Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 10 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Dobivanje aroma u "kućnoj radinosti"
 Post Postano: 24 kol 2012 22:43 

Poštovani forumaši i još poštovanije forumašice,

otvaram ovu temu po prijedlogu nekolicine forumaša sa ciljem da pokušamo razviti par metoda za :sinisa: aroma iz naših domaćih proizvoda. iako mislim da je isplativije kupovati gotove aroma, visoko cijenim ovu inicijativu jer, kao prvo to je izazov, kao drugo domaće je domaće :) Odmah na početku vam najavljujem da će se ova tema razvijati vrlo sporo i to iz nekoliko razloga:
1. sa mixanjem imam iskustva, ali sa parenjem (izuzev par para tu i tamo) gotovo nikakvih, dakle prvo moram razviti svoj nos da bih znao u kom se smjeru krećem i isprobati nekoliko nečega da bih uopće uvidio razliku
2. metode moraju biti low cost i trebaju biti prilagođene kućnoj radinosti te dostupne svima zainteresiranima
3. sve dobivene pripravke moram prvo provjeriti (volio bih obaviti par detaljnijih analiza ako ću uspjeti dogovoriti kakvu takvu podršku od strane nekih kolega iz struke), ako nikako drugačije - na sebi. ne želim da se nekom dogodi :vom: pa da bude :uzi: :hamm: :shake: :exc: itd...
4. moram sklopiti i adekvatnu aparaturu i pribaviti određenu količinu sirovine (jer 98% će je završiti u smeću kao neuspjeli pokušaj)
5. trenutno imam gužvu na poslu oko nekih certifikacija i to će mi oduzeti dosta vremena

Stoga vas molim za strpljenje.

Vi slobodno dodajte svoje prijedloge u vidu voća/povrća/hrane/pića/životinja/kućnih ljubimaca/odjeće i obuće/trava(što manje jer su prepune kompliciranih komplexa, alkaoida i eteričnih ulja koja mogu biti prilično opasna za unos u organizam) a nemam baš neku vrhunsku opremu u labu da bih mogao ispitati sastav.

prvo ću krenuti sa nekim najjednostavnijim stvarima , čisto da vidim koji bi mehanizam bio najbolji za PG/VG baze, da li je isplativije aromatizirati baze ili ići na desti-distilaciju i daljnju kondenzaciju, što je dosta kompliciranije i skuplje... također, treba obratiti i pozornost na eleminaciju, odnosno izbjegavanje intezivnih voćnih boja koje bi mogle uništavati atty i tankove... molim i vaša iskustva da li je nešto posebno imalo uticaja na život atomizera a da se odnosi na tekućine (čini mi se da je netko spominjao cimet, propolis ili nešto takvo).

izvještavat ću vas o razvoju situacije, a nadam se da ćete s vremenom imati priliku i probati neke uzorke, a isto se tako i nadam da nećete zamjeriti što će biti bez nikotina... čisto za probu arome...

ako ova inicijativa doživi krah iz bilo kojih razloga, barem ćemo znati da smo pokušali. iako se nadam barem aromi dimljenog bunceka :)

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Dobivanje aroma u "kućnoj radinosti"
 Post Postano: 25 kol 2012 09:07 

Svaka čast :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 10:38 

Odlično, evo javljam se kao pokusni kunić! :naje:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 12:48 
Administrator

:hi:

Veselim se jako ovoj temi.
Ima nesto sto bi ja zelio a fali mi. To je kiselina. Postoje jako dobre arome recimo visnje i limuna ali jednostavno nisu kiselkaste kao original nego sladunjave.

Propolis sam ja isprobao. Stavio sam par kapi propolisa (naravno otopljenog u alkoholu) u liquid i aroma je bila odlicna. Medjutim cijelo vrijeme sam kasljucao od tog mishunga tako da sam odustao. Zbog pcelinjeg voska sigurno da bi vijek attya bio skracen. Dobro nije pcelinji vosak nego ˝ono drugo˝ cijeg imena se ne mogu sjetiti. Frend pcelar bi me ubio da procita sto sam napisao.
:lol:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 12:58 
Moderator

Ajde da pojasnimo pčelinji vosak=trutova sperma :joj:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 13:01 

hihihi koliko vapera na ovoj temi odjednom :mrgreen:

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 13:10 

Mislim da je najveci neprijatelj atija šečer. A nakon njega je boja.
Treba nam neko ko raspolaze sa tom vrstom znanja, a na forumu postoji ekipa koja moze rijesit stvari tehnicke prirode.
A sto se tice visnje.
Za ovu godinu je berba gotova, a visak visanja koji mi nije trebao samo ostavil istrunut. Ali za drugu godinu se bi mogla napravit zaliha.
Naravno, trebat ce nam neko okretan i sa manjom kilazom (npr. kinta :hmm: ) za veranje po drvecu. :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 13:14 

sanja je napisao:
hihihi koliko vapera na ovoj temi odjednom :mrgreen:

Vec dugo navijam za pravu aromu visnje i drago mi je da ima jos interesenata.
To samo povecava sanse da se pokrene proizvodnja prirodnih aroma.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 13:17 

[quote="emajan"]
izvještavat ću vas o razvoju situacije, a nadam se da ćete s vremenom imati priliku i probati neke uzorke, a isto se tako i nadam da nećete zamjeriti što će biti bez nikotina... čisto za probu arome...

Samo da se dobije koncentrat, a nikotin je najmanja briga. :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2012 14:51 

Kinta je napisao:
:hi:

Veselim se jako ovoj temi.
Ima nesto sto bi ja zelio a fali mi. To je kiselina. Postoje jako dobre arome recimo visnje i limuna ali jednostavno nisu kiselkaste kao original nego sladunjave.

Propolis sam ja isprobao. Stavio sam par kapi propolisa (naravno otopljenog u alkoholu) u liquid i aroma je bila odlicna. Medjutim cijelo vrijeme sam kasljucao od tog mishunga tako da sam odustao. Zbog pcelinjeg voska sigurno da bi vijek attya bio skracen. Dobro nije pcelinji vosak nego ˝ono drugo˝ cijeg imena se ne mogu sjetiti. Frend pcelar bi me ubio da procita sto sam napisao.
:lol:

to nisam siguran da će se moći riješiti... aroma se registrira uglavnom njuhom, a kiselo je okus... tu ne vjerujem da bi i par kapi limunske kiseline pomoglo jer ona na 178C prelazi u anhidrid, odnosno otpušta vodu i vraća se u kruto stanje. no netko ako ima volje neka napravi 30%tnu otopinu i stavi 1 kap u neku voćnu aromu... ja nažalost još nemam na čemu isprobati :conf:
u svakom slučaju, takvu aromu sa lim.kis. treba koristiti samo za pućkanje bez uvlačenja u pluća jer organske kiseline nisu hlapljive. otopi se u ustima, progutaš ju i nikome ništa, ali u sluznici u plućima nisam siguran da bi bila poželjna.
generalno mislim da od kiselkastijih aroma neće biti ništa... možda jedino malo zavarati sa nekim tipom brandy ili nekom vinskom aromom...

slika

Povratak na vrh 

[ 10 post(ov)a ] 

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club