Na dobrom si putu!
Sve je okej.
Ovdje imaš link za jedan od brojnih kalkulatora. Može ti pomoći time da nećeš trebati sam računati udjele PG-a, VG-a, arome i nikotina.
http://www.steam-engine.org/juice.asp Brzo ćeš pohvatati što je što dok se budeš igrao klikajući.
Ako ćeš nekad kasnije raditi bazu tako da ćeš nabavljati odvojeno PG, VG i nikotinski koncentrat ovo će ti pogotovo biti korisna alatka, no za sad radi ovako kako si započeo. Rekoh - na dobrom si tragu i samo ti još treba da "okusiš malo krvi", pa da postaneš adrenalinom nabijen lovac na DIY nimbuse.

P.S. Imaj na umu da svaka tekućina ima neki svoj period "zrenja", a ako u aromi ima duhana onda je taj period duži nego za "non-tobacco" arome. Tek da ne kloneš duhom ako nema okus kakav si zamislio. Samo daj gotovoj tekućini vremena barem tjedan dana, a često joj treba i puni mjesec da naiđe.
Smučkao sam si nešto sa kavom, duhanom, čokoladom, karamelom i nije bilo dobro. Danas, nakon valjda mjesec ili više dana sam se sjetio te bočice i napunio "magistra" - nije uopće loše ispalo! Šteta što sam sve odokativno dodavao od 1 do dva posto.
Ovaj primjer ti je da vidiš da treba vremena da se tekućina pokaže kakva je stvarno.
EDIT: Budući da sam kažeš da nisi najjači matematičar na forumu možda nije zgorega da ti skrenem pažnju na odnos mg/ml i % nikotina.
Za primjer:
1% nikotina = 10mg/ml.
Ako ćeš kasnije negdje nabaviti nikotinski koncentrat i raditi bazu sam da se ne bi slučajno otrovao pareći deset puta više nikotina nego što misliš da jest.

Osobno koristim 6mg/ml što u postocima daje 0,6%. Ne kažem ti to zato da misliš da 6mg savršena količina za tebe nego da imaš primjer koliko posto je koliko miligrama i da se ne otruješ tako nam dragim otrovom.