cimeries je napisao:
Drastično smanjivanje nikotina na silu je IHMO najveća glupost koja se gura svugdje!
U tekućini je najneistraženiji učinak aroma (štetnost), smanjivanjem nikotina obićno povećaš potrošnju tekućine,
jer ne zadovoljava potrebe organizma za nikotinom.
Ako ti organizam traži da uneseš 60 mg nikotina dnevno i odgovara ti 15 mg tekućina i trošiš 4 ml dnevno,
kad smanjiš na 12 mg tekućinu organizam i dalje traži svoje potrebe i povećavaš potrošnju na 5 možda čak i 6 ml dnevno.
Govorim o MTL i neke proizvoljne projekcije su u pitanju.
Nikotin smanjuješ postepeno, kad osjetiš da ti je tekućina postane prejaka, osjetit ćeš bez brige.
Od atomizera preporuka doggy, SXK - suženiji protok zraka, čisti MTL (bolji od originala),
SJMY - kopija originala više je otvoren kao i orignal (neki rDL ili čak DL),
prednosti - jednostavnost slaganja, CIJENA, provjerenost
nedostaci - punjenje odozdol, "mekan navoj na tanku" uzmi odmah i rezervni :-)
Siren 22 (1) - previše otvoren za čisti MTL, fali jedna manja rupa za protok zraka
Siren 2 - dosta zatvoreniji, suženiji protok
Berserker - jako zatvoren, puno ga hvalili (možda čak i previše)
UTA 2 - poprilično otvoren, po meni rDL, kompliciraniji za složiti
najveći nedostatak klonova lošija kvaliteta izrade (preciznost i kontrola kvalitete),
ponekad krivi o-ringovi, fali dodatna oprema itd...
prednost je cijena, uzimaj provjerene klonove,
pogledaj ocjene korisnika i koliko ga je korisnika ocjenilo,
bolje uzeti nekog sa ocjenom 4,5 ocjenjenog od 200 kupaca, nego neko 5,0 sa 5 kupaca :-)
Sto se tice nikotina, dapace ja sam bas imao u vidu gore navedeni "recept" napraviti da bude jaci, odnosno 9 mg nikotina. U ova tri tjedna sam probao 12, 9, 6 pa cak i 3 mg tekucine i najbolje mi je sjela tekucina sa 9. 6icu sam pokusao isforsirati dan dva ali ne ide i desilo mi se upravo ovo o cemu si i pricao. Trosim tekucine ko lud. Tako da sam shvatio da mi je 9 optimalno i da nastavim s njom. A sto se tice atomizera, u ovome trenutku mi nije problem dati 100-150 kn vise za original atomizer (ako je tolika razlika) jer sam ionako na ustedi jer ne kupujem cigarete vise (a to je 700 kn mjesecno). Mislim, s obzirom na to, trosak mi je i dalje velik jer kupujem gotove tekucine i grijace, ali nekako gledam da kad pocnem miksati svoje tekucine i raditi svoje grijace da ce taj trosak drasticno pasti i to vec kroz mjesec ili najvise dva.
Edit: zaboravih te pitati... Kod spominjes preotvorenost atomizera, ja recimo koristnim naitilus full otvoren. Da li ta preotvorenost i dalje stoji kao nedostatak prema mom nacinu koristenja ili u tom slucaju i nije toliko onda bitna?
Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk