Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 09 lis 2024 08:13. Sada je: 09 lis 2024 08:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Početnik sa pitanjem - Kašalj
PostPostano: 27 ruj 2016 23:22 

Pozdrav,

unaprijed sorry ukoliko pišem u krivi podforum i sorry na početničkom pitanju.
Na poklon sam dobio umbrella prestige energy 900 cigaretu, običan početnički model, za koju sam kupio FlavourArt Mad Fruits tekućinu (9mg nikotina).

Sve fino usuo, zavrnuo, spojio i fino dimi. Problem je što me svaki put kada uvučem, čim para dođe do grla, odmah uhvati jak kašalj.
Ne znam dali pravilno uvlačim (mislim, količinski), dali je do tekućine... no evo, ugasio sam je prije 10 minuta i još me kašalj hvata

Inače, pušim cigare sa katran: 7mg ; nikotin: 0,6mg, no ne sjećam se da me ovakav kašalj hvatao ni kada sam crveni marlboro uzimao...

Svaki savjet je dobrodošao :)

Povratak na vrh

Naslov: Re: Početnik sa pitanjem - Kašalj
PostPostano: 27 ruj 2016 23:27 

I mene je ispocetka kasalj mucio dok se nisam predstavio u rubrici 'Who U R', nakon toga nikakvih problema :zu:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ruj 2016 23:30 

Šteta, nije nam ista dijagnoza onda, evo ja i dalje kašljucam :cry:

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ruj 2016 23:48 

Zato jer to nije cigareta i nije dim... to je topla para... ona škaklja grlo i time izaziva kašljanje... događa se kod velikog broja ljudi... treba steći naviku... osim toga uzrok može biti i pg koji nekim ljudima smeta u ovom ili onom obliku...

Predlažem da pokušaš mijenjati način parenja, kao i količinu pare ako je ikako moguće... a također i da daš šansu tijelu da se navikne na unos tople pare...

Btw mislim da ne kašlješ iz pluća, već da si nadražuješ grlo, tako da to nema apsolutno nikakve veze sa crvenim malborom... niti je usporedivo...

Povratak na vrh

PostPostano: 27 ruj 2016 23:59 

Scandalous je napisao:
Zato jer to nije cigareta i nije dim... to je topla para... ona škaklja grlo i time izaziva kašljanje... događa se kod velikog broja ljudi... treba steći naviku... osim toga uzrok može biti i pg koji nekim ljudima smeta u ovom ili onom obliku...

Predlažem da pokušaš mijenjati način parenja, kao i količinu pare ako je ikako moguće... a također i da daš šansu tijelu da se navikne na unos tople pare...

Btw mislim da ne kašlješ iz pluća, već da si nadražuješ grlo, tako da to nema apsolutno nikakve veze sa crvenim malborom... niti je usporedivo...

Kad bolje razmislim, imaš pravo, sve je ovo točno. Samo još 2 pitanja ako mogu.
1)Što je PG?
2)Bili bilo bolje da uzmem blažu aromu (tipa vanilije ili kave) no sa istim omjerom nikotina?

Još jednom hvala

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ruj 2016 00:08 

Tekućina koju pariš sadrži PG (propilen glikol) i VG (biljni glicerol), to je baza svake tekućine...

Ne znam što pariš, al promjena tekućine u smislu arome neće značiti baš ništa...

Ako reagiraš na PG, onda ti trebaju tekućine s više VGa... no ja bih pričekala s takvom dijagnozom jer se često radi samo o navici, odnosno parilici treba dati šansu, a tijelu vremena da se navikne... Probaj uvlačiti polako, kao da dišeš, daj si vremena...

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ruj 2016 00:24 

Kupio sam flavourart madfruits tekućinu (propilen glikol,glicerin, dest. voda,nikotin 0.9, arome) jer mi je izgledala kao najbolja (po onom made in Italy dijelu) no iskreno, nisam cigaretu koristio osim par puta dnevno kao test (inače i dalje pusim cigare).
Mislio sam da će mi druga aroma pomoći, no ništa, probam od sutra pa vidim

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ruj 2016 00:36 

Ovo sto kazu. Trebas se prvo naviknuti. Budi uporan i proci ce. Moguce da ti je i previse nikotina, odnosno u kombinaciji s PGem. PG sam po sebi daje znacajno jaci throat hit (to grebanje grla). Dakle da zadimis i cisti PG, bez nikotina, osjetio bi to grebanje. Ako te to bude smetalo uvijek mozes preci na 100% VG e tekucinu. On nema nikakav throat hit

ATTYs: Crown, Cubis, Cerabis, Goon 22, Goon 24, Kennedy 25, Le Zephyr, TFV4, Serpent Mini, Marquis, Le Mirage, DDP One, Griffin 25, Avocado, Serpent Alto, Royal Hunter Mini, Rose 3, Mage RTA, Vapor Giant Mini Nano

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ruj 2016 00:43 

Puno hvala ljudi ;)

Povratak na vrh

PostPostano: 28 ruj 2016 09:35 

Nabavi kvalitetniju (ne skuplju, kvalitetniju) opremu za parenje
Pij vodu, puno vode
Ako već koristiš clearomizere neka budu bottom-coil, bottom-wicked i sa većim otporom.

Zadnja izmjena: Fosna; 28 ruj 2016 10:12; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

[ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: