Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

[ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Čišćenje eGo-T atomizera
 Post Postano: 09 srp 2011 12:41 

Shaka Zuluf je napisao:
- prvi klip iz Kintinog posta je otprilike sve od mudrosti sto vam treba za pravilno ciscenje.
A toliko i traje kada se malo uvezbate: 10-15 minuta.

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 srp 2011 12:52 

Ja sam pitanje postavio čisto iz znatiželje jer mislim da bi kipuća voda razbila i najgore naslage liquid-a. Pa te molim Shaka da me poštediš trolanja. Ako neznaš odgovor, nemoraš ne ni pravit pametan "quote-anjem" već napisanog, nisam sljep... ;)

Pluća su sada ko' u male bebe...

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 srp 2011 13:04 

Ne znam odgovor na šta? Napisano je i ilustrovano klipovima kako se čisti taj atomizer. Postupak je 100% efikasan, traje ukupno 15 minuta i šanse da se nešto zajebe su minimalne.

I sada, hajdemo 10 strana razvlačiti pitanjima tipa:
- da li da vodu grejem na maloj ili velikoj ringli?
- da li je bolje iglu iz atija izvlačiti levom ili desnom rukom?
- možda je efikasnije ati čistiti pre podne u kupatilu nego predveče u kuhinji....
itd, itd...

Modifikacije, nova rešenja, ubrzanja... sve se to traži kada imaš nešto što svojim trajanjem i/ili efikasnošću ne zadovoljava potrebe. Postupak sa klipa traje 15 minuta i očisti ti ati 100%. Viki sa Cignot-a, koja je snimila klip, je zadovoljna tim postupkom i nije izbacivala nove klipove na tu temu. Cela e-cig zajednica koja koristi eGo-T već pola godine koristi taj klip kao uputstvo za čišćenje, ne snimaju nove klipove niti izmišljaju nove metode.

Naravno, ti si pametniji (ili naprosto mnogo zaludniji od svih nas) pa moraš da izmisliš nešto bolje. Ali molim te, barem jednom za promenu, prvo nešto uradi i dokumentuj, pa onda o tome pričaj. Hvala ;)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 srp 2011 13:18 

Nisu bila glupa pitanja (možda ih ti tako vidiš) ali pitanja su sasvim na mjestu, pitao sam dali kipućom vodom smijem politi atty, znači sva tri pitanja su dali kipućom vodom smijem prati atty-e na bilo koji način jer zbog visoke temperature mogu oštetiti djelove, želim mišljenje onih koji su to probali. Jasno mi je da je taj klip učinkovit ali isto tako tražim odgovore na druga pitanja. Nisam pitao tebe niti bilo koga direktno nego globalno tražeći osobu koja je to probala da napiše ponešto te da to ostane zapisano i zapamćeno. Nevidim razlog da pišeš ovakve komentare bez potrebe jer ti nisi prozvan u mojim pitanjima, kao što sam rekao globalna su i želim odgovor čisto da ostane zapisano jer inače pričom na chat-u puno toga se zaboravi i kasnije opet moram pitat...

Sad jasnije što želim?

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 srp 2011 13:33 

Meni je jasno samo da je tebi dosadno, pa pokušavaš tralala varijantom da ubiješ vreme.
Ovakve, specijalizovane teme, treba da se sastoje od određenog uputstva i komentara ljudi koji su po tom uputstvu postupali i tada zapazili ovo ili ono. Priča kao što je tvoja, "šta bi bilo kad bi bilo", samo razvodnjavaju temu i prevode je u rubriku "čavrljanje dokonih baba jednog letnjeg popodneva". To si već radio i na crnom forumu, kada si najavio pa pravio ankete i razglabao na X strana o modu koji ćeš da napraviš a koji će biti jeftiniji od poštarine za njega... Pa te ispratismo kada si krenuo da praviš Genesis ati :rotfl: još te nema sa proizvodom...

Zašto sam ja luđi/normalniji/gluplji/pametniji/dokoniji/vredniji ili kakav god u odnosu na tebe, pa treba da zalivam atije vrelom vodom da vidim rezultat, a ti - koga to interesuje, to ne radiš? Reče pre neki dan da imaš 2 sa čijim radom nisi zadovoljan. Kada će se desiti da napišeš: "Evo ljudi, ja sam nešto smislio pa sam to i uradio i rezultati su sledeći..."

Zašto bi me uopšte interesovalo da li ati može da se opere u vreloj vodi, kada je na klipu objašnjeno kako se opere u hladnoj za 15 minuta?

Zašto bi se neko bavio ispitivanjem postupka koji je sigurno duži od već postojećeg, a ne može biti efikasniji - jer je postojeći najefikasniji mogući?

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 09 srp 2011 23:12 

Dečko koji je trebao iztokariti jedan dio mod-a je odustao (izbačen iz škole) a što se tiče genesisa, bilo je i slika no nisam ih pokazivao nikome osim onima kojima vjerujem da neće ići dalje pošto vidim da ima nekolicina ljudi kojima ne ležim i koji bi me najrađe ismijali za taj pokušaj genesisa pa se onda distanciram od takvih, to je sve što ću reći.

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 srp 2011 11:28 

msismano je napisao:
Nisu bila glupa pitanja (možda ih ti tako vidiš) ali pitanja su sasvim na mjestu, pitao sam dali kipućom vodom smijem politi atty, znači sva tri pitanja su dali kipućom vodom smijem prati atty-e na bilo koji način jer zbog visoke temperature mogu oštetiti djelove, želim mišljenje onih koji su to probali. Jasno mi je da je taj klip učinkovit ali isto tako tražim odgovore na druga pitanja. Nisam pitao tebe niti bilo koga direktno nego globalno tražeći osobu koja je to probala da napiše ponešto te da to ostane zapisano i zapamćeno. Nevidim razlog da pišeš ovakve komentare bez potrebe jer ti nisi prozvan u mojim pitanjima, kao što sam rekao globalna su i želim odgovor čisto da ostane zapisano jer inače pričom na chat-u puno toga se zaboravi i kasnije opet moram pitat...

Sad jasnije što želim?

Nemoj atty kuhati u vodi: meni se prilikom kuhanja skinula boja s attija, ali pranje vrućom vodom može.
Isprobao sam stavit u vruću vodu malo limunske kiseline i malo sode bikarbone (po žličicu) i to mi se čini OK, samo uzmi dublju posudicu i stavi prije atty jer kad staviš sodu bikarbonu u vruću vodu, dobiješ vrenje, baš lijepo provrije :)
Ali ma koliko se trudio, ove LR attije nikad nisam skroz očistio.
Uvijek ostane na grijaču taloga.
I opet se brzo zaprlja. Ako novi radi 15 dana do čišćenja, poslije rad još 7.
Najbolje ih bacat. Ja držim zlu ne trebalo par očišćenih što su nakon čišćenja proparili dobro, inače ih bacam.
Ako traje novi atty 15 dana, za 10-ak dolara ne isplati se zahebavat.
Sjeti se koliko smo trošili na analogne.

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 srp 2011 12:36 

Hvala Smislow,

to volim, iskreno gledam onaj video i nikako nemogu skinuti onaj metalni dio, nemam onih skarica s kojima ona to radi a sve ostalo je bezpomoćno... Tako da mi ostaje probat vrela voda i soda bikarbona... i mal limunske kiseline...

hvala još jednom :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 srp 2011 12:40 

Smislow je napisao:
Čišćenje atomizera:
... Isčupao šiljak s fitiljem (malim odvijačem)...

...Obojani atty NE KUHATI u vodi! Meni se počela odvajat boja (plastifikacija)...

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 10 srp 2011 12:58 

Takošer pokušao i neide...

Povratak na vrh 

[ 27 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Korištenje i održavanje e-cigareta

Trenutno korisnika: bot* i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.