| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 04 kol 2012 15:26 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Evo otvaram topic za sve promjene koje primjetite na svojim aromama, bile one u okusu, boji, mirisu...
Naime, imam RY4 aromu sa Health Cabina i nakon par tjedana u hladnjaku u samoj aromi dolazi do stvaranja kristalića. Pretpostavljam da su kristalići u biti mentol kristalići koji su u aromu stavljeni od strane proizvođača. Sami liquid dobijen od arome je dobar i nema promjene u okusu, a i boja je ista. Kao da se nisu otopili ili je došlo do ponovne kristalizacije. S obzirom da sam radim liquide i u neke dodajem mentol listiće nisam primjetio ovakvo ponašanje u gotovom liquidu - koji nakon 5-6 dana zrenja na sobnoj temperaturi završi u hladnjaku.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 05 kol 2012 13:03 |
|
|
Ja vec pola godine cuvam RY4 sa HC-a na sobnoj temp. da sazri pa da mogu osjetiti okus ali nece pa nece jbg... 
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 05 kol 2012 19:05 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Karo je napisao: Ja vec pola godine cuvam RY4 sa HC-a na sobnoj temp. da sazri pa da mogu osjetiti okus ali nece pa nece jbg...  Amateru, ja imam valjda 10-tak bočica raznog RY#4, ni jedna da postane RY#4, a držim ih svagdje, od frižidera pa do zadnje prostorije. Valjda treba puuuuno vremena da odrastu. Ili da se usmrde. Ili bilo šta. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 05 kol 2012 20:34 |
|
|
Chromex predlazem ti Mr. Bean mijesanje. Skines carapu, bocicu tutnes unutra, zavrtis carapu na kratko i postace rujan htio ili ne  Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 05 kol 2012 21:02 |
|
|
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 26 ruj 2012 21:13 |
|
|
Uh... ovaj HC nije normalan. Sad je bočica arome puna kristalića. Ostavio sam ju 2 dana na sobnoj temperaturi... čak i izlagao suncu... jedan dio se otopio, ali još ih ima. Promjene u okusu nema, aroma je ok... mada ne vuče više na slatko toliko. Moguće da je nekakav sweetener unutra... 
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 01 lis 2012 23:16 |
|
|
Drugar je držao FA Espresso aromu u frižideru, kaže da se zamutila. Čak je tečnost koju napravi sa ovom aromom mutna i neće da se izbistri. Ali baš nikakve promene u odnosu na "original" nema 
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
macchiato
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 09 stu 2012 21:48 |
|
|
|
neznam radite li to ali ja sam poceo muckati bocicu prije ulijevanja u attye i mogu vam reci da je to rijesenje za promjene okusa tekucina.
|
 |
|
Tihomir
|
Naslov: Re: Arome u frižideru - promjene u aromi Postano: 09 stu 2012 23:26 |
|
|
macchiato je napisao: neznam radite li to ali ja sam poceo muckati bocicu prije ulijevanja u attye i mogu vam reci da je to rijesenje za promjene okusa tekucina. ja to obavezno radim kad si slozim tekucine kad god se sijetim tokom dana po par puta ih promuckam i tako danima dok ne sazriju...mada se rijetko koja zadrzi,sve poparim 
|
|
 |
|
 |