Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 03:07. Sada je: 14 lis 2024 03:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 59 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Članak o štetnosti e-cigareta (SMIJEH)
PostPostano: 28 ruj 2012 22:44 

Pozdrav svim forumašima. Potpuno slučajno sam naletio na članak o štetnosti e cigareta. Ovo je najkomičnij članak koji sam uspio pročitati u životu! Na dnu se nalazi link.
Znači uza sve što je "istraživanje instituta u Kaliforniji" dokazalo stoji i da "e-cigareta ne ispušta dim..."...hahah! Ne, ja sam bez riječi na cijeli članak! Jednostavno sam šokiran!

http://m.dnevnik.hr/?article_id=152008

Povratak na vrh

Naslov: Re: Članak o štetnosti e-cigareta (SMIJEH)
PostPostano: 28 ruj 2012 23:10 

Bilo je i gorih...:)

Bar da stave natpis "Placeno ...nesto"

Povratak na vrh

PostPostano: 29 ruj 2012 07:55 

c/p,komentara na taj članak.Jel to možda neko s foruma :plus:

Nečuveno! Koje polupismene kvazi novinarske uratke vi dopuštate objavljivati!?
Napišite na dnu teksta PLAĆENI OGLAS i ne obmanjujte ljude.

koje istraživanje, čija studija??

iz kojeg omota cigareta je iscurila tekućina? električne cigarete se sastoje od baterije , grijača i nikotinskog punjenja. kakav crni omot? valjda mislite na klasičnu kartonsku kutiju kao na ovoj slici koja uopće ne prikazuje električne cigarete?
iz nikotinskog punjenja može iscuriti tekućina kad se nepravilno koristi. kao što vam se može domestos proliti po rukama.

nakon što se izvade iz (nepostojeće) kutije ne možete razlikovati koje sadrže nikotin, a koje ne?
nikotin sadrže ona punjenja koja su bila u pakiranju na kojem piše da sadrže nikotin. ona koja su bila u pakiranju na kojem piše 0% nikotina ne sadrže nikotin.
možete li nakon što otpakirate dvije svinjske lopatice reći koja sadrži štetne emulgatore, a koja ne? ne možete. ali ste zato mogli pročitati na njihovim pakiranjima.

neistina je da sve cigarete imaju nejasnu i nedovoljno opisanu količinu nikotina. moje uredno na bočici tekućine za pušenje imaju naznačeno broj mg nikotina po mililitru.
i upozorenje o štetnosti i upozorenje za djecu. i još je sličica upozorenja otrovnosti za ribe i organizme koji žive u vodi.
Kod nas to uglavnom nemaju jer su kineske i nedeklarirane te bez naznačenog sastava (recimo ona trgovina e-cigareta u Savskoj u Zagrebu i ELDA shop). Jednako kao što postoji šrot kineska odjeća bez deklaracije i sastava (ili još gore, sa lažnim), a postoji i kvalitetna odjeća kod koje znate što kupujete.

Pitanje otpada je glupost jer je e-cigareta običan baterijski otpad (tijelo cigarete tj. baterija) i reciklažna sirovina (metalni grijač). Usnik je plastičan kao što je i plastični pribor za jelo u trgovinama.

Ne nasjedajte ljudi na ovakve plaćene oglase duhanske industrije. Električna cigareta je koristan proizvod jer je manje štetna od obične cigarete. Informirajte se. Nikotin je spoj koji vam je stvorio ovisnost. Sastojci u tekućinama za el. cigarete koje inhalirate su svi neštetni osim nikotina, no možete pušiti cigarete bez nikotina ili s vremenom smanjivati udio nikotina u tekućini za pušenje (utoliko je korisna kao sredstvo za odvikavanje od nikotina jer to sa običnim cigaretama ne možete). Samo nastojte izbjegavati kineske tekućine i kupiti proizvode sa točno deklariranim sastojcima koje inhalirate te udjelom čistom nikotina u otopini za pušenje. Nažalost, takve možete naći jedino putem interneta kod stranih dobavljača , koliko je meni poznato

Povratak na vrh

PostPostano: 29 ruj 2012 07:59 

I članak i komentar su iz 2010. Znači netko od vaper mastodonata :grin:

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 29 ruj 2012 08:11 

Eto,jedan korak smo bliže :hmm:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 tra 2013 11:47 

Evo kako čitam sve i svašta i iz raznih izvora, uvik ostanem ipak na kraju u čudu ko Ljubo iz Siska na neke stvari i neke priče...
Jednostavno ne mogu virovat da u današnje vrime, kad ljudi na mars šalju već svašta, i cilo čudo tehnologije i kemije neko nije moga već izanalizirat šta izlazi iz usranoga flomastera kad se zagriju pg i vg i to malo nikotina... :kuc: :lol: nego stvaraju fame, pišu glupe članke za neuke i maloumne budale itd... a šta mene samo sve više utvrđuje u mišljenju tko to radi, kome odgovara i za čiji račun....Naravno, svi na forumu to znaju, ali ja nekidan sjednem s frendom na kavu (čovik je svojih 55 godina s višom školom...btw pušio je 3 kutije croatije, pa waltera, sad nije smanjija dozu nego je preša na bili ronhil :la: ) i ja izvadin imista, a on me onako zabezeknuto pogleda i kaže Ajme, i ti se truješ s time!!!! Nekidan san gleda negdi da je to štetna kemija i živi otrov!!!! Prvo san se mislija ništa ne reć....pa san mu na kraju reka "je, srića da ronhil liči sve bolesti, baš san nekidan i ja to negdi čuja :rotfl: pa smo se skupa smijali :yes:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 tra 2013 18:42 

:plus: odličan odgovor :)

Povratak na vrh

PostPostano: 27 tra 2013 18:57 

Ovo sto pisu o slaboj konroli proizvoda je istina. Isto tako, nemojmo zaboraviti da je ovo jos novo i necemo jos nekoliko godina znati utjecaj koji ima na nas i okolinu. Za analogne je trebelao preko 20 godina da se skuzi kakvi su utjecaji na zdravlje. Vi stariji se mozda cak i sjecate da su se nekada reklamirale analogne od strane doktora i zubara kao zdravi proizvodi.

Jos ce proci neko vrijeme prije nekakvog standarda kontrole za e-cigarete, ali s tim ce i doci porezi pa uzivajmo za sad.

Povratak na vrh

PostPostano: 28 tra 2013 10:00 

Mislim da u današnje doba i mogućnosti raznoraznih labalatorija i analiza i čega sve već ne , zaista ne vjerujem da ima nečeg opasnog . Jer da ima već bi to duhanska industrija iskoristila maksimalno.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 svi 2013 22:18 

Još jedan nadri-članak o e-cigaretama: Prava istina o e-cigaretama. Morao sam ih malo iskomentirati :-)

Povratak na vrh

[ 59 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: