| Autor |
Poruka |
|
goran
|
Naslov: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 20 vel 2013 23:31 |
|
Pridružen: 20 vel 2013 17:09 Postovi: 30 Lokacija: Velika Gorica
|
citao sam ovaj forum mjesec dana prije kupnje e cigare i jos citam i citat cu i dalje  ALI,sta se tekucina tice,mislio sam da sam shvatio sve i otisao sam kupiti u apoteku biljni glicerin i propilen glikol,i mislim si jos cu kupit tekuci nikotin i neku aromu i to je to.ali vraga! naletim tu na forumu da je netko napisao da treba bit nekakva baza,npr pg nikotinska baza ili vg nikotinska baza bla bla.ja sam mislio da to ovak funkcionira pg+vg+tekuci nikotin+aroma.ne shvacam o kakvoj je bazi rijec? i kakva mi aroma treba? dali su to arome one kaj ih ima za kupit npr u avenue mall-u za 30 kn, ja imam aromu od dekang-a red cola 50%vg 50%vg to je takva aroma?  i jos jedno pitanje,imam ego-t c9,dali ima tko od vas takvu i sa cim se na njoj grijac cisti?
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 20 vel 2013 23:40 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Za ove tekučine mislim da znam odgovor ali ću riječ prepustiti iskusnim alkemičarima.
Grijač baciš u šalicu vode na dan-dva, posučiš na ventilatoru kompa (može i prirodnim putem). Kada je suh, našarafiš ga na bateriju i pritisneš. Pališ toliko dugo dok se ne zažari. To ponoviš par puta i to je to. Ko nov. Možeš koristiti i limunsku kiselinu ali onda malo potamni ovaj metalni dio. A i nije baš potrebno.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 20 vel 2013 23:41 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Nikotinska baza se sastoji od VG ili PG (ili oboje) i nikotina. Znaci glicerin u koji je umijesan nikotin. Aroma je koncentrirana aroma koja se kupuje po e-cig web ducanima. Ovo sto ti imas nije aroma vec gotovi liquid.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
goran
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 20 vel 2013 23:46 |
|
|
|
mozda mi i netreba ta nikotinska baza.bitan mi je kak vi kazete "throat hit" dali je to moguce dobiti bez nikotina?
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 21 vel 2013 02:48 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
Pa ono što si u startu rekao pg+vg+nic+aroma je tekućina za parenje. S tim da udio pg+vg može varirati za obje komponente praktički koliko god hoćeš. Znači baza je ona glavnina tekučine u koju dodaješ aromu (koncentrat). Kod prodavača aroma obično postoje za kupiti i baze (u raznim omjerima pg i vg ili pojedinačno svaki od njih sa nekom količinom nikotina ili bez njega) Ovo kupovanje u apoteci bi blo beznikotinska baza kojom bi razrjeđivao onu kupovnu s nikotinom ako si uzeo prejaku ...ali najbolje još ti to malo pročitaj a za sada si kupi još par bočki gotove tekućine ...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 21 vel 2013 16:19 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
goran je napisao: mozda mi i netreba ta nikotinska baza.bitan mi je kak vi kazete "throat hit" dali je to moguce dobiti bez nikotina? Ne. Mozes se zavarati recimo cistim PG i aromom cimeta ili nekom drugom kombinacijom. Ali trebas bar 6-8mg nikotina za pravi dozivljaj. Uostalom bez nikotina sve to nije fino.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
goran
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 22 vel 2013 10:06 |
|
|
evo jos jedno pitanjce i necu vas vise zamarati.kada bi uzeo ovo http://www.e-cig.com/shopping/shopdispl ... alogId=601 znaci baza PG/VG 36mg nikotin i kupim sa te stranice neki koncentrat arome i od te baze od 1l natocim u bocicu od 10ml i par kapi arome i to je to? i ako bude jako,malo ublazim sa PG ili VG koje sam kupio u ljekarni?
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 22 vel 2013 11:10 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
U principu tako nekako Znači ako si kupio bazu s 36 mg i u nju dodaš još isto toliko ovog iz apoteke (znači sa 0mg) dobit ćeš bazu sa 18 mg/mll što je solidno i možda najčešće korišteno Arome večina ne kupuje kod kineza nego po Evropi i Americi (ima već puno linkova) Ne znam kolika bi ti bila poštarina na litru (moglo bi tu biti problema) ali ni ne treba ti litra (odnosno uglavnom ide na težinu jer nije 1kg= 1L) jer bi to kad razrijediš bilo 2 i imao bi cca 2 godine...
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 22 vel 2013 12:40 |
|
|
goran je napisao: evo jos jedno pitanjce i necu vas vise zamarati.kada bi uzeo ovo http://www.e-cig.com/shopping/shopdispl ... alogId=601 znaci baza PG/VG 36mg nikotin i kupim sa te stranice neki koncentrat arome i od te baze od 1l natocim u bocicu od 10ml i par kapi arome i to je to? i ako bude jako,malo ublazim sa PG ili VG koje sam kupio u ljekarni? Ne zamaras nikoga,samo ti slobodno pitaj jer nikotin nije igracka... To na linku nije nikotinska baza vec PG ili VG baza BEZ nikotina,za to ti treba plus nikotin... Nazalost,tesko je dati odgovor kad ni sam neznas sto ti treba  Nikako nemoj miksati nikotin sam pre nego naucis nesto o miksanju, zbog toga je bolje na pocetku uzimati gotove tekucine kako bi doznao neke stvari kao recimo...sto je dobro a sto ne za tvoj organizam,sto mozes podnijeti a sto ti smeta...Moj prijedlog je da narucis PG gotovu tekucinu,onda jednu i od cistog VG-ja,nek budu od iste arome (istog okusa) i da NISU to kineske tekucine nego nek ti neko sa foruma smiksa,pitaj Sinisu ili Tihomira... Od te dve bocice promijesaj istu kolicinu,recimo po 2ml od svake kako bi dobio 50 PG-50 VG,mozda bi ti to najvise odgovaralo...
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: e tekucina nis mi nije jasno pa ak moze pomoc. Postano: 22 vel 2013 14:05 |
|
|
Karo je napisao: Ne zamaras nikoga,samo ti slobodno pitaj jer nikotin nije igracka...
To na linku nije nikotinska baza vec PG ili VG baza BEZ nikotina,za to ti treba plus nikotin...
To na linku je bez nikotina i košta 8,39$ ali u donjem prozorčiću bira koliko će nikotina pa za rečenih 38mg treba cijeni od 8,39 dodati još 9 $ ili npr. za 18mg još4,5$...pa nema nikakvih razblaživanja...
|
|
 |
|
 |