|
.
Sada je: 27 tra 2026 15:37. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 15:37. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
dstojan
|
Naslov: Mixanje, par pitanja Postano: 03 vel 2016 15:19 |
|
|
|
Pozdrav,
Kupio sam sljedeće: Infamous VPG baza (VG 70%, PG 30%), 12 mg nic
Arome: Infamous Gold MZ FA 7 leaves FA Forest Fruit FA Maxx Blend
Ideja je zamješati 4 tekućine, svaka 20 ml za probu. Imam bočice od 30 ml. Želim da baza ostane kakva je, dakle 70/30 u korist VG-a i 12mg nic.
Pitanja su: - ne trebam dodavati ništa VGa ili PGa, samo arome? - koliko % koje arome ide? za GoldMZ znam da ide 8-10%, za FA ne piše na bočicama ništa, imate li prijedloge ako je netko mixao gornje arome? - treba li promješati aromu i bazu nakon što nakapam aromu? - koliko da pustim koju da stoji, tj. koliko je najmanje dovoljno da bi tekućina bila upotrebljiva? - kad smiksam, odložim na hladno tamno mjesto i pustim X dana... da li trebam otvarati i miješati / prozračivati sadržaj ili ništa ne diram X dana? - vidim da arome imaju dosta uski dripper, jel moguće zabiti tanku iglu u njih i izvlačiti iglom (radi preciznosti)? - ako nije moguće, koliko bi jedna kap otprilike bila? Ili koliko bi kapi bilo u 1 ml?
Hvala svima unaprijed, Dražen
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Mixanje, par pitanja Postano: 03 vel 2016 15:44 |
|
|
1. prvo uliješ aromu onda bazu, ne trebaš dodavati PG i VG 2. od navedenih, imao samo 7 leaves, stavljao sam 10 kapi na 10ml, bilo dobro (nisam imao sreće s %cima). zapravo sve duhanske od FA sam stavljao 10kapi. Može i manje, ali se nisam usudio, ovo je bilo dobro pa zašto mijenjat. Ako bi ti bilo pre jako kasnije, uliješ još baze lako i ponovo mućkaš 3. trebaš, ja mućkam jedno 30 sekundi svaku, i svakih par dana ih ponovno promućkam 4. duhanske pusti duže, od 3 tjedna do mjesec dana cca, ali ko ti brani da ih probaš prije i vidiš. 5. ako ti prilikom probavanja/mirisanja ima neki smrad ili alkoholni štih, onda ih prozrači tako da skineš čep i kapaljku i pustiš preko noći da se odzrači 6 možeš skinut driper na aromi i uć iglom. ako neide rukama, upotrijebi zube 
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
shellsh0ck
|
Naslov: Re: Mixanje, par pitanja Postano: 04 vel 2016 00:25 |
|
|
Na nekim kalkulatorima za tekucine sam vidio da je oko 20 kapi u 1ml, valjda je, nisam mjerio 
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 04 vel 2016 00:28 |
|
|
|
Te kapi uzimaj sa rezervom,nije svaka kap iz svake bocice ista,najbolje nakapat u spricu pa vidis,a ak vec imas spricu onda odi postotkom najsigurnije i najbolje,kaj se treba filozofirat s kapima
|
 |
|
dstojan
|
Naslov: Re: Postano: 04 vel 2016 01:09 |
|
|
vulja je napisao: Te kapi uzimaj sa rezervom,nije svaka kap iz svake bocice ista,najbolje nakapat u spricu pa vidis,a ak vec imas spricu onda odi postotkom najsigurnije i najbolje,kaj se treba filozofirat s kapima Na kraju sam nabavio šprice i smiksao sve točno u mililitar. Hvala svima na pomoći. Prve tekućine su smiksane i sad mislim da je vrijeme da odleže nekoliko dana / tjedana. FA Maxx Blend 3% FA 7 leaves 3% FA Forest Fruit 5% Infamous Gold MZ 9% Svaka tekućina rađena 25 ml, dobro promućkano, dobro začepljeno i stavljeno na mračno i suho mjesto. Ako još netko može reći samo da li ih treba otvarati tu i tamo i/ili mućkati i koliko dugo je dovoljno čekati za prvu probu. Hvala ljudi na savjetima!
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 04 vel 2016 01:43 |
|
|
|
Duhanske racunaj i dva tjedna bar,vocne nakon dan dva tri probaj
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Mixanje, par pitanja Postano: 04 vel 2016 09:59 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Cjepidlačim ali valjalo bi tekučine malo prozračiti tokom sazrijevanja, ono promućkaš, otčepiš bočicu da se malo promijeni zrak u bočici, neki tokom sazrijevanja ni ne začepe bočicu.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: Mixanje, par pitanja Postano: 04 vel 2016 13:23 |
|
|
istina, ovo skapima nije najsretnije rjesenje, ja sam imo problem da sam stavljao 2,3,4% nisam dobio nita zadovoljavajuce, pa su kolege rekli 10 kapi 
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
dstojan
|
Naslov: Re: Mixanje, par pitanja Postano: 09 vel 2016 01:07 |
|
|
|
Evo probao FA Forest Fruit nakon 5 dana. Odličan, mislim da ne treba dalje steepati. Krasna voćna aroma. Probao sam i Infamous GoldMZ (nakon 5 dana od mixanja) - čudo od arome, možda treba još malo odstajati, ali ovo je daleko daleko najbolja duhanska aroma do sad.
Hvala svima na savjetima i pomoći!
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Sada je: 27 tra 2026 15:37. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 15:37. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 5 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |