| Autor |
Poruka |
|
Knox
|
Naslov: Zasićenje aromama Postano: 28 lis 2013 06:47 |
|
Pridružen: 15 vel 2013 22:55 Postovi: 56 Lokacija: Velika Gorica
|
Eto, ima već pola godine od kada sam počeo miksat tekućine za sebe (50/50, 20mg) i u početku sve bilo oke, najviše ubijao Vanillu bourbon i Dusk kupljene od našeg rezidentnog druida, no nakon 2 mjeseca rokanja po tom došlo je do zasićenja, odnosno do apsolutne neosjetljivoste. Pokušao sam sa pojačavanjem udijela arome na 7-8% i nije puno pomoglo. Koristio nakon toga neke druge stvari (French Pipe, Cherry cigar, Liquorice, neke duhanske, ma štošta), pa čak i uz veći spektar aroma koja sam koristio, nakon tjedan dana je već počelo dolaziti do toga da nadripam par puta i moram preć na nešto drugo da bi se osjetilo. Pred par dana mi je šogor dao jednu kupovnu tekućinu, Honey sa eliquid.co.uk koji je bio svojevrstan šok za mene zbog 90% udijela PG, a ostatak otpada na H2O i samu aromu, barem prema onome što sam čitao. Ful izražena aroma, no sad već nakon manje od 3 dana, opet zasićenje. Što me navelo da napišem ovaj post? Tuga, jer sam upravo našao bočicu u kojoj mi je ostalo kojih 2ml Vanille Bourbon za crne dane, koje me vratilo u blažene dane i sjećanje na ovo ljeto i sad tužan samo čekam onu kap koja će zatomiti tu tako mi dragu i prepoznatljivu arome za moje nepce.  Jednostavno, kroz dan moram promjeniti 2-3 arome, tjedno po 7-8, a ja sam ipak tip koji voli konstantu i koji bi iskreno do kraja života samo Vanillu Bourbon pario, ograničen sam po tom pitanju, ali volim konstantu. Iskustva, savjet?
|
|
 |
|
 |
|
dafreek
|
Naslov: Zasićenje aromama Postano: 28 lis 2013 06:56 |
|
|
Jedini savjet koji ti mogu dati je da probas dan dva cistu bazu pariti. Isto tako da pijes dovoljno tekucine. Ja isto parim samo M-type i ujutro osjetim aromu, a preko dana se izgubi. Mislim uvijek je tu neka aroma, ali nije isto kao prvi put kada sam probao. Pomirio sam se s tom cinjenicom  sent from my phone
|
|
 |
|
 |
|
SrKi
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 28 lis 2013 10:57 |
|
|
meni pomazu duze pauze izmedu parenja. dakle chain vapeam 4-5 minuta i onda ostavima na sat vremena parilicu i onda opet. nesto kao kad pusis cigaretu  ako non stop po malo parin brzo se izgubi okus za taj dan.
|
|
 |
|
 |
|
markozg111
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 28 lis 2013 12:05 |
|
|
SrKi je napisao: meni pomazu duze pauze izmedu parenja. dakle chain vapeam 4-5 minuta i onda ostavima na sat vremena parilicu i onda opet. nesto kao kad pusis cigaretu  ako non stop po malo parin brzo se izgubi okus za taj dan. 
_________________ ZMAX/Chi You clone/ZNA 50 Taifun GT / Taifun GT/ Taifun GT
|
|
 |
|
 |
|
Sheva
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 29 lis 2013 00:06 |
|
|
|
Uz to bih dodao i da duhanske nije lose malo “presijeci“ sa vocnima, cisto onako par povlacenja par puta u danu. Kod mene to dosta pomaze.
|
 |
|
Giza
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 29 lis 2013 08:51 |
|
Pridružen: 10 svi 2013 09:32 Postovi: 156 Lokacija: Zagreb, Medveščak
|
Sheva je napisao: Uz to bih dodao i da duhanske nije lose malo “presijeci“ sa vocnima, cisto onako par povlacenja par puta u danu. Kod mene to dosta pomaze. Potpuno se slazem s ovim. Ja obicno imam dva evoda u funciji: jedan s vocnom I jedan s duhanskom aromom. Znam ih promijeniti I do nekoliko puta dnevno I to jako pomaze kod "gubljenja okusa" (barem meni).
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Odg: Zasićenje aromama Postano: 29 lis 2013 10:23 |
|
|
|
Isto tako rotiram tri bececea svakih sat vremena
|
|
 |
|
 |
|
Deckardcain
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 29 lis 2013 11:31 |
|
|
Ja iz tog razloga koristim dripera, kad dopizdi samo natrackam nešto drugo i goni.... 
_________________ Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 29 lis 2013 12:23 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Ja imam, trenutno, 4 attya u pogonu (RSST, IGO-L, BCC Mega i CEX) i svaki je sa nekom drugom tekućinom i svaki na svojoj bateriji pa kad mi dosadi jedna aroma (izgubi okus) samo dograbim drugi i nastavim dalje, a od aroma koristim svašta (voćne, duhanske, miksovi) i stvarno razbije monotoniju korištenja samo jedne tekućine/arome.
|
 |
|
Knox
|
Naslov: Re: Zasićenje aromama Postano: 02 stu 2013 18:10 |
|
Pridružen: 15 vel 2013 22:55 Postovi: 56 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Ma koristim i ja dripere, nije problem to već što sam većinu dana po vani na poslu, faksu i slično, pa me smori nosit 3-4 bočice po hlačama konstantno, a uz to sam i čovjek od navike, kad nešto nađem dobro, dok se pokušavam držat čim duže... Ništa, morat ću teglit bočice onda...
|
|
 |
|
 |