Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 30 ruj 2023 15:05. Sada je: 30 ruj 2023 15:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: Baze
PostPostano: 25 pro 2018 02:27 

samo da javim , riješio sam bazu, nikotinski dio, tako da se može moje pitanje iznad zanemarit, dobio od drugog frenda đabe :mravak: sad mi samo treba beznikotinska a to cu lako riješit....

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2018 17:11 

najjeftinije ti je uzet pg i vg na kemigovoj stranici
http://www.kosarica.hr/index.php?route= ... egory=true

http://www.kosarica.hr/index.php?route= ... egory=true

ja koristim taj za razrijeđivanje. razrijeđujem uz pomoc kalkulatora, eJuiceMeUp programčić, potraži na netu za skinut.
gotove baze u trgovinama za ecigarete su jednostavno preskupe.

pomješaš svo troje, mućkaš deset dana, pustiš još par dana nakon da odleži i baza je spremna za mješanje s aromama

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2018 23:26 

Ja sam uzel ove dvije iz Kemiga i nabavio 50mg/ml u PGu. Naručim si iz Elde veće pakunga aroma (50ml) i više njih (poštarina je ista do 3kg).
Uz malo kemije i matematike iz 7. razreda osnovne škole, sam si zmiksam 80:20 bazu (4mg/ml) i Eldine arome koje idu 5%. Dodam još 5% redestilirane vode i to sve skupa me košta 220kn za litru.
I to mi je za 3 mjeseca.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 pro 2018 01:53 

cool program, trebalo mi je malo da skužim

ja imam onu vagicu na dvije decimale grama, mislim da ce bit odlična za mix, dodo sam 1.26g za ml u postavkama za sve osim vode

@buje ti ne stavljaš vodu?

@mpix redestilirana voda je? negdje sam našao da u biti ide demineralizirana, pa onda destilirana još jednom prokuhana, pa onda opet da se nesmije previše puta prokuhat jer se tako oslobađaju neke stvari (metali, minerali ili koji vrag) , i onda se pogubiš :kuc:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 pro 2018 02:11 

sve sam skužio, samo ne mogu skužit (brijem da se neda) kako se pospreme protuvrijednosti u gramima

znači kad računam ili otvarim neki recept da mi baca i grame, po defaultu su samo nule, sve dok ne unesem tamo pod "gram set", ali kad ugasim i otvorim prog. moram opet unosit

za nekog ko bi radio male količine su grami zakon, imam ja negdje i onu staklenu dugu epruvetu s oznakama za ml al neznam jel bi vg išo kroz to,

sad kad prođu ovi dani cu se ja hapit toga malo ozbiljnije

e da i ovo za vodu, još nisam skužio, kasno je, to cemo sutra ;)

Povratak na vrh

PostPostano: 27 pro 2018 14:04 

Ivca je napisao:
cool program, trebalo mi je malo da skužim

ja imam onu vagicu na dvije decimale grama, mislim da ce bit odlična za mix, dodo sam 1.26g za ml u postavkama za sve osim vode

@buje ti ne stavljaš vodu?

@mpix redestilirana voda je? negdje sam našao da u biti ide demineralizirana, pa onda destilirana još jednom prokuhana, pa onda opet da se nesmije previše puta prokuhat jer se tako oslobađaju neke stvari (metali, minerali ili koji vrag) , i onda se pogubiš :kuc:

Ma dobra je i destilirana iz apoteke. Ja koristim (jer mogu) demineraliziranu iz kemijske kolone (Mili-Q), ali to nije baš široko dostupno.
Isto tako koristim menzuru (100ml), plastičnu koju sam naručio u apoteci za 20ak kn. I seve miksam po volumenu.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 pro 2018 17:16 

ne koristim vodu jer imam PG. radim bazu da mi bude VG/PG 50/50. ne mjerim u gramima nego u mililitrima. neznam uopće tko mjeri to u gramima. po meni nema smisla. drž se mililitara i ne kompliciraj jednostavne stvari

koristim čaše od 250ml i 60ml s oznakama po deset ml koje sam nabavio na ebayu za dolar da budem precizan s nikotinom.

Povratak na vrh

PostPostano: 27 pro 2018 22:46 

pa za manje mixeve grami mogu super posluziti

imam ja i pipetu, od 10ml, ali posto tek startam htio bi isprobat sto više toga u sto kracem vremenu, da znam kaj mi odgovara, a ne da zamijesam npr. pola litre necega pa dok to potrosim nakon nekoliko mj. i onda probam nesto drugacije mi zao sto to nisam probo davno prije, bio to omjer vg/pg, aroma ili nikotin

s gramima stavim 10ml bocicu na vagu i kapam, i od deca napravim 10 mixeva, 20 ili i više, naravno precizna vaga mora bit

ma nebitno, mene je samo zanimalo dal se ta opcija moze pospremit za ubuduce, jednostavna stvar ko i na bilo kakvom drugom programu, nije da zbog toga ne mogu miksat ili šta

Povratak na vrh

[ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: