Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 19 srp 2019 11:03. Sada je: 19 srp 2019 11:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




 [ 10 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 06:47 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2019 06:32
Postovi: 6
Pozdrav,

Parim MTL vec neko vrijeme, tokom ljeta 2018 sam kupio JustFog P16A, u cilju bacanja cigareta koje sam ubijao i do 2, 2.5 kutije na dan, a posto sam u to vrijeme radio na potezu Amsterdam - Bec, dojadilo mi je davati 8 eura za kutiju cigara, pa tako 2 svaki dan, pa tako mjesecima, pa kad sam shvatio koliko novaca trosim rekao sam je*es to i bacio ih, ali nije samo radi novaca to bilo, nego su mi se zgadile jednostavno cigare, doslo je do zasicenja i nemogu zamisliti sada da ju zapalim riga mi se automatski....

No naravno ovisnost o nikotinu je ostala, i radi namjere zadrzavanja posla i slobode, bez da nekome izvadim zube iz glave radi zivaca uzrokovanih prestankom pusenja morao sam naci neku adekvatnu zamjenu, te sam u Amsterdamu otisao u shop i pitao za preporuku, uvjeti su bili:

- necu ciglu od pola kile nego nesto za u dzep, lagano, prijenosno...
- necu nikakve slatke okuse, kolace, vanilije, med, kave, cokolade itd nego ISKLJUCIVO tobacco taste... jer zelim zamjenu za cigare, a kolace ionako mogu jesti kao sto sam ih i jeo do sada, na old school nacin
- MORA biti MTL, znaci direkt u pluca nikako ne dolazi u obzir, probao sam par puta i ne ide jednostavno, jedino sta mogu straight to lung pusiti su bongovi i nargile, sa zna se cime unutra haha


I tako, kupio sam taj Justfog P16A kit, par bocica tobacco tekucina, 12mg duhana mi nekako pase najvise (to sam tek putem otkrio nakon sto sam probao i 18 i 6 i 3...), 2 pakiranja coilsa za P16A i eto, odusevljen odmah bio, prodisao i promirisao nakon par tjedana, ne uspuhujem se vise po stepenicama ugl sve pozitiva.


E sad, zasto sam se registrirao, zato jer mi je dosta ovog P16A i zelim preci na nesto puno ozbiljnije i onda nailazim na zid, jer sto vise citam internet to vise sam zbunjen i zato sam se registrirao.


Uglavnom, zanima me Kayfun Prime, znam da - skup je, no nije mi problem izdvojiti te novce ako je to tako kako se svi na internetu kunu, najbolji MTL tank, i eto, kupiti cu si ga, no tu n ailazim na razna podpitanja:

- zelim ostati na e-cigari koja nece biti kao cigla, jos uvijek mi je to bitno, znaci modovi sa 2 baterije bas i ne doalze u bozir, niti oni koji su za 1 bateriju a da su preglomazni.
- do sada mi je izmjena coilsa bila macji kasalj na P16A jer samo se jedan coil odsarafi i zasarafi se novi, no koliko vidim na Kayfun Prime to nije slucaj, moram motati zicu, stavljati pamuk, e sad, da li je to preporucljivo posto nisam nikada to radio, mislim nisam tudum, pogotovo ne za elektroniku to i radim, tako da s te strane nebi trebalo biti problema, nego neznam, gdje i koji kupiti pamuk, zicu itd....


Ako se kome dalo ovo sve citati volio bih da me barem uputi na neke teme ako je to sve vec raspravljeno itd...


Znaci ugl, treba mi preporuka za MOD, da nije preglomazan i da je naravno kvalitetan, ja sam jedan od onih koji vjeruje da je bolje skupo platiti nesto dobro jednom nego mnogo puta platiti manje nesto sto ne valja....


HVALA!!!


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 10:28 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2013 13:08
Postovi: 872
Lokacija: St
Pozdrav i dobrodošlica! Evo, kratko i odma u glavu, raspravljeno je već sve naveliko ionako, ja ću svoj primjer samo za nekakvu natuknicu puta...trenutno mi je kombinacija vaporesso armor pro, mali mod, ogromna baterija, sve ka duša, pa baci oko na to, i na njemu berserker 1.5 mtl, super ati, čak malo i "tijesan" baš pravi za hard mtl. Motanje grijača i vata bi ti trebali bit najmanji problem obzirom na struku, omov zakon znaš :mrgreen: , također dućana za te stvari bar danas ima svugdi a i videa po jubitou bogu fala nemili broj za naučit kako složit i zamotat....

_________________
Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 11:27 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 10971
Lokacija: Samobor
:wel:

Da, mali mod je vrlo zgodan kad si u pokretu ili na poslu. Stane u svaki djepic, mozes ga drzati u ruci cijelo vrijeme ... Ali jednom kad dodjes doma i zavalis se u fotelju nece ti se dati gledati koje je stanje baterije, nego sjesti i uzivati. Iz tog razloga uz mali mod ces nabaviti i ˝ciglu˝. Ionako svaki od nas starijih vapera ima opreme za pun hamper.
Cisto da te upozorim kuda ce te ovaj sport odvesti :vaper:

_________________
slikaslika
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 11:35 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2013 13:08
Postovi: 872
Lokacija: St
:klanja: ovaj armor je za gibanje, u bekapu još 4 kompletića :joj:

_________________
Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 13:42 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 3194
Lokacija: Rijeka
:wel:

Kayfun prime možeš kupiti i kao klon. nije original ali više manje isto. dobar klon (replika) imaš na parilica.hr. Imaop sam repliku, ne ovu, neku drugu, i radi le super. Isto tako, puno ljudi hvali Vandy vape Berserker 1.5 MTL šta ima Decardcain. Nisam imao, ali u planu je. Ideš u neki vape shop, ili, možeš naručit di i primea, kantal žicu https://parilica.hr/ud-kanthal-zica.html debline 0.25mm i 0.32mm pa da vidiš koja ti više odgovara. meni recimo, odgovara više 0.25. još uzmeš i https://parilica.hr/coil-jig-tool.html da imaš preko čega motat. Prime: https://parilica.hr/kayfun-prime.html i ovo da ti tank bude 4ml https://parilica.hr/kayfun-prime-4ml-extension-kit.html ovo ti je Armour https://parilica.hr/vaporesso-armour-pro-body.html i baterija https://parilica.hr/baterije-punjaci/18 ... h-20a.html

Svu kineski modovi su nisu previše kvalitetni, ne očekuj tko zna kakvu kvalitetu od moda od 300kn. Rijetko koji mod je jeftiniji. Poslužit će jedno vrijeme. Iz iskustva ti mogu reć da ako i kupiš duplo skuplji mod iz kine, ne znači da će duže trajat. svaki mod, bio skup ili ne, možeš crknut bilo kada, tako da nakon 3-4 mjeseca je zgodno kupit još jedan za u rezervu, ili koristit oba, kako to velik broj vapera radi.

_________________
Berserker 1.5 mtl


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 14:38 
Online
Avatar

Pridružen: 31 lis 2015 21:31
Postovi: 280
Lokacija: Virovitica
Imam nekih 10-ak modova, od kojih i nekoliko stvarno boljih, većinom jako malo korištenih, jer za po džepu i na poslu ovaj mi je zakon, ustvari dnevno mi je bar 10-12 h u upotrebi (cigle koristim baš tako - samo doma :mrgreen: ):

https://www.fasttech.com/products/3032/10015304/2834005

Klon isticka, koristim sad već treći, do sad su mi prva dva izdržali oko 1,5 godinu, na jednom mi je nakon tog vremena krepala elektronika, na drugom samo power button ne hvata svaki put (ostavi ga za rezervu, prejeftin mi je da se zezam s promjenom mikroprekidača)
Ja sam isto na MTL i na kantalu na cca 10-12W (ne koristim TC) i ovo je stvarno najmanji jeftini mod (stane ti u zatvorenu šaku, samo atomizer viri van), kad ga i strgaš ili izgubiš nije ti žao, ima integriranu batreriju dosta velikog kapaciteta (nikad ga u 12 sati korištenja nisam isprazini ispod 1/3, najčešće do 1/2) tako da ustvari 2/3 vremena samo njega koristim. Imam još jedan neotpakiran u rezervi kad ovaj rikne.
Samo svako veče na punjač od moba, napuni se za cca 2 sata
U početku isprobavao sve i svašta, na kraju se vratio i zadržao na najjednostavnijem, i po pitanju modova i po pitanju RTA. Sve mi dođe da rasprodam višak kolekcije


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 15 tra 2019 15:23 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 3194
Lokacija: Rijeka
dado_ je napisao:
Imam nekih 10-ak modova, od kojih i nekoliko stvarno boljih, većinom jako malo korištenih, jer za po džepu i na poslu ovaj mi je zakon, ustvari dnevno mi je bar 10-12 h u upotrebi (cigle koristim baš tako - samo doma :mrgreen: ):

https://www.fasttech.com/products/3032/10015304/2834005

Klon isticka, koristim sad već treći, do sad su mi prva dva izdržali oko 1,5 godinu, na jednom mi je nakon tog vremena krepala elektronika, na drugom samo power button ne hvata svaki put (ostavi ga za rezervu, prejeftin mi je da se zezam s promjenom mikroprekidača)
Ja sam isto na MTL i na kantalu na cca 10-12W (ne koristim TC) i ovo je stvarno najmanji jeftini mod (stane ti u zatvorenu šaku, samo atomizer viri van), kad ga i strgaš ili izgubiš nije ti žao, ima integriranu batreriju dosta velikog kapaciteta (nikad ga u 12 sati korištenja nisam isprazini ispod 1/3, najčešće do 1/2) tako da ustvari 2/3 vremena samo njega koristim. Imam još jedan neotpakiran u rezervi kad ovaj rikne.
Samo svako veče na punjač od moba, napuni se za cca 2 sata
U početku isprobavao sve i svašta, na kraju se vratio i zadržao na najjednostavnijem, i po pitanju modova i po pitanju RTA. Sve mi dođe da rasprodam višak kolekcije

pa to se i može koristit kao mod za na posao i to, al definitivno treba imat još koji u rezervi kao šta ti radiš. ovo nikako za primarni mod.

i ja sam ko i dado..bar 10 modova, šro reguliranih što mehaničkih al mi ne pada napamet ih prodavat :D (sad mi ih je 5 na stolu :zu: )

_________________
Berserker 1.5 mtl


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 16 tra 2019 00:46 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2019 06:32
Postovi: 6
Uhh, nisam ocekivao ovoliko odgovora hvala svima.

No nakon sto sam citao dalje, mozda bih se ipak isao odluciti za atomizer u koji idu regularni coilsi, nije da neznam omov zakon i sve to, nego mi se jednostavno neda hahaha...

Sad, tu sam dosta zapeo za ovo:

https://puffkalica.hr/shop/atomizeri-gr ... 23mm-tank/

ili

https://parilica.hr/tankovi-atomizeri/i ... zlide.html

Nacitao se i nagledao reviewa i mislim da je to OK, sta kazete vi?

Puno manje mi je tu zaje*ancije, nema zica, pamuka, namotavanja, sarafljenja, sampo kvalitetne coilse kupovati i pici....


Sad mi jos ostaje jos naci dobar MOD


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 16 tra 2019 01:20 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 3194
Lokacija: Rijeka
ma je "kvalitetnije"
najbolje je što sam smotaš

ja bi zenitha

_________________
Berserker 1.5 mtl


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Novi clan sekte
PostPostano: 16 tra 2019 03:22 
Offline
Avatar

Pridružen: 15 tra 2019 06:32
Postovi: 6
OK, odluka je pala, za pocetak idem na:

https://mysteria-e-cigarete.com/proizvo ... boje=black
https://mysteria-e-cigarete.com/proizvo ... boje=black
https://mysteria-e-cigarete.com/proizvo ... in-zenith/ - 1.6ohm

4ml su presudila nad 2ml ipak, a i citam da su ljudi vise zadovoljni sa Zenith nego Zlide, jedino dobro kod Zlide-a je da se sve moze rastaviti za lakse ciscenje, sto meni ne predstavlja problem jer sam dosta temeljit sto se ciscenja tice, uzmem si dosta vremena i imam neke zanimljive alate.


Pa kada to postane premalo, onda cu ici na Kayfun prime i sve drugo sta ide uz to.



E sad, u vezi baterija, da li je ovo OK, jer vidim da oni nemaju 20700/21700 baterije na njihovoj stranici, a kad vec uzimam tamo htio bih sve u kompletu kod njih uzeti:

https://mysteria-e-cigarete.com/proizvo ... 0-mah-35a/

Moze ovo izdrzati dan bez problema valjda? Ne navlacim ja to puno, jutarnja kava, poslje rucka, popodnevna kava i navecer (ovisno da li se pije to je vec druga stvar haha).



I zadnje, tekucine.... Nisam se jos razbahatio dovoljno da sam mjesam, trazim jednostavnost jer i dosta putujem i tako, pa mi nije bas prakticno to mjesanje vlastitih tekucina.
Trenutno parim Atmos Lab Apache 18mg ali ga pomjesam sa Atmos Lab Nutacco 6mg onako odokativnom metodom, da mi smanji malo mg, a vidim u nijednom nasem ducanu nema Atmos Lab tekucina (correct me if I'm wrong?).

Frend mi je preporucio Black Label, koji tocno od njih je ono original tobacco taste, bez ikakvih slatkih aroma i okusa?


Hvala svima na strpljenju vjerujem da je sve ovo vec prozvakano milijun puta, no tesko nalazim vremena za citanje i kopanje, neda mi posao bas toliko vremena :)



EDIT:

eto, sad sam i na ovo naletio, pa mi se vaporesso cini prevelik:

https://www.elementvape.com/geek-vape-a ... tc-box-mod

https://www.elementvape.com/obs-cube-80w-box-mod



Neka presuda? Vaporesso vs Aegis Mini vs OBS Cube?


Povratak na vrh
  
 
 [ 10 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: / i 2 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club