Da,ima svoju ugradjenu
uređaj nije došao sa punjačem odnosno došao je sa onim USB kablom tokom dvije godine punio sam ga na standardnom punjaču za mobitel.
Najgore je sto se to dogodilo dok sam spavao,kad sam se probudio idem provjeriti koliko je sati. mob svijetli ali ne mogu videti sat sve mi nešto mutno pomislio da mi oči nisu navikli na svjetlost maloj protrljajm - ništa, rukom pređem preko ekrana u slučaju da je kondenzacija jer često zna biti kada toplim rukama uzimam hladan telefon - ništa.
upalim svjetlo i primetim kako je soba puna dima odnosno ne možete vidjeti metar do plahona skužio da nešto gori i otrcim odmah u radionu po aparat dok sam išao kroz kuću primjetim kak nigdje nema dima niti u hodniku boravku kuhinji radioni tek kad sam se vraćao nazad počnem osjećati miris paljevine kao da guma /plastika /tkanina /elektronika gori,jos sam bio prehlađen pa jako slabo sam imao osjet mirisa. vratim se u spavaću ne vidim nigdje plamen počnem pregledavati TV ,računalo, utičnice nije mi jasno je vidim da struje ima,pa da je bio nekakav električni kvar sklopka bi izbacila.
otvorim prozore da se izrači i sad sve detaljno gledam, prvi put kad sam vidio vape nisam obraćao ništa posebno jer je izgledao normalno, poslije kada sam ga podigao vidim na jednoj strani da je kompletno boja izgorjela,metalni dio se krenio uvijati, na plastiki se formirana rupa na uređaju i svuda okolo uređaja je nekakav bijeli trag. Koji je po mobitelu,ogledalu,stoljnjak koji je četiri puta presavijen totalno propaljen! Da je proslo kroz stoljnjak i došlo do kartonske kutije na kojoj se nalazi u kojoj je bio stiropor vrećica sa mjehurićima vjerojatno bi mi kuca izgorijela i ja u njoj.
pretpostavljam da je baterija eksplodirala radi bijelog traga.