oli je napisao:
Puno hvala na detaljnim odgovorima doktor no 7.
Potpuno si u pravu sve što si rekao u vezi „nedorečenih“ mikseva kućne radinosti. Nekako fali punoće, onaj završni štih. Ja sam mislio da treba dodavati još arome pa sam recimo sa voćnim aromama ( marelica i višnja) od 15 kapi došao do 30 ali nisam dobio ništa. Mix je postao samo više gorak, ali aroma se i dalje osjetila dosta slabo a osjećao se nekakav miris spaljene gume u pozadini. Nisam dobio onu osvježavajući okus, slatkoću.... Probao sam s par kapi karamele da dobijem slatkoći ali nisam s time dobio skoro ništa. Dodao sam 4 kapi mentola u mix (10ml) i stvar se dosta popravila. Miris gume se izgubio a aroma kao da se pojačala. Ali još to nije to.
Miksao sam i desert koji je dosta jaka aroma pa sam kolko-tolko pogodio okus ali... ocjena od 10 je negdje 8, fali opet „ono nešto“ kako si naveo.
Ry4 svi hvale a ja isto nisam baš zadovoljan sa mixom, opet mi je mix nedorečen. Dobio sam neki slatkasti okus, slabo duhanski.
Molim te uputi me kako doziraš Vaper Wizard i Hypnotyc Mist, kolko kapi na 10 ml ?
Daj mi molim te neku preporuku za FA aromu al da bude duhanska baš da se osjeti malo onaj „drvenastiji – duhanjski“ okus, kao naprimjer Tobacco od Dekanga ili Flucured od Hangsena ak si probao ?
Probao sam Virginiju, Cowboy al nije mi to to.
Pozdrav
Da, Latakia baš ima okus po drvetu. Meni osobno je taj okus grozan, ali netko ga možda voli. Prema preporukama s foruma, i ja bih se mogao priključiti fanovima FA Royala, Cuban Suprema, a ni 7Leaves mi nije loš. Ali to su sve nekako slatkasti duhanski okusi pa tebi možda neće odgovarati. Meni je inače najbolji duhanski okus koji sam probao 555 (T5) od Dekanga, ali to više nigdje ne mogu naći. Sve u svemu, puno iskusniji od mene će ti sigurno potvrditi da je JAAAKO teško naći pravi duhanski okus.
Na 10ml stavljam 2 kapi VW-a + 4 kapi Arctic Menthola u duhanske te 2 kapi Hypnotica + 4 kapi Menthola u voćne. Možda može i bolje, ali meni je to dovoljno dobro, pa mi se nije dalo dalje eksperimentirati s drugačijim omjerima tih dodataka. S napomenom da Arctic Menthol i nije neki vrh u mentolskim aromama (sigurno ima boljih, ali ja ih neću tražiti jer sam FA prihvatio kao brand koji isključivo koristim).
Evo ti još nekih mojih zapažanja, koja ti možda pomognu. Danas sam probao nekoliko tekućina zamiješanih prije
3-4 dana. Baza je
čisti nikotin sa e-cig.com razrijeđen s Kemigovim PG/VG u omjeru
75/25. Tekućine su mi super. To isto, s istim omjerima aroma, sam prije koji mjesec napravio s
QWIS-ovim koncentratom u omjeru
PG/VG=50/50, čekao dozrijevanje
3 tjedna, i tekućine su mi bile puno lošije. Ne želim iz toga davati nikakve preporuke, ali želim ti ukazati na moja iskustva s nekim varijablama koje (osim vrste i količine arome) utječu na konačni kvalitet tekućine.
Još nešto sam zapazio kod e-tekućina, a vidim da nisam jedini. Ponekad imaš dvije tekućine koje ti nisu dovoljno dobre, ali kada ih pomiješaš dobiješ nešto jako dobro. Kada meni pod ruku dopadne neka duhanska "smrduša" obično ju pomiješam na trećine s nekom FA duhanskom i mentolskom, i svaki puta ispadne vrlo dobro, a ponekad čak i izvrsno (bolje od same FA duhanske). Dakle, i to je jedan od načina da se pokuša tražiti "duhansko savršenstvo".