|
.
Sada je: 25 tra 2026 15:14. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 15:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
nissser
|
Naslov: Kraken setup-par pitanja Postano: 03 sij 2015 15:23 |
|
|
Stigao je jučer moj prvi rba atty,klonirani kraken sa focalecig. Čitao sam po forumima,gledao po yt i na kraju uzeo ga čisto jer mi je dizajn ljep,iako navodno zna bit zeznut za početnike Nakon dobrih 35 minuta uspio sam složiti svoj prvi setup. Izgleda blago užasno.  Ukratko,radi. Daje pare i arome previše. Lupa me samo tako. Setup je 7 namotaja,motano na 2mm šarafcigeru,0.2 khantal i silica koja je došla sa attyem. Za divno čudo,nije bilo hotspotova,ravnomjerno se sve žari. Otpor bi trebao biti cca 1,4-1,5 ohma,nemam čime mjeriti nažalost,ali koristim kick koji ima zaštitu od kratkog spoja i ne radi ispod 1 ohma,tako da ajde,neka zaštita je tu. Pitanjca: Tank za tekućinu mi se puni parom,jel to normalno i jel to zato jer silica ne zatvara skroz rupu kroz koju ide? Dosta kondenzata mi se stvara ispod driptipa,utječe li to kako na rad grijača? I na kraju,ako ima netko preporuku za neki bolji setup,bio bih zahvalan,te ako sam nešto zeznuo pri izradi,volio bih da mi ukaže na pogreške.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 03 sij 2015 15:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Cek, ti si to od genesisa napravio shpagomizer? 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
nissser
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 03 sij 2015 16:14 |
|
|
Kinta je napisao: Cek, ti si to od genesisa napravio shpagomizer?  Očito  Ma s njim je to došlo,pa čisto da vidim kako to čudo radi. Ići će mesh kad mi brener dođe.
|
|
 |
|
 |
|
domagoj
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 03 sij 2015 16:31 |
|
Pridružen: 24 sij 2013 18:51 Postovi: 592 Lokacija: zagreb grad
|
 nemoj niš čekat,imaš šparet netreba ti brener za prvu ruku,vadi to van i motaj meŠ
|
 |
|
nissser
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 13:45 |
|
|
domagoj je napisao: :) nemoj niš čekat,imaš šparet netreba ti brener za prvu ruku,vadi to van i motaj meŠ Imam,sa indukcijskim pločama. Uz krakena je došao 500 ss mesh,silica fiber i 2 ss wicka koji su predugački pa ih moram malo podrezat. Sad,pamuk nebum nutra hital. Mesh ili ss wick? Što je bolje,u čem je caka? Oba treba spaliti da oksidiraju,ako se ne varam. PS: i sa špagom radi skroz dobro. Uspoređujući sa nautilusom,ovo na približno istom otporu,istoj wataži daje više pare i puno više arome. Ilustracije radi,prehlađen i poluzačepljenog nosa osjetim aromu na krakenu.
|
|
 |
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 16:49 |
|
|
|
ss wick iliti sajla bi trebala bolje wickat... nisam probao, tako kazu, a moras ju obavezno kurit ak nije izolirana rupa za wick od mase atomizera jer ces dobivat hotspotove i svakojake otpore... isto kao i mesh... ja na rsst ili na cobri koju sam izolirao teflonskom cjevcicom realno nemoram kurit brenerom, ali skurim mesh svejedno... kaj se tice vate, probao na rsst-u sa ribbonom, nis posebno, osim kaj oce curit pa mora bit uspravno stalno...
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 18:00 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Rossi, sajla na genesisu 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
domagoj
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 18:38 |
|
Pridružen: 24 sij 2013 18:51 Postovi: 592 Lokacija: zagreb grad
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 19:39 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Baš ovak kak je Fosna poslikao mora i biti. Sama sajla će ti hot spotove bacati konstantno. Sajlu možeš i dobro prokuhati u čarliju ili sodi bikarboni, pa zatim dobro isprati sa vodom, a mesh spališ sa upaljačem, namotaš 2-3 kruga oko sajle i to je to. Ne treba ti nužno brener, sa njime je samo lakše zato jer je brže.
Mene čudi kako ti silica uopće ikako radi jer vuče iz dubine tekućinu a nema ni iberlaufa pošto si obje rupe začepio silicom...
|
 |
|
Rossi
|
Naslov: Re: Kraken setup-par pitanja Postano: 04 sij 2015 20:12 |
|
|
Fosna je napisao: Rossi, sajla na genesisu  ma sve ok, nisam ju nikad ni imao nit koristio (sajlu) tak da neznam, pricam kaj sam cuo, ja sam cisti mesh stavljao i to je to, velim probao sam ribbon, micro coil (da se drzi na mjestu, ne zbog samog mc-a) i provuko vatu al ono, njeee, nis posebno il revolucionarno... jos mi je did najbolje radio na twistici dok nije otiso plasticni tank od tekucine u ku.... od tekucina i od onda ga ne koristim
_________________  Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 15:14. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 15:14. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |