Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 04:07. Sada je: 26 sij 2025 04:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 84 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Štetnost nikal i ni-200 žice
PostPostano: 19 lis 2015 20:32 

buje3000 je napisao:
mogu samo reć da je ova tema predivna :D

moje shvaćanje temp controla je, ako podesiš temperaturu coila na 220 stupnjava Celzijusa, onda se coil ne grije na 300, 600 ili 1450 stupnjeva C.

Svi modovi sa TC određuju temperaturu matematički na temelju otpora koji se mijenja grijanjem žice i vrsti žice. E sad kakva je žica, koje čistoće itd je već druga priča. Hoću reći mod radi izračun na temelju varijabli koje bu trebale biti točno no jesu li one točne?Jel netko mjerio temperaturu onako iz znatiželje? Vjerojatno nije.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 20:45 

fek0 je napisao:
buje3000 je napisao:
mogu samo reć da je ova tema predivna :D

moje shvaćanje temp controla je, ako podesiš temperaturu coila na 220 stupnjava Celzijusa, onda se coil ne grije na 300, 600 ili 1450 stupnjeva C.

Ne to raditi!! To fuj!! Udišeš otrovna isparavanja od kojih će ti izrasti treće jaje, pluća će ti otpast, gledat ćeš u križ i molit ćeš krunicu unatrag! Znaš li ti što se sve dešava kada ta žica, taj vrag koji čuči i samo čeka, gori na 220 stupnjeva?! Događa se pakao! Evo, ja se brinem za tebe, pa ti kažem da ne radiš to! Šta će ti djeca reći?! Kako ćeš pred oči rodbini i šefu?! Kako?! KAKO?! JESI KAKO?!

:sar: da tako su pričali i za cigarete doslovno su ih reklamirali doktori , pa kad su ih povezali sa rakom eeeeonda je nastalo sranje. Uostalom i ti si prešao na ecigaretu, zbog čega? Zbog usranog zdravlja, jel tako? Poznavao sam nekolicinu ljudi koji su doslovno žvakali cigarete govoreći "radije bih da me naguzi Sanader, nego da prestanem pušiti" ,, no u trenutku dijagnoze raka kada pogledaš tu istu osobu u oči... i dobro pogledaš izraz lica e onda sva ova tvoja sarkastična "mačo sranja" hah pa valja ćeš shavtiti :plus: Pa kada sada imaš mogućnost da utječeš na to da e cigareta bude nešto bolje, nešto manje štetno tebe boli te "uvo" za to , što se onda ne vratiš na cigare ZAŠTO NE!? ZAŠTOO!? :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 20:56 
Moderator

mpix je napisao:
Al' feko nike dugo, pa mora ovdje.

pa kud svi, tu i mali fek0 :P

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 21:03 
Moderator

zmaj je napisao:
:sar: da tako su pričali i za cigarete doslovno su ih reklamirali doktori , pa kad su ih povezali sa rakom eeeeonda je nastalo sranje. Uostalom i ti si prešao na ecigaretu, zbog čega? Zbog usranog zdravlja, jel tako? Poznavao sam nekolicinu ljudi koji su doslovno žvakali cigarete govoreći "radije bih da me naguzi Sanader, nego da prestanem pušiti" ,, no u trenutku dijagnoze raka kada pogledaš tu istu osobu u oči... i dobro pogledaš izraz lica e onda sva ova tvoja sarkastična "mačo sranja" hah pa valja ćeš shavtiti :plus: Pa kada sada imaš mogućnost da utječeš na to da e cigareta bude nešto bolje, nešto manje štetno tebe boli te "uvo" za to , što se onda ne vratiš na cigare ZAŠTO NE!? ZAŠTOO!? :plus:

zato što nemam mozak...što dokazujem odgovaranjem na tvoj post, a da je mačo, to jest...znam. lijepo ti i veljo drljajte po svome, a ja ću da uskočim sa kojom šaljivom dosjetkom...da mi se ne utopite.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 21:06 
Moderator

Ja sam osobno presao na elektriku zato da mogu pusit u autu dok se vozim, a da ne smeta shefu.

Znaci 3 kutije crvenog malbora zamijenio sam sa ovim i vidim samo pozitive stvari, nema vise niti jedne negativne nakon sto sam maknuo PG.

Neka je stetno koliko i cigarete, ma neka je i stetnije, ja sam zadovoljan..

Jel jasnije ?

A TC nikad nisam nikome preporucio.. Dapace nisam nikad nikome niti spomenuo tu mogucnost. A dosada sam probratio 14 pušaca u elektricare..

I svima sam rekao da neznam jel zdravije, da sam siguran da nije zdravo, al da se ja bolje osjecam, a da nemam potrebu pušit.

Ja koristim Ni200 i moja odluka..

Youtube: https://www.youtube.com/user/MrUndwar
instagram : https://www.instagram.com/sasha19_81/
facebook : https://www.facebook.com/sashasedmak
web: http://baby-viking.com

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 21:51 

upravo tako, jel zdravije - ne znam, cuo sam da je stetnije od obicnih - ne znam, ja sam odlucio da rizikujem, to su moji odgovori

da se osjecam nesto zdravije nisam primjetio, ono ne smrdim na cigare, ne smrdi kuca, ne smrdi auto, ne gledam jel zabrana pusenja i ko ce sta reci, kad se prehladim nema onog katrana za iskasljati, emboliju nisam imao, trosim na tekucine 5 puta manje nego na cigare, za sad je to pozitivno

ni200 slozio jedan grijac, prekosutra bi trebao stici istick 40 slozicu jos jedan da isprobam al da cu ga koristiti necu, ako nista drugo gadno mi je kroz takav coil svaki dan provuci vatu, lakse mi je kroz mc, da cu reci sasi da ne pari na ni200, necu, em je iskusniji vaper em ima dovoljno godina da sam zna sta radi a i da nije tako ne bi me poslusao, studije ne citam, cak ni ovde kad stavljate linkove, procitam samo komentare, odlucim se dal cu il necu i to je to, ne vidim zasto bi to nekog smetalo

Povratak na vrh

PostPostano: 19 lis 2015 22:19 

Pa nije loše malo se raspitat što drugi misle i znaju o eventualnoj većoj, manjoj ili nikakvoj štetnosti parenja na tim žicama. Peace!

Ja baš čitao nedavno nešto o tome, pa, reko, da podijelim što sam pročitao ...

Čitajući malo o "tanku koji sve uzbuđuje" po netu, došao sam do ECF GG foruma. I ima tamo cijela Santa Barbara o tom problemu. Ko ima vremena (ma živaca), slobodno potrošite: https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/titanium-wires.580313/. Kom se ne da, evo moje interpretacije pročitanog teksta:

Jednog travanjskog dana, ljeta gospodnjeg 2014, Imeo se probudio i rekao: ne dry-burnati coilove, to ne ne. To je uvodna špica ili trailer možda.

Mjesec dva kanije, ponovno je progovorio: brinem se za vaše zdravlje, ne dry burnati coilove, to ne ne, to fuj fuj, to pec pec, buba tijelo, buba duša. Ne kanthal, ne nicr, ne ne. I tu kreće Santa Barbara od thread-a. Ljudi se uzbunili, frka i to. A što ćemo jadni, pitaju. A eto, kaže Imeo, baš moj drug Vasilis i ja imamo novu žicu, titanij. To dobro, to da da, to ne buba. A gdje je ta žica, pitaju ... kad će? Imeo: a evo ... sad će. Narod: A jel dobra ta žica. Imeo: ma je, ja se brinem za vas i vaše zdravlje, sam sam ju uzgojio.

Tu sad updadaju zločesti dečki, koji k... dry burn fuj fuj, pec pec, šta kanthal ne ne i to, evo ti auto, al nedam microcoil, daj dokaze, daj nauku, daj data. Imeo: dokazi su svuda oko nas, jel ti zagrijavaš svoju tavu bez ulja i to. To metal, to pare, to oksidi, to ono baš ... uf fuj. A titan biokompatibilan. I sad tu malo fajt, malo pdfovi o žicama, temperature, oksidi razni i to, al jebiga ... fali one čiste nauke s obje strane, nema data i to, nema research. Al čepunjaju se fino.

Onda dođe žica, i košta, tak, nešto više od običnih žica i super je. I zdrava i ukusna. Ljudi sretani, zdravi, jedri. Imeo je svaku pomazio prije motanja. Žica radi bez TC-a inače, onak na starinski, na bateriju. Neki narod bi kruva bez motike, pa si nabavljaju sami Ti žice odsvukud, grade 1 kaže Imeo, al ... ta se ne ispostavi baš dobra za to starinsko parenje. I sad nikom nije jasno ... kak grade 1 ne valja, a Imeova valja, pa se mjeri, pa uspoređuje, pa temperaturni otpori nisu baš jednako i to. Pa konačno Vasilij obzani da nije čisti Ti, nego neka legura. Al ono ... zdrava je. I nema veze što nije čisti Ti, kad je zdrava. Pojave se i neke kosher Ti žice kupljene kod Vasilija, ljudi kupe, al te ipak ne valjaju. Ispostavi se da je te Vasilij na svoju ruku ubacio, bez da je Imeo znao i to.

Uglavnom, GG ljudi su sretni s novom žicom, ovi zločesti se slože da je i ona ok, al ne diraj im kantal, još povremeno neki fajt, al to je skoro sve. Samo na kraju još dođe Imeo sa spiralom za "onog koji ..." - al, gle sad ... od SS žice! Tu je sad malo, onak fora trenutak, kak sad taj SS nakon toliko Ti uvjeravanja, al ono ... nije frka.

Dok traje ta Barbara, drugi slavni stari Grk, Dr Farsalinos se objavio na YouTube-u i rekao, ne dry burnati coilove, to ne ne, to fuj fuj i to. I to je pokrenulo Dinastiju ovdje: https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/the-end-of-microcoils.675754/. To isto dugo traje, isto no data, no research s obje strane, malo kanthal pdf, malo oksidi, malo atomi i molekule, metalurzi i computer geekovi ... fajt tu, fajt tamo, al predo sam se i nisam završio čitanje. Inače, Farsalinos se objavio u nekom blogu da su ljudi malo pretjerali s reakcijom na njegove izjave jer nije on to baš tako mislio i to.

Uglavnom ... no research, no data, a za forum fajt i trgovinu dušu dalo.

Povratak na vrh

PostPostano: 20 lis 2015 07:34 

Bravo damba :D

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 20 lis 2015 08:12 
Moderator

damba, svaka cast! prvi pametan post nakon dugo vremena na forumu. nakon postova o tiletu, naravno :zu: ma imeo je licemjer...ti zica je prefederasta i premekana za novi reb. dio, pa je uzeo ss...naravno, u medjuvremenu ce izreklamirati ss kao zicu koja ne da je bolja i zdravija od ostalih, vec je otkrice ravno kotacu...a moze se i dry burnat...svi sretni i veseli, jer, onako je kako on kaze i nikako drugacije :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 20 lis 2015 09:24 

Za početak da se razmemo.
Najzdravije je ne pušiti niti pariti, ali .....

Ja to gledam malo drugačije.
Utjecaj žice, bez obzira koja je, kantal, Ni, Ti SS ili obični cekas (to je zapravo kantal) je zanemariv u odnosu na kemiju iz aroma.
Već smo u nekim drugim temama raspravili da PG/VG nisu štetni, ali da zapravo ne znamo šta ima u aromama.
A isto tako, postotak arome kao i tih par atoma koji se odvoje s površine žice na tim temperaturama su još uvijek barem tri reda veličine (1E-3) manje štetni u odnosu na analogne.

Zato se uopće neću opterećivati.

Slažem si set-up i tekućine da mi bude fino, zadimim cijelu sobu, zovu me doma Ćiro, Samoborček ili Volkswagen (ovisi o raspoloženju) i baš me briga.

I evo prije par dana je prošla godina od početka parenja. Od onda nisam analgonu niti pogledal. Osjećam se bolje, krvna slika se popravila, ne kašljem i to mi je dovoljno.

Povratak na vrh

[ 84 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: