Prije svega da napomenem da je ovo samo
moje iskustvo koje bi htio podijeliti sa vama, i ne znači da će bilo tko imati slične probleme.
Naime, prije jedno 3-4 tjedna počeo sam osjećati prvo pikanje, a nakon toga i pritisak u plućima, te povremeni gubitak daha (slično kao kada vas netko nabije u plexus, ali ne tako intenzivno). Baš u to vrijeme smo klinku odvikavali od sisanja, pa je bilo dosta više čuvanja prilikom uspavljivanja, pa mi je prva pomisao bila da je nategnuti neki mišić ili ukočen neki živac, no kako se situacija kroz par dana nije mijenjala (čak se i lagano pogoršavala) posumnjao sam na parenje.
I trk čitanje raznih foruma. Inače parim čisti VG, jer mi užasno smeta TH od PG-a (navodno kronični bronhitis od pušenja analogije 25g :/) pa pošto ne mogu izbaciti PG, izbacujem arome i parim samo kemig VG + voda (10%) + inawera VG baza 12mg smanjena na 6. I tak dva dana, ali stanje sve gore, do kraja dana ne mogu ni pošteno udahnuti. S time da sam na GO, pa parim manje nego inače jer sam puno vremena sa djetetom, a kraj nje ne parim...
Na forumima pronašao svašta od plućne embolije do srčanog udara, ali ono što mi zapinje za oko je voda koju koristim (obična destilirana), a vele da bi trebala biti purificirana, pa trk u ljekarnu kupujem vodu, miješam ponovo, ali nema nikakvog učinka, parim dva dana ništa se ne mijenja.
Sumnja pada na VG (ali inawerin) i/ili predoziranje nikotinom pa pokušam samo sa čistim kemigovim VG-om i 20% vode, nije loše, fino slatko ... ali problem i dalje ostaje.
I već mi pada na pamet najgora opcija - povratak analogiji, ali kad se sjetim okusa .... užas :/. A i kaj bum sa svim tim divnim stvarima na koje sam potrošil lovu

I ništ, raspizdim se, imam doma gotov breath of heaven koji ne mogu pariti jer ima previše PGa bacam u njega inawerin VG 12mg da mogu nešto odma staviti u kayu, a da mi ne rasturi bronhije, a usput miješam 2 arome za odstajati.
Parim prvi dan, nekoliko puta se predoziram nikotinom pošto mi je 12mg prejako i ubija me TH od nikotina, na kraju dana mi je jednako loše ko i na početku. Parim drugi dan manje parim jer mi prejako, malo je bolje, i tako još par dana i počinjem se osjećati sve bolje. Navukel se ponovo na 12mg, jer mi još uvijek nije došao čisti VG sa inawere, al osjećaj u prsima ko da imam nova pluća.
Samo da napomenem da dnevno parim oko 3-4ml.
I tako nakon puno muke i obilaznica pronašao krivca.