Pa nije loše malo se raspitat što drugi misle i znaju o eventualnoj većoj, manjoj ili nikakvoj štetnosti parenja na tim žicama. Peace!
Ja baš čitao nedavno nešto o tome, pa, reko, da podijelim što sam pročitao ...
Čitajući malo o "tanku koji sve uzbuđuje" po netu, došao sam do ECF GG foruma. I ima tamo cijela Santa Barbara o tom problemu. Ko ima vremena (ma živaca), slobodno potrošite:
https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/titanium-wires.580313/. Kom se ne da, evo moje interpretacije pročitanog teksta:
Jednog travanjskog dana, ljeta gospodnjeg 2014, Imeo se probudio i rekao: ne dry-burnati coilove, to ne ne. To je uvodna špica ili trailer možda.
Mjesec dva kanije, ponovno je progovorio: brinem se za vaše zdravlje, ne dry burnati coilove, to ne ne, to fuj fuj, to pec pec, buba tijelo, buba duša. Ne kanthal, ne nicr, ne ne. I tu kreće Santa Barbara od thread-a. Ljudi se uzbunili, frka i to. A što ćemo jadni, pitaju. A eto, kaže Imeo, baš moj drug Vasilis i ja imamo novu žicu, titanij. To dobro, to da da, to ne buba. A gdje je ta žica, pitaju ... kad će? Imeo: a evo ... sad će. Narod: A jel dobra ta žica. Imeo: ma je, ja se brinem za vas i vaše zdravlje, sam sam ju uzgojio.
Tu sad updadaju zločesti dečki, koji k... dry burn fuj fuj, pec pec, šta kanthal ne ne i to, evo ti auto, al nedam microcoil, daj dokaze, daj nauku, daj data. Imeo: dokazi su svuda oko nas, jel ti zagrijavaš svoju tavu bez ulja i to. To metal, to pare, to oksidi, to ono baš ... uf fuj. A titan biokompatibilan. I sad tu malo fajt, malo pdfovi o žicama, temperature, oksidi razni i to, al jebiga ... fali one čiste nauke s obje strane, nema data i to, nema research. Al čepunjaju se fino.
Onda dođe žica, i košta, tak, nešto više od običnih žica i super je. I zdrava i ukusna. Ljudi sretani, zdravi, jedri. Imeo je svaku pomazio prije motanja. Žica radi bez TC-a inače, onak na starinski, na bateriju. Neki narod bi kruva bez motike, pa si nabavljaju sami Ti žice odsvukud, grade 1 kaže Imeo, al ... ta se ne ispostavi baš dobra za to starinsko parenje. I sad nikom nije jasno ... kak grade 1 ne valja, a Imeova valja, pa se mjeri, pa uspoređuje, pa temperaturni otpori nisu baš jednako i to. Pa konačno Vasilij obzani da nije čisti Ti, nego neka legura. Al ono ... zdrava je. I nema veze što nije čisti Ti, kad je zdrava. Pojave se i neke kosher Ti žice kupljene kod Vasilija, ljudi kupe, al te ipak ne valjaju. Ispostavi se da je te Vasilij na svoju ruku ubacio, bez da je Imeo znao i to.
Uglavnom, GG ljudi su sretni s novom žicom, ovi zločesti se slože da je i ona ok, al ne diraj im kantal, još povremeno neki fajt, al to je skoro sve. Samo na kraju još dođe Imeo sa spiralom za "onog koji ..." - al, gle sad ... od SS žice! Tu je sad malo, onak fora trenutak, kak sad taj SS nakon toliko Ti uvjeravanja, al ono ... nije frka.
Dok traje ta Barbara, drugi slavni stari Grk, Dr Farsalinos se objavio na YouTube-u i rekao, ne dry burnati coilove, to ne ne, to fuj fuj i to. I to je pokrenulo Dinastiju ovdje:
https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/the-end-of-microcoils.675754/. To isto dugo traje, isto no data, no research s obje strane, malo kanthal pdf, malo oksidi, malo atomi i molekule, metalurzi i computer geekovi ... fajt tu, fajt tamo, al predo sam se i nisam završio čitanje. Inače, Farsalinos se objavio u nekom blogu da su ljudi malo pretjerali s reakcijom na njegove izjave jer nije on to baš tako mislio i to.
Uglavnom ... no research, no data, a za forum fajt i trgovinu dušu dalo.