Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Pojačati liquid i/ili poboljšati?
 Post Postano: 16 vel 2013 22:10 

Stižu mi prve narudžbe za samostalno mixanje tekućina,uz pomoć forumaša savladao sam neke osnovne korake i mjere,dosta ste me naučili,ovdje stvarno nađem skoro sve što me zanima.
Dakle,naručeno Nicotine 100mg/ml sa Toscane,naručene voćne,duhanske i ostale arome koncentrati sa VZ-a i ecigexpress-a (Flavourart koncentrati),stigao PG i VG od Kemiga,za nastavak me zanima s čime pojačavate/poboljšavate ili nešto treće svoje arome? Uzeo sam MTS Vape Wizard kao enhancer,čitao sam nešto i o nekom Malthol-u i Mentolima...s čime vi ekipa ovdje radite i koliko stavljate recimo na 10ml,jel ima neki redoslijed? Omjer mojih aroma PG 70% VG 30% Nic 18mg/ml.

Ako je negdje već o tome što pisano sorry...može link pa obrišite post,nisam našao,htio bih vaša iskustva.
Pozz i hvala

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Pojačati liquid i/ili poboljšati?
 Post Postano: 16 vel 2013 22:48 

Probao sam MTS ali meni on promijeni aromu i odustal sam od njega. Za ostalo neznam.
A dovoljna kolicina arome moze varirat od covjeka do covjeka.
Probaj uzet 5 ili 10 ml. gotove nearomatizirane tekucine, metni dvije kapi arome i probaj. Ako je malo, dodaj jos dvije. Dodavaj dok ti aroma ne postane prejaka. Sad znas koliko kapi ti odgovara na 5ml.
Dodaj malo tekucine u prejako aromatiziranu tekucinu i imas tekucinu koju mozes potrosit. A nakon toga je lako odredit koliko kapi ti treba za 5,10 ili 100 ml tekucine.
Na ovaj nacin nemozes upropastit veliku kolicinu tekucine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 vel 2013 23:59 

negdje sam pročitao da stavljaju malo stevie,ili stivije ili kako već
uglavnom prirodni zaslađivač

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 vel 2013 00:19 

Imaš te mentol listiće, ali oni su jako tricky... tj, zafrknuti.
Mrvica zna podići i poboljšati aromu, većinom voćnu. Ali ju zna i zafrknuti i tu moraš biti jako oprezan. Ja ih u početku nisam koristio, sad već znam gdje ih treba dodati.
Možda bolje da probaš s već napravljenom mentol tekućinom, pa nju dodaš par kapi u ono što radiš za probu.
Osnovna stvar kod svih isprobavanja je pisati što radiš... i iziskuje dosta volje i živaca... i bacanja kojekavkih poluproizvoda koji se ne mogu pariti, pa budi spreman i na to.

Nadalje, većina aroma je topiva u PG-u, pa je dobro napraviti rastvor arome u čistom PG-u, ostaviti ju par dana da stoji i tek potom raditi tekućinu u omjeru PG/VG koji tebi paše.

Ja u zadnje vrijeme DS od FA napravim u bočici od 5 ml - 0.5ml arome i 4.5ml čistog PG-a. I tako dobijem 10% aromu. To mi je taman za 30ml liquida. Znači da radim liquid s manje od 2% arome ukupno... tj. 10/6...

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 vel 2013 00:34 

Corto_1973 je napisao:
Imaš te mentol listiće, ali oni su jako tricky... tj, zafrknuti.
Mrvica zna podići i poboljšati aromu, većinom voćnu. Ali ju zna i zafrknuti i tu moraš biti jako oprezan. Ja ih u početku nisam koristio, sad već znam gdje ih treba dodati.
Možda bolje da probaš s već napravljenom mentol tekućinom, pa nju dodaš par kapi u ono što radiš za probu.
Osnovna stvar kod svih isprobavanja je pisati što radiš... i iziskuje dosta volje i živaca... i bacanja kojekavkih poluproizvoda koji se ne mogu pariti, pa budi spreman i na to.

Nadalje, većina aroma je topiva u PG-u, pa je dobro napraviti rastvor arome u čistom PG-u, ostaviti ju par dana da stoji i tek potom raditi tekućinu u omjeru PG/VG koji tebi paše.

Ja u zadnje vrijeme DS od FA napravim u bočici od 5 ml - 0.5ml arome i 4.5ml čistog PG-a. I tako dobijem 10% aromu. To mi je taman za 30ml liquida. Znači da radim liquid s manje od 2% arome ukupno... tj. 10/6...

Hvala na savjetima,mentol mi je već u jednoj od narudžbi pa ću uz MTS probati i tako podizati tekućine...
Nenamjeravam puno bacati,isprobavat ću na 5ml bočicama i krenuti s manjim dozama aroma i ostalog pa dodavati po potrebi,manje ću baciti.
Što se tiče DS od FA,dakle imaš onda 5ml DS sa čistim PG-om (0.5ml arome unutra) a na kraju dobiješ od toga 30ml liquida-šta je ostatak od 25ml jel samo VG?

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 vel 2013 00:52 

Meni se je dogodilo da sam smuckao svakakvih gadarija. Ali nikad nije bilo toliko lose da se pomalo uz neku drugu nije potrosilo.
I ovo sto Corto kaze, pisi sve sto radis. Jer vecina nas je slozila jako dobru stvar a da to nismo bili u stanju ponovit.
Nismo pisali. :conf:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 vel 2013 14:35 

MorpheusX je napisao:
Što se tiče DS od FA,dakle imaš onda 5ml DS sa čistim PG-om (0.5ml arome unutra) a na kraju dobiješ od toga 30ml liquida-šta je ostatak od 25ml jel samo VG?

Da, ostatak od 25ml mi je VG baza s nikotinom.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 vel 2013 01:44 

Corto_1973 je napisao:
MorpheusX je napisao:

Da, ostatak od 25ml mi je VG baza s nikotinom.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Ako sam dobro shvatio,aromu miješaš prvo sa PG-om,onda dodaješ VG u koji si prethodno stavio nikotin? To sam već negdje pročitao kao savjet,ako je tako,dobro dođe,kontao sam promućkat PG i VG u omjeru 70/30 i tu ubacit nikotin i arome po želji :tose: ali sad ću to probati na ovaj način,ima smisla jer očito se aroma dobro miješa u PG-u tj. rastvara a onda dodavanje VG-a s nikotinom. Hvala :plus:

Povratak na vrh 

[ 8 post(ov)a ] 

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club