Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: baze, arome, omjeri, mixanje...
 Post Postano: 03 lip 2016 18:56 

svasta nesto pise ovdje, vec sam prelistao milion tema i postova i sto vise citam vise sam izgubljen... totalni sam pocetnik i u stvari niti ne znam odakle da pocnem. znaci imam istick pico i melo 3 mini atty... kasnije planiram uzeti mozda i neki drugi atty cisto da probam... e sad koju bazu odabrati? koji omjer? do sad sam probao samo 3 tekucine 50/50 omjer 3mg i 6mg, pa me zanima dal bi mogao sa svojim attijem parit 70vg/30pg bez dry hitova i slicno? dal bi recimo mozda neki bolji atty mogao to? koje su vam se baze pokazale najbolje? koje arome su kvalitetne? znaci nije stvar u okusima nego u kvaliteti proizvoda? bilo bi dobro par linkova gdje vi to sve uzimate, iz kojih ducana? ako uzimate izvana da ne placam carinu i da ne cekam 2 godine da mi stigne? eto totalni sam noob pa bi molio da mi pomognete i da me ne :shake: odmah. hvala :)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: baze, arome, omjeri, mixanje...
 Post Postano: 03 lip 2016 20:35 

Nisam probao melo, pa neznam, ali gotovo svi attyi mogu podnesti do 70%vg što je meni najdraži omjer.
www.e-tekucine.eu hrvatska stranica imaju hrpu aroma i pink mule baze, svi kažu da su kvalitetne, no ima i jeftinijih baza.
MTM store ima u ponudi više vrsta baza, pa pogledaj i tamo.
Priča je jednostavna baze dolaze u raznim kombinacijama što pg/vg što nikotin. Imaš kalkulatore koji ti pomažu s omjerima, ali je vrlo intuitivno.
Ako kupiš bazu 30/70 pg/vg sa 20mg/ml nikotina i bazu 30/70 pg/vg bez nikotina. u bočicu staviš recimo 10ml jedne i 10ml druge i dobiješ 20ml 30/70 pg/vg sa 10mg/ml nikotina.i sada izbor baze ovisi o tome koji omjer pg/vg hoces.
Ako tek počinješ i nemaš iskustva nemoj odmah kupovati baze sa 50-100 mg/ml nikotina nego manje omjere pa razrjeđuj po potrebi. skini kalkulator pa se igraj s brojevima i vidi što ti je najbolje kupiti

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 lip 2016 20:45 

ili za pocetzk uzmes gotovu bazu s nikotinom koj8 oces parit. Neznam za melo, dal moze taj omjer, ali ovi mainstream attyji mogu i max vg. Tipa subtank, v2, aromamizer, griffin i sl.

Sve arome su za parenje ok, samo dal ce ti se svidit ili ne je pitanje. Probaj si Twisted, nisu skupe a odlicne svaka koju sam probao. vapingzone/meiwei za duhanske, flavourart i t-juice za vocne. Sve fine.

Na pink mule sam bazi vise od godine dana i ok je, nabavljam arome i baze s gore navedenog web shopa

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 lip 2016 12:18 

ok hvala... to mi je bilo bitno cuti, da neke arome nisu totalni skart sto se tice kvalitete... e sad ono sto kome pase je stvar ukusa... budemo probali... za mixanje mogu koristit sprice? u cega miksate, moze li se odmah u one male pet bocice, recimo 50ml ili 30 nebitno... procitao sam negdje da se sprice dobiju kad narucujes sa e tekucine? cisto da imam koju dok ne nađem gdje ih ima za kupiti dok mi ne stignu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 lip 2016 21:23 

karlo123 je napisao:
ok hvala... to mi je bilo bitno cuti, da neke arome nisu totalni skart sto se tice kvalitete... e sad ono sto kome pase je stvar ukusa... budemo probali... za mixanje mogu koristit sprice? u cega miksate, moze li se odmah u one male pet bocice, recimo 50ml ili 30 nebitno... procitao sam negdje da se sprice dobiju kad narucujes sa e tekucine? cisto da imam koju dok ne nađem gdje ih ima za kupiti dok mi ne stignu...

poželjno je da koristiš šprice, ja koristim inzulinske, od 1ml, s oznakama po 0.1 ml jer su najpreciznije. Ima je u ljekarni za uzet

naravno da u bočice. Ako baš oćeš, možeš i u tegle od ajvara

šprice se dobiju, od 2 i 5 ml, al nisu praktične ak trebaš recimo smješat 10ml arome koje ide 2.5%

Povratak na vrh 

Post Postano: 05 lip 2016 22:01 

ajvar ne jedem... jel more od krastavaca? salu na stranu, mislio sam da mozda koristite menzure neke ili nesto pa poslje pretakate u flasice... no ok ako doziram sa spricom onda mi ne trebaju posudice... inace sam seceras pa mi male inzulinske sprice nisu problem... sad jos samo odem nabavit neke vece 10ml i to je to :) hvala

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 lip 2016 17:50 

ma šišaj 10 ml, to ti može bit za probu, dok ne pogodiš omjer i za nosat po vani. ako koristiš duhanske tekućine, zemi si 30 i više ml bočice., dok jednu bočicu pariš druga dozrijeva i tak. Nađi si sistem koji tebi odgovara. ili si radi po dec od svake arome pa si duže vrijeme na miru

Povratak na vrh 

Post Postano: 06 lip 2016 18:31 

buje3000 je napisao:
ma šišaj 10 ml, to ti može bit za probu, dok ne pogodiš omjer i za nosat po vani. ako koristiš duhanske tekućine, zemi si 30 i više ml bočice., dok jednu bočicu pariš druga dozrijeva i tak. Nađi si sistem koji tebi odgovara. ili si radi po dec od svake arome pa si duže vrijeme na miru

ma sprice 10ml... bocice sam od 50 narucio... 10ml bocica je meni 1 dan :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 lip 2016 22:29 

već neko vrijeme koristim samo preciznu vagu za mixanje. manje je prtljanja s priborom, brže i jednostavnije.
težina PG-a u kojem je rastvorena aroma je 1.038 grama po ml što zaokružujem na 1 i ćao špricama i tetama u ljekarnama i njihovom sućutnom pogledu kada ih tražim inzulinske šprice.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 lip 2016 23:16 

jurex je napisao:
već neko vrijeme koristim samo preciznu vagu za mixanje. manje je prtljanja s priborom, brže i jednostavnije.
težina PG-a u kojem je rastvorena aroma je 1.038 grama po ml što zaokružujem na 1 i ćao špricama i tetama u ljekarnama i njihovom sućutnom pogledu kada ih tražim inzulinske šprice.

Naruči šprice sa e-baya hahahaha

Povratak na vrh 

[ 14 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club