Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 14:41. Sada je: 26 sij 2025 14:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Pictorial za Rose, vrhunski RBA RTA za duhane
PostPostano: 26 pro 2019 16:13 

Smješam ja par duhana. Drugi dan idem probat, na Rose v2 starom 4 godine, se jako dobro osjeti. Probao na 4 nova duhana i 2 friške desertne višeslojne tekućine.
Dakle, duhani na Berserkeru, koji je kao majka za duhane, u koji se duhanđije kunu, nema okusa ili je u tragovima, kao da parim bazu. S druge strane, u Ružici, jako dobar okus. O voćno desertnim neću ni pričat. Od toh testa je prošlo 3 tjedna, ti duhani su sad odstepali, zamiješani su 2. prosinca. 2. dana okus u Roseu je 20-30 posto jači i daleko ukusniji nego na Beri sad nakon 22 dana dozrijevanja. Toliko o tome. Testirano je na Rose v2, Rose v2s tzv Stumpy daje malo slabiji okus ali je isto dobra kupnja, za nekog tko voli duhane.

Kako sam na PP obećao jednom članu slikat setup koji ne curi, staviti ću tu pa neka ostane, možda pomogne još kome. Dakle, možete gledati tutorial na youtubeu, ja jesam i to mi je koplicirano. Moj setup je za mene, da pojednostavim si stvari, nije uredan, nije mi to ni cilj, atty i dalje odlično radi. i što mi je najvažnije, radi na mehanici. Tutorial za bilo koji MTL atty da radi odlično će biti isto tu negdje.

idemo redom.

nekako uguramo coil u rupice. Predlažem ne puno namotaja, 4-6. dakle gurnemo jednu nogicu, prišarafimo pa gurnemo drugu. pain in the ass. coil mora jednako bit užareno s time da se zari iz sredine prema van

slika

Coil je napravljen od 0.25 kantala, dakle AWG 30. 2,5mm promjer, 5-6 namotaja. Zememo cirka ovoliko vate

slika

i proguramo, s time da ima mali otpor ali da ne smrda coil

slika

namočimo, kad upije, nečime malo stisnut vatu, ali lagano.

slika

presavinemo vatu, s time da cijelo vrijeme pazimo da prstima ne diramo vatu iako smo opravi sapunom ruke. diramo ju ako bas moramo - samo dijelove koji neće završit u coilu.

slika

natopimo još
slika

popunimo 2. kanal

opet presavinemo
slika

odrežemo višak
slika

višak zalijepimo za zid komore da se ne miče

slika

isto tako drugu stranu vate

vata viri kroz otvore. ne smije, to treba srediti

slika

srafcigerom poguramo vatu u deck. dok guramo, ce se uneredit, tako da usput je lijepimo i za zid, najbolje to radit dok je natopljena. dok ne dođe u ravninu. isto tako gledamo da kanali budu popunjeni sve do vrha s vatom kako ne bi potapalo komoru. jer cemo liquid control kasnije otvorit do kraja, driptipom. otvoren je na lijevo, zatvoren skroz desno. Sto je više otvoren, okus je bolji jer više likvida dolazi na coil.

slika

i gotovo.
slika

gledati da višak vate u kanalima ne dolazi u doticaj s žicom coila jer neće dobro radit.
znam, neuredno, previše vate, možete bolje. pa napravite, meni se ne da, jer i ovako radi jako jako dobro.

tutorial pictorial slaganja Berserkera, i općenito, vašeg prvog grijača na bilo kojem RBA RTA atomizeru je u temi Izrada prvog dobrog MTL grijača za mehanički mod
viewtopic.php?f=85&t=26737

Povratak na vrh

Naslov: Re: Pictorial za Rose, vrhunski RBA RTA za duhane
PostPostano: 26 pro 2019 17:57 

:dobar: :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 18:24 
Administrator

:51: Dao si mi ideju i volju da prekopam po krami i nadjem ruzicu. Tko zna sto cu sve naci :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 18:50 

svako toliko složim ove krame od doma, par godina stare. Nisu attiji nešto puno evoluirali u zadnjih 3-4 godine. očekivalo bi se da noviji attiji daju bolju aromu od starih, ali koliko vidim nema tu nekog velikog pomaka. Jedino su navoji na klonovima bolji, i novi attiji su više noob friendly, jednostavniji. sad ću još složit 2 Ute, pa sam na miru 2 tjedna sa slaganjem. Probat ću i njih za mech složit, još nisam uspio. sad ću ic na 3 namotaja, pa da vidim kako će radit. na mali izlet, 5 okusa, 2 bera, ruža i 2 Ute. Kad malo razmislim, ništa drugo ni nemam više u ladici, riješio sam se svega haha. Najbolje ostavio. Još 2 Ruže Stumpy su negdje, ali te su stvarno pain in the ass za slagat, pošto je komora manja jer njihove keramike nisam pogubio ni razbio kao na ovoj :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2020 21:07 

Kad bi mi neko moga UTU složit da ne baljezga na bazu doli, da bi mu plaću :) to mi je ati na kojemu sam najbolju aromu osjetija, daleko naj, čak neke tekućine koje su mi inače bile prosjek i prolazne UTA mi je pretvarala u vrhunske.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2020 21:41 

jesi probao ovako?

slažem ga s 0.25 kantahalom jer mi se pokazao najbolji za srednje duga povlačenja (0.25 je najdeblja žica koju koristim za mtl), 5-6 namotaja oko 3mm promjera tuz negdje 1.8 - 2.5 ohma kako kad. ne režem vatu na pola i ne provlačim vatu kroz kanale na komori, nego cijeli komad vate nagnem na drugu stranu proreza i zategnem onaj komad komore koji je likvid control "udesno", samo gledat da vata cijelom širinom prekrije rupe da ne procuri u komoru. promjer coila 3mm da bude dovoljno vate za ovaj poduhvat

za ovo mi je najbolji pamuk u listicima, ovi novi pamuci me jebu da mi je teško prekrit cijelu rupu

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2020 21:47 

Nisam probava ovo, fala ti Buje, moraću, čim uvatim malo vrimena, daj bože da uspije, ne bi da utu nizašta, nek stoji :D :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 vel 2020 22:00 

Deckardcain je napisao:
Nisam probava ovo, fala ti Buje, moraću, čim uvatim malo vrimena, daj bože da uspije, ne bi da utu nizašta, nek stoji :D :plus:

ne bi ni ja, svako toliko ih složim. Dve sam si ostavio, ostale riješio. Fantastičan atty za kompleksne tekućine

Povratak na vrh

PostPostano: 09 vel 2020 19:49 

Svaka ti dala Buje :zvoncica: , ak moze daj npravi tutorijal za UTU ka bus imal vremena :sanja:

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 09 vel 2020 22:52 

ovo ti je iz Recenzije Ute na forumu

buje3000 je napisao:
Bravo doctore
napokon se neko sjetio dat recenziju jednog od najboljih attyja na tržištu kojeg stalno preporučujemo a nigdje nema recenzije :zu:

da dodam. koristim zadnjih 2 mjeseca isključivo SS tank. Atty sam nagovjesti da nema tekućine tako što smanji aromu zadnja 8-10 povlačenja (kao sfera) tako da ne dolazi do direktnog dryhita kao kod drugih atomizera.

slažem ga s 0.25 kantahalom jer mi se pokazao najbolji za srednje duga povlačenja (0.25 je najdeblja žica koju koristim za mtl), 5-6 namotaja oko 3mm promjera tuz negdje 1.8 - 2.5 ohma kako kad. ne režem vatu na pola i ne provlačim vatu kroz kanale na komori, nego cijeli komad vate nagnem na drugu stranu proreza i zategnem onaj komad komore koji je likvid control "udesno", samo gledat da vata cijelom širinom prekrije rupe da ne procuri u komoru. promjer coila 3mm da bude dovoljno vate za ovaj poduhvat :D . atomizer za lijenčine i za one koji nemaju vremena ni živaca prtljat. a daje dosta dosta dosta dobru do odličnu aromu kako god ga složiš pa makar i sa žešćim greškama radi super
Setup izdrži dosta dugo, nekih 15-20ml (da koristim blijede tekućine bi sigurno i 25-30ml). Kad mjenjam vatu, očistim bazu od kondenzata, jer kad se nakupi tekućine dole dođe do pada performansi za duplo. kondenzat u driptipu očistim jednom dnevno ili kad počne grgljat :zu: ne treba maramica može se i otrest na pod :D . zna varirat otpor, skakat 0.3 ohma gore dole, kaže kolega da je to do žice, ako je uža od 0.4mm. men to ne yebe previše jer ne gledam na watte nego volte pa me baš briga, ali jedino na Vamu radi postojano i ne skače otpor :D. klon najbolje kvalitete od svih koje sam imao. orinzi genijalno drže, ovi na mjestu a i rezerva.

podesivi 510, s šrafcigerom, kontrola zraka savršena, punit se može iz lavora, kod mene prošao hard crash test, padao stalno, nije se oštetio. Aroma je malo drugačija nego na drugim attyjima, okus koji je na drugim attyjima u krupnom planu, na uti je prigušen, ali su pozadinski okusi "podignuti " skoro pa dominantni. Ima tekućina na kojima sam osjetio nijanse u pozadini kojih na drugim attyjima nisam primjetio (nextgen, spheroid v3, phenomenon, xplora driper verzija, ithaka - a svi daju vrhunsku aromu). Na miksevima je najčešće super, ali duhanske arome koje volim duže vrijeme budu za K na ovom attyju. Baš zato što priguši dominantni okus koji volim i digne pozadinske. od kad sam ju uzeo, je svaki dan u upotrebi. Po meni, trenutno best buy na tržištu mtl atomizera.

moju preporuku za slaganje uzmite s rezervom i slažite žicom kojom vama odgovara, ja sam poseban i velika većina vlasnika ute se vjerovatno neće sa mnom složit. ipak ja volim parit na 2-3.3 ohma, na niskim wattima i do 5 volti. a to rijetki rade.

uzet full kit, ovaj od 31$ na fasttechu ili kod nas, sve se ovo dobije, pa se može kombinirat i slagat kako god te volja.
za one koji pate na slikice slika

na slici vidiš prorez, vatu samo prisloniš na ravni dio rupe na komori, ne provlačiš kroz ona 2 mala proreza. i zatvoriš LC odnosno komad koji stavljaš prije stropa komore. Nakapaš u 2 navrata coil, dobrano. Ako tekućina izlazi kroz vatu van komore, onda dobro natapa. Zašarafiš strop komore, natočiš i pariš. Koh gen do(vata u listićima) mi se pokazao najboljim za ovaj atomizer jer ove nove vate ne mogu rasčešljat i raširit po prorezu a da ne bude razlika u debljini vate pa zna procurit, ili bude dryhitova. Obavezno coil na 3mm da bude dovoljno vate. Možeš složit i na 2.5mm, ali moraš već imati sto slaganja u guzici i biti spretan da bude dovoljno vate za poduhvat. drži se 3mm. Nemam ju sad tu pa ne mogu slikati. Probaj složiti kako ovdje piše, ako ne bude dobro, ću ti za tjedan dana slikat kao što sam Rose slikao

Povratak na vrh

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: