|
.
Sada je: 27 tra 2026 17:33. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 17:33. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
dstojan
|
Naslov: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 19:49 |
|
|
|
Pozdrav ljudi,
Dolaze nam topliji dani pa mi je palo na pamet da tekućine koje se trenutačno steepaju preselim u frižider. Imam srećom jedan frižider viška koji je upaljen i setiran na najmanju moguću 'jačinu'. Rekao bih da je temperatura u njemu 7-10 stupnjeva.
Tekućine steepam u jednoj kutiji sa 2 rupe za zrak na sobnoj temperaturi i to je više manje bilo u redu u zimskom periodu kad je u dotičnoj prostoriji bilo 10-15 stupnjeva. Sada dolaze topliji dani i tamo će biti i preko 30 nekada, pa je ideja da i tekućine koje se steepaju i one koje su gotove prebacim u frižider, dakle na stalnih 7-10 stupnjeva.
Jel to uobičajena praksa? Primjetio sam da baza (70VG/30PG 12%nic) postane dosta gušća kad par dana stoji u frižideru.
Molio bih komentare!
Hvala! Dražen
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 tra 2016 19:54 |
|
|
|
Takvu praksu imaju ljudi,ja ne,ja mixam parim,vozim likvid po tjedan dana u aut,neam problema s tim...pa naravno da je gusca u fridzu kad je skoro 0 stupbjeva,metni u vrucu vodu pa bu se razrijedilo...mijenja gustocu ovisno o temperaturi
|
 |
|
Antess
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 20:12 |
|
Pridružen: 15 lis 2014 21:42 Postovi: 124 Lokacija: Zagreb, Dubrava
|
|
Kužim da mijenja gustocu ovisno o temperaturi, moje pitanje bi bilo jeli to potrebno, tj ako je tekecuni na sobnoj temperaturi preko ljeta, hoce li joj se nes desiti, tipa da pokvari ili nes slicno
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 tra 2016 20:19 |
|
|
Meni se nikad nije pokvarila,drzim u sobi di je u pravilu oko 20,ljeti bogteptaj kolko,al sad iam fasadu/stiropor pa ce mozda bit manje 
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 21:28 |
|
|
|
imam tekucine zamijesane preko godine dana, nijedna se nije pokvarila, a bile su svugdje po kuci
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
Zus
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 22:46 |
|
|
razdor je napisao: imam tekucine zamijesane preko godine dana, nijedna se nije pokvarila, a bile su svugdje po kuci Ja sam trenutno zmiksao od VZ Old Captain i Caramel mocca jer su mi se svidjele , koliko u pravilu trebaju odustajati takve Tekucine posto sam u oba stavio 2,5%arome dali se povremeno provjetravanje radi ja sam znao zmiksati ih kad se sjetim i ističem stari zrak i nafilam novi . Može tu pomoć da dobijem najbolje od tih aroma jer su mi dobre ako NETKO zna bolji način i sistem neka mi objasni te koliko da odstoje. Unaprijed hvala .
_________________ Dicodes Dani box, aty Soulless##3 YIHI mini ml class-Aty:Ubertoot 2,Rose 2 JM mehaniKa/paps-Aty: Gp Spheroid v3 Istok Pico- Pico mod beckup###
|
|
 |
|
 |
|
Zus
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 22:49 |
|
|
Zus je napisao: razdor je napisao: imam tekucine zamijesane preko godine dana, nijedna se nije pokvarila, a bile su svugdje po kuci Ja sam trenutno zmiksao od VZ Old Captain i Caramel mocca jer su mi se svidjele , koliko u pravilu trebaju odustajati takve Tekucine posto sam u oba stavio 2,5%arome dali se povremeno provjetravanje radi ja sam znao zmiksati ih kad se sjetim i ističem stari zrak i nafilam novi . Može tu pomoć da dobijem najbolje od tih aroma jer su mi dobre ako NETKO zna bolji način i sistem neka mi objasni te koliko da odstoje. Unaprijed hvala . Nisam naveo baza je 70/30vpg nic 0,3 Mg 2,5%arome
_________________ Dicodes Dani box, aty Soulless##3 YIHI mini ml class-Aty:Ubertoot 2,Rose 2 JM mehaniKa/paps-Aty: Gp Spheroid v3 Istok Pico- Pico mod beckup###
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 23:06 |
|
|
|
oboje ima treba bar 2 tjedna da su kolko tolko ono kaj zapravo jesi, kapetana sam ja znal parit i odma drugi dan, caramel mocha dobiva neki teži štih tek nakon 2 tjedna i onda mi je baš super...mada mislim da će ti 2,5% bit možda previše, barem meni je kapetan sada, ja idem na 2% najviše, prije sam ga miješal ko i ti, al tada sam koristio drugacije atije
|
 |
|
Zus
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 23:11 |
|
|
vulja je napisao: oboje ima treba bar 2 tjedna da su kolko tolko ono kaj zapravo jesi, kapetana sam ja znal parit i odma drugi dan, caramel mocha dobiva neki teži štih tek nakon 2 tjedna i onda mi je baš super...mada mislim da će ti 2,5% bit možda previše, barem meni je kapetan sada, ja idem na 2% najviše, prije sam ga miješal ko i ti, al tada sam koristio drugacije atije Ok, znaci 2 tjedna minimum oce mocca poprimiti kavasti okus puniji jer mi tek stoji 5 dana i dali prozračivanje i muckanje igra ulogu čisto da znam
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Steepanje, skladištenje, frižider Postano: 05 tra 2016 23:15 |
|
|
ja sam znal ostavit jedan dan otvorenu bocicu, malo da alkoholni šmek izgubi....mućkanje pomaže al se nemoj zamarat....ma nije mi ovaj caramel mocha tolko kavast, više mochast  slabo se ta kava osjeti nutra...meni dobivala šmek po rafiniranoj karameli, ak kuiš kaj oću reć
|
 |
Sada je: 27 tra 2026 17:33. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 17:33. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |