Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Gdje kupujete/naručujete trenutno?
 Post Postano: 05 ožu 2013 16:15 
Administrator

barbas je napisao:
Oftopic
Koliko inače traje dostava s fa ?? naručio sam nešto 18,1 i još ništa .. :(

Od dva tjedna do tri i po mjeseca, to su moja iskustva.
A to je tvoj liquid bio na one tri palete?
:D

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 kol 2013 15:03 

Kinta je napisao:
Nisam probao makar mislim da je to isto ono sto kupujem koncentrirano.
http://www.e-cig.com/shopping/products/ ... -Nicotine/

Vidim da Kinta uzima koncentrirani nikotin od e-cig.com što je za mene dovoljna preporuka !

Ja se nebi upuštao u taj koncentrat jer sam pročitao da se s time nije baš za igrati. To je ipak za starije, iskusnije
mahere a ja to još nisam. Tek sam počeo sa jačim nicom pa razrijeđujem....
Uzeo bi 48mg (4,8%) nic bazu pa razrijedio sa kemigom kojeg već trošim sa FA nic bazom 36 mg i Fa aromama od SM.
Samo par pitanja.
1. Imam pg i vg od Kemiga i FA arome pa neznam koju nic bazu najbolje uzeti VG, PG, vpg 50/50 ili vpg 20/80 ? (Zasad razrijeđujem na 12-14 mg vpg 50/50), Desert sam dobio približan SM ,15 kapi + 4 karamela / 10 ml, ali voćne arome ( marelica i amarena) se slabo osjete i sa 30 kapi. Neznam jel to ima veze sa omjerom vg/pg ?
2. Dali se sa ovom nic bazom uopće slažu kemigov pg i vg i FA aromama
3. Uzeo bi 250 ml što iznosi cca 23 $ + 17,5 = cca 40 $ al se bojim da mi ovi naši ne opale carinu.
ak uzmen 50 ml 7 + 7 = 14 $ neznam jel postoji limit na narudžbu (ja nemam paypal pa naručujem preko frenda) ?
pozdrav svima iz Daruvara !

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 kol 2013 03:46 

1. Ako nemaš nešto naročito protiv PG-a, obavezno počni sa PG bazama ( PG/VG=75/25 ili približno). Puno lakše je pogoditi aromu u PG bazama, pa se za početak treba na njima vježbati. Kada to savladaš, možeš eksperimentirati s većim udjelima VG-a. Ja u bazu PG/VG=75/25 stavim prosječno oko 20 kapi/10 ml voćne FA arome, dok u 50/50 bazu stavim još dodatno oko 4 kapi. Nemoj donositi nikakve zaključke o količini arome na tekućinama koje nisu odstajale barem 2 tjedna.

2. Nema razloga zašto se različite baze ne bi smjele međusobno miješati ili s Kemigovim PG i VG. Sve su baze izrađene na PG ili VG podlogama. Kod naših kućno izrađenih tekućina s Kemigovim PG i VG je problem jer mi ne stavljamo razne aditive kao profesionalci pa su nam tekućine malo "nedorečene" (nešto tu fali, barem ja imam takav osjećaj). S druge strane, tako barem znamo što trpamo u sebe.
Tu "nedorečenost" samostalno pripravljenih tekućina može se riješiti također dodatcima. U nedostatku profesionalnog znanja, ja se koristim Vape Wizardom u duhanskim, Hypnotic Mistom u voćnim, te mentolom u svim tekućinama. Kod baza s većim udjelom VG-a pokazalo mi se dobro dodavanje cca 15 kapi/10 ml 96%-tnog etilnog alkohola, ali sam od toga do daljnjeg odustao, barem dok to ne podvrgnem alko-testu (ako sam prestao biti pušač, ne moram postati alkoholičar :dru: ).

3. Dosadašnja iskustva govore da je 250 ml mali paketić koji HR carina neće gledati. Nikad se ne zna, ali ja se na tvom mjestu toga ne bih bojao.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 13:36 

Puno hvala na detaljnim odgovorima doktor no 7.

Potpuno si u pravu sve što si rekao u vezi „nedorečenih“ mikseva kućne radinosti. Nekako fali punoće, onaj završni štih. Ja sam mislio da treba dodavati još arome pa sam recimo sa voćnim aromama ( marelica i višnja) od 15 kapi došao do 30 ali nisam dobio ništa. Mix je postao samo više gorak, ali aroma se i dalje osjetila dosta slabo a osjećao se nekakav miris spaljene gume u pozadini. Nisam dobio onu osvježavajući okus, slatkoću.... Probao sam s par kapi karamele da dobijem slatkoći ali nisam s time dobio skoro ništa. Dodao sam 4 kapi mentola u mix (10ml) i stvar se dosta popravila. Miris gume se izgubio a aroma kao da se pojačala. Ali još to nije to.
Miksao sam i desert koji je dosta jaka aroma pa sam kolko-tolko pogodio okus ali... ocjena od 10 je negdje 8, fali opet „ono nešto“ kako si naveo.
Ry4 svi hvale a ja isto nisam baš zadovoljan sa mixom, opet mi je mix nedorečen. Dobio sam neki slatkasti okus, slabo duhanski.

Molim te uputi me kako doziraš Vaper Wizard i Hypnotyc Mist, kolko kapi na 10 ml ?
Daj mi molim te neku preporuku za FA aromu al da bude duhanska baš da se osjeti malo onaj „drvenastiji – duhanjski“ okus, kao naprimjer Tobacco od Dekanga ili Flucured od Hangsena ak si probao ?
Probao sam Virginiju, Cowboy al nije mi to to.
Pozdrav

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 23:16 
Administrator

oli je napisao:
Daj mi molim te neku preporuku za FA aromu al da bude duhanska baš da se osjeti malo onaj „drvenastiji – duhanjski“ okus, kao naprimjer Tobacco od Dekanga ili Flucured od Hangsena ak si probao ?
Pozdrav

Probaj latakiu, to je dimljeni duhan koji bi ti mozda odgovarao.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 kol 2013 20:04 

oli je napisao:
Puno hvala na detaljnim odgovorima doktor no 7.

Potpuno si u pravu sve što si rekao u vezi „nedorečenih“ mikseva kućne radinosti. Nekako fali punoće, onaj završni štih. Ja sam mislio da treba dodavati još arome pa sam recimo sa voćnim aromama ( marelica i višnja) od 15 kapi došao do 30 ali nisam dobio ništa. Mix je postao samo više gorak, ali aroma se i dalje osjetila dosta slabo a osjećao se nekakav miris spaljene gume u pozadini. Nisam dobio onu osvježavajući okus, slatkoću.... Probao sam s par kapi karamele da dobijem slatkoći ali nisam s time dobio skoro ništa. Dodao sam 4 kapi mentola u mix (10ml) i stvar se dosta popravila. Miris gume se izgubio a aroma kao da se pojačala. Ali još to nije to.
Miksao sam i desert koji je dosta jaka aroma pa sam kolko-tolko pogodio okus ali... ocjena od 10 je negdje 8, fali opet „ono nešto“ kako si naveo.
Ry4 svi hvale a ja isto nisam baš zadovoljan sa mixom, opet mi je mix nedorečen. Dobio sam neki slatkasti okus, slabo duhanski.

Molim te uputi me kako doziraš Vaper Wizard i Hypnotyc Mist, kolko kapi na 10 ml ?
Pozdrav

Da, Latakia baš ima okus po drvetu. Meni osobno je taj okus grozan, ali netko ga možda voli. Prema preporukama s foruma, i ja bih se mogao priključiti fanovima FA Royala, Cuban Suprema, a ni 7Leaves mi nije loš. Ali to su sve nekako slatkasti duhanski okusi pa tebi možda neće odgovarati. Meni je inače najbolji duhanski okus koji sam probao 555 (T5) od Dekanga, ali to više nigdje ne mogu naći. Sve u svemu, puno iskusniji od mene će ti sigurno potvrditi da je JAAAKO teško naći pravi duhanski okus.

Na 10ml stavljam 2 kapi VW-a + 4 kapi Arctic Menthola u duhanske te 2 kapi Hypnotica + 4 kapi Menthola u voćne. Možda može i bolje, ali meni je to dovoljno dobro, pa mi se nije dalo dalje eksperimentirati s drugačijim omjerima tih dodataka. S napomenom da Arctic Menthol i nije neki vrh u mentolskim aromama (sigurno ima boljih, ali ja ih neću tražiti jer sam FA prihvatio kao brand koji isključivo koristim).
Evo ti još nekih mojih zapažanja, koja ti možda pomognu. Danas sam probao nekoliko tekućina zamiješanih prije 3-4 dana. Baza je čisti nikotin sa e-cig.com razrijeđen s Kemigovim PG/VG u omjeru 75/25. Tekućine su mi super. To isto, s istim omjerima aroma, sam prije koji mjesec napravio s QWIS-ovim koncentratom u omjeru PG/VG=50/50, čekao dozrijevanje 3 tjedna, i tekućine su mi bile puno lošije. Ne želim iz toga davati nikakve preporuke, ali želim ti ukazati na moja iskustva s nekim varijablama koje (osim vrste i količine arome) utječu na konačni kvalitet tekućine.

Još nešto sam zapazio kod e-tekućina, a vidim da nisam jedini. Ponekad imaš dvije tekućine koje ti nisu dovoljno dobre, ali kada ih pomiješaš dobiješ nešto jako dobro. Kada meni pod ruku dopadne neka duhanska "smrduša" obično ju pomiješam na trećine s nekom FA duhanskom i mentolskom, i svaki puta ispadne vrlo dobro, a ponekad čak i izvrsno (bolje od same FA duhanske). Dakle, i to je jedan od načina da se pokuša tražiti "duhansko savršenstvo".

Povratak na vrh 

Post Postano: 02 ruj 2013 13:15 

hvala doktore !

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 12:40 

jel se mogu kupiti u HR koncentrirane VZ arome ?

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 lis 2013 12:46 

oli je napisao:
jel se mogu kupiti u HR koncentrirane VZ arome ?

Ne.

Novi članovi, molimo vas da se prvo predstavite.
Uvod u e-cigarete, mali priručnik za friške parioce.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 11:34 

Molio bi ekipu da mi preporuči neke koncentrirane aroma (za mixanje). Zasitih se FA aroma.
Neke sajtove sa paypal-om

Povratak na vrh 

[ 77 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club