| Autor |
Poruka |
|
Cos
|
Naslov: krivo mixam! Postano: 20 srp 2012 21:59 |
|
|
|
uzeo sam fa bazu 30%vg 70% pg 9 ml, 17 kapi fa arome cuban supreme i 5 kapi alkohola i smiksao to. ostavio sam to 24h i tek onda stavio u hladnjak. treci dan sam pario i bilo je ok, cetvrti dan manje ok a peti nikako, aroma je totalno nestala. pretpostavljam da sam nesto krivo napravio pa ako itko zna gdje sam zeznio volio bih da mi kaze. i dali se moze takvim mixevima koji izgube aromu ona ponovno dodati?
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 20 srp 2012 22:58 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Mislim da si malo, ako ne i puno, pretjerao s aromom. 17 kapi je za moj pojam gušenje arome i to se vjerojatno i dogodilo zrenjem. Jest da su temp. visoke ali bez beda ostavi liquid 3-4 dana na sobnoj temperaturi i tek potom u frižider. I alkohola 2-3 kapi na 10ml, nikako više. Moguće da je kombinacija alkohola i arome dovela do gušenja iste nakon par dana. Teško je to reći. Ja sam imao slično iskustvo sa dodavanjem mentol listića u RY4 - smrdali su mi totalno aromu i nigdje je nije bilo. Ali zato s Virginijom idu za 10... Probaj smanjiti aromu na 12-13 kapi i pokušaj ili bez alkohola ili max. 2 kapi istog. I ostavi ju da zrije barem 3-4 dana, pa javi rezultate.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Frenk
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 20 srp 2012 23:00 |
|
|
Cos je napisao: uzeo sam fa bazu 30%vg 70% pg 9 ml, 17 kapi fa arome cuban supreme i 5 kapi alkohola i smiksao to. ostavio sam to 24h i tek onda stavio u hladnjak. treci dan sam pario i bilo je ok, cetvrti dan manje ok a peti nikako, aroma je totalno nestala. pretpostavljam da sam nesto krivo napravio pa ako itko zna gdje sam zeznio volio bih da mi kaze. i dali se moze takvim mixevima koji izgube aromu ona ponovno dodati? FA arome idu 1-2%,piše nanjihovom sajtu,cuban supreme je uvrh glave 10 kapi na 10ml baze,a alkohol ako je 98%-ni,najviše 3 kapi na 10ml,sve što je više je neparljivo,ne moraš alkohol uopće ni dodavati ako je 70% PG,alkohol se dodaje eventualno u čisti VG da bi dobio jači TH,a ovako ga dobiješ od PG-a............................................ 
_________________ Uspjeh je stvoriti iz nečega nešto, a najveći iz ničega nešto.
|
|
 |
|
 |
|
Cos
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 00:01 |
|
|
|
moguce da je u alkoholu problem a sto se tice arome pomislio sam i ja da je mozda previse iako i taj treci dan kada je bila ok nije dostigla puninu koju imaju kupovne tekucine, a koliko bi trebala izdrzati u hladnjaku ako je recimo nakon dan dva stavim? koliko dok neizgubi aromu mislim
|
 |
|
Frenk
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 00:27 |
|
|
Cos je napisao: moguce da je u alkoholu problem a sto se tice arome pomislio sam i ja da je mozda previse iako i taj treci dan kada je bila ok nije dostigla puninu koju imaju kupovne tekucine, a koliko bi trebala izdrzati u hladnjaku ako je recimo nakon dan dva stavim? koliko dok neizgubi aromu mislim Imam likvide od prije 2 i nešto god.-isto pare kao i prvi dan...aroma ne može nestati ako je bočica dobro zatvorena,glicerol i nikotin drže sve na okupu...
_________________ Uspjeh je stvoriti iz nečega nešto, a najveći iz ničega nešto.
|
|
 |
|
 |
|
Cos
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 00:38 |
|
|
mislim da sam shvatio par dana na sobnoj temp ak se nepotrosi onda u hladnjak a probat cu jos smanjit aromu i izbacit alkohol pa javim sta sam dobio 
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 07:25 |
|
|
Uhuuuu......17 kapi je previse !!! Pogotovo Cuban Supreme-a.... Ako imas namjere da priblizis tu aromu da sto vise podsjeca duhanu onda idi sa 6 do 7 kapi/10 ml u vrh glave,ostavi da odstoji ne manje od 10-tak (pa i vise) dana pa tek onda probaj...Ja ne diram FA mixeve dok ne prodju bar tri tjedna  C.Supreme je specifican pa moras dobro pogoditi omjer inace ne ispadne bas kako treba,i ne samo on nego sve arome znaju biti neugodne ako ih se pretjera 
|
 |
|
Cos
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 08:45 |
|
|
|
10 dana da ostoji u hladnjaku ili na sobnoj temp? i nakon sto se stavi u hladnjak onda opet kad je izvadim nesmijem je dugo drzati vani ili?
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 09:04 |
|
|
Cos je napisao: 10 dana da ostoji u hladnjaku ili na sobnoj temp? i nakon sto se stavi u hladnjak onda opet kad je izvadim nesmijem je dugo drzati vani ili? Nek te hladnjak ne zamara puno,aroma je ta sto bi mogla da se pokvari a ne baza.Baza ima nikotina,nikotin otrov a u otrova nema bakterije  edit: U hladnjak mozes samo ako ti je kod kuce 35 C*....  Zato ti i kazem da nije tako strasno,samo nek ne bude izlozena suncu,svetlosti,visoke temperature....Stavi u neki ormaric ili slicno i miran si 
|
 |
|
Cos
|
Naslov: Re: krivo mixam! Postano: 21 srp 2012 09:13 |
|
|
jedno vrijeme je stajala pored nocne lampe 
|
 |