Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re:
 Post Postano: 12 sij 2015 17:44 

Spitfire11 je napisao:
Pozdrav, nabavia san prvi rba prije par dana, kayfun lite+ klon sa FT-a.
Slozia san ga vec par puta kako triba. Minjan grijac nakon svakog tanka cisto radi vjezbe.
8 namotaja oko kayfun šarafcigera .2 FeCrAl i lola 100% cotton. Svaki put mi je drugaciji otpor, otprilike 2.5ohma.
Sad par pitanja: kako stabiliziran otpor? Ima neka tehnika?
Vidia san na YT da ekipa grije coil i preša ga?
Takodjer kadkad poplavi nakon sta ga preslozin. Tekucina pocne isticat kroz rupu za zrak.
Ima ko kakvu ideju? Poprilicno san siguran da ga svaki put isto slozin, pazin da coil ne dodiruje rupu za zrak i da nema previše vate.
I da kako ga punite? Kroz vijak na dnu ili s vrha? Primjetia san da ne poplavi kad ga punin kroz vijak ali tako mi je teze ocjenit kad je pun.

Sent from my SM-N9005

Ako koristiš mehanički mod, smanji otpor, vata jako natapa a zbog velikog otpora zavojnice ne isparava dovoljno tekućine. Kajfun je tank sisstem sa podtlakom, tako da svaki puta kad povučeš paru, povučeš i malo tekućine u komoru za isparavanje. Ako si smanjio zrak na air controlu, onda povučeš još i više, a zbog velikog otpora ne ispariš to što si povukao, pa svakim povlačenjem imaš viška tekućine u komori, a ona nema kuda nego kroz rupu za zrak van.
Otprilike 2.5 Ohm.
Koliko otprilike ti to varira? Ako jednom složiš pa dobiješ 2.45 a drugi puta 2.55, to je ok, ali ako slažeš pa jednom dobiješ 2.1 a drugi puta 2.9 onda nešto radiš krivo. Namotaje nemoj spajati, nema potrebe, a i uptno je koliko je takvo parenje bolje. Kad stegneš žicu vijcima, zažari ju par puta na suho. Namotaji ako su razdvojeni, onda moraju biti razdvojeni svi, inače na mjestu spoja dobijaš takozvani hot spot koji ako je na krivom mjestu može bacati jako loš okus, a ako je negdje u sredini coila, rezultira popriličnim gubitkom arome.

Ja punim na šeraf i pažljivo osluškujem. Kad je pri vrhu čuje se nešto poput klokotanja, to se događa kad nagneš atomizer pod kutem od nekh 45° pa ti tekućina na donjoj strani dođe do ruba gdje ulazi u komoru sa grijačem. Kad čujem klokotanje, znam da je pun. Možda bih mogao staviti još 0.5ml ali onda riskiram da ga prepunim pa da curi.

Ili jednostavno koristi plastični srednji dio tanka, pa ćeš vidjeti do kud ti je tekućina. :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Za početnike
 Post Postano: 12 sij 2015 17:50 

meni je i dalje najjednostvanije puniti odozgo. tocno vidim koliko sam napunio, nemoram skidati atty s moda, brzo je i jednostavno, mogu puniti iz boce od 10ml ili od litre, svejedno..

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 12 sij 2015 19:06 

Ja sambispocetka tocio tako, no nezgodno je kad ti ruke nisu bas ciste pa ti betonska prasina zapne u navoje :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 sij 2015 22:17 

koh gen do :plus:[/quote]

eto,uživaj :vaper:

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 sij 2015 22:37 

možda ti generalno curi jer stavljaš premalo vate, a dok puniš odozgo jer ne začepiš rupu za zrak,,, Osobno, imam plastični prozorčić i u pravilu punim kaju odozdo, kako je projektant/proizvođač i predvidio. i curenja njet! :)
u kabriolet se možr ulaziti i izlaziti i preskakivanjem, no uvijek prijeti opasnost da hlače puknu po šavu, ali ako je projektant/proizvođač već ugradio vrata, vjerojatno je pretpostavio da če ih korisnici i rabiti. I problema njet! :)

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Za početnike
 Post Postano: 22 sij 2015 10:11 

Nije ni meni jasno to sa punjenjem odozgo. Zašto prstom čepiti rupicu za zrak kada je dimnjak nezačepljen i gore probija zrak i tekućina poplavi komoru.

KFL+v2 on nemesis
Aerotank mini on spinner v2
Lula u razmatranju

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 sij 2015 10:36 
Moderator

mario_tm je napisao:
Nije ni meni jasno to sa punjenjem odozgo. Zašto prstom čepiti rupicu za zrak kada je dimnjak nezačepljen i gore probija zrak i tekućina poplavi komoru.

probaj pa nam javi.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 sij 2015 10:41 

Zato jer dok ima zraka u kanalima liquid ne moze naplaviti iste. A kad krenes pariti mozes samo kratko imati grgljanje. Poplavu nikako.

Povratak na vrh 

Naslov: Za početnike
 Post Postano: 22 sij 2015 12:05 

Feko, uvijek si od pomoći.
Corto, kužim da neće naplaviti dovod zraka ali napuni mi se dimnjak i onda kad ga okrenem naopako da zasarafim gornji dio obavezno mi kap završi ispod drip tipa u onoj rupici, taj dio mi se ne sviđa.

KFL+v2 on nemesis
Aerotank mini on spinner v2
Lula u razmatranju

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 sij 2015 14:28 
Moderator

Onda puni onako kako je proizvođač zamislio. To je Kayfun...da ti ne zaslini barem malo kad puniš, onda bi to bio dobar atomizer. Lažem. Ne bi ni onda.
A sad ozbiljno. Meni se nikada ne dešava da mi igdje tekućina barem malo procuri...je prije, ali više ne. Tajna je u setupu i u tome da čim napuniš, malo zavrneš kapu, okreneš i makneš prst sa rupe za zrak. Praksom do savršenstva.

Dok se ispraksiraš skužiš da ima boljih atomizera, pa ti postane krivo što si utrošio vrijeme puneći Kayfun bez da procuri. :zu:

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

[ 308 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club