| Autor |
Poruka |
|
Lela
|
Naslov: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 23 stu 2013 01:00 |
|
|
|
Haj, ja sam nova ovdje i imam pitanja vezano uz tekućine. Malo sam pogledala teme i nisam baš našla odgovore na moja pitanja. Koristim već godinu dana e-cigaretu (bez ijedne smrdljivke) i super mi je. No stalno me muči točno koja je fora sa tim omjerima odnosno postocima VG i PG. Prvo sam koristila 70%/30% a nedavno je moj suprug nabavio 50%/50%, kaže da je njemu bolje, da više pari, meni je sve isto. Čitala sam o svemu tome, no nisam baš skužila u čemu je fora kod tih postotaka VG i PG, i što to sve točno znači, pa bih molila nekog ako bi bio ljubazan da mi to malo objasni. Hvala puno poz
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 23 stu 2013 02:03 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
VG je njezan i daje vise pare. PG je ostrije arome i primjeren je pocetnicima u parenju jer vjernije mijenja obicnu cigaretu. VG je dosta gusci nego PG ali se kod mijesanja liquida uglavnom ta gustoca rijedi.
Dosta ljudi je osjetljivo na PG i javljaju se pristici i reakcije slice alergiji. Jako malo se vapera javilo da im smeta VG.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lela
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 23 stu 2013 02:27 |
|
|
|
znači nema neke razlike između 70/50 i 50/50 ? što zapravo ima u tim tekućinama i da li se zna da li su štetne? odnosno koje su kvalitetnije PG ili VG? mi smo koristili u početku one iz Parilice, a unazad par mjeseci moj muž naručuje iz Poljske, baze od 6mg plus arome bez nikotina pa onda si sami miješamo, to nam je puno jeftinija varijanta. e sad ne znam koliko je to kvalitetno i što uopće znači kvaliteta kod tih tekućina?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 23 stu 2013 02:32 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Mislim ces najlakse naci odgovore na tvoja pitanja ovdje: viewforum.php?f=11
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lela
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 23 stu 2013 04:14 |
|
|
Hvala ti puno, evo pola noći sam provela na forumu i proučila sve i svašta...jako zanimljivo i poučno...naravno ima još puno toga za proučiti,to ću sutra, jer sad idem spaaaavati konačno. Super vam je forum, jako mi se sviđa i konačno imam ekipu s kojom mogu podijeliti sve lijepe stvari vezane uz e-cig i pitati što me zanima. Još jednom thanx 
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 24 stu 2013 13:17 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Evo da se i ja uključim, već sam dugo na VG-u, sa dodatkom vode ili votke, i za probu sam jutros uzeo jednu 70/30 PG/VG tekućinu. U prvi tren je bilo predivno bogata aroma lagana para lijepi tH, živi gušt. Kako je jutro proticalo sve više i više sam počeo osječati grebanje u grlu, jedan dodatni loši šmek, osobito pri izdisanju, težinu u stomaku.
Eto pokušao sam i u kvalitetnoj opremi sam popario cca 1,5 ml i ne mogu više, ja sam očito jedan od onih koji ne mogu pariti PG.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 24 stu 2013 15:57 |
|
|
spavle je napisao: Evo da se i ja uključim, već sam dugo na VG-u, sa dodatkom vode ili votke, i za probu sam jutros uzeo jednu 70/30 PG/VG tekućinu. U prvi tren je bilo predivno bogata aroma lagana para lijepi tH, živi gušt. Kako je jutro proticalo sve više i više sam počeo osječati grebanje u grlu, jedan dodatni loši šmek, osobito pri izdisanju, težinu u stomaku.
Eto pokušao sam i u kvalitetnoj opremi sam popario cca 1,5 ml i ne mogu više, ja sam očito jedan od onih koji ne mogu pariti PG. pa nemoj se mucit spavle....ti svako toliko, ajmo probat opet malo pg-a....od kad sam na vg-u sve pojave vezane u tvom odgovoru su nestale...stoga ni ne pokušavam isprobavat...a da je sa pg.om bolja aroma i th je...to je istina ali zašto se više mucit....nema smisla....treba parit to što ti paše!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Odg: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 24 stu 2013 16:31 |
|
|
|
Ja sam skužio da mi nikotin stvara probleme, udara u zubno meso i provocira paradontoza. Na želudac mi sjedaju neke arome. A PG mi ne smeta pa ga pomalo uvodim za jutarnje kafenisanje A VG mi slini nos jer paru uglavnom ispuštam kroz nos A hebiga sad :o
|
|
 |
|
 |
|
Lela
|
Naslov: Re: pitanja o tekućinama a tiče se VG i PG Postano: 25 stu 2013 20:51 |
|
|
Nakon opširnih uputa od dečki ovdje s foruma  , danas sam smućkala prvu tekućinu, mislim da je ispalo isto negdje 70VG i 30 PG i dodala 10% vode, meni za sad super, puno više pare, ali mislim da moram parit par dana pa da vidim jel mi stvarno odgovara....
|
 |