|
.
Sada je: 07 svi 2026 12:09. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 12:09. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 17 vel 2013 15:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Jeli to baza crvenkasta ili samo flasica?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 17 vel 2013 15:48 |
|
|
Kinta je napisao: Jeli to baza crvenkasta ili samo flasica? Nee,samo flasica...tamna plastika,jako pametno Baza je cista i prozirna
|
 |
|
kavasaki
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 13 ožu 2013 23:10 |
|
Pridružen: 05 kol 2011 18:24 Postovi: 265 Lokacija: bosanski brod
|
|
jesu li te baze gušće ili ređe od inawerinih baza vpg tražim gušće baze
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 05 tra 2013 17:36 |
|
|
1denis je napisao: doktor_no_7 je napisao: Jel' netko probao ovu bazu? http://www.china-sells.com/shop.php?cid=219Vraški je jeftina, i pristojno ambalažirana ... ali ... da li je to dovoljno? Jel netko probao ovo? Jel valja sta? Jel unuta PG ili VG? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru... Evo što se tiče ovog nikotina , ocijenio bi ga kao "prihvatljiv", al da je u rangu cijene s ostalima (a ne ovako jeftin) ocijena bi bila puno gora! Ima boju (koja se jasno vidi i kad se razrijedi na 10-20mg) i ima miris i "okus"! Za razliku od Vaping zone-a ili Blue Mista koji su potpuno prozirni i bez okusa i mirisa! I da, iako nisam vidio opciju gdje se izabire dal hoćeš naručiti VG ili PG, poslani je označen na etiketi ko PG a to definitivno nije, vjerojatno je 50/50! A ono što me zapravo najviše smeta je prevara! Kad sam ga prvi put uzeo učinilo mi se da baš i nema 140ml koliko piše (zapravo, na bočici uopće ne piše koliko ga ima, al jedino se može naručiti taj od 140ml! ...al pošto nisam od početka vodio evidenciju, nisam mogao biti siguran! E zato sam drugu bočicu išao izmjeriti i iscijedio sam 128ml! Sve u svemu veliko razočaranje! Nekako mi se nameće pitanje ako kupujem potencijalno opasnu stvar kao što je 100mg-ski nikotin, i ako proizvođać (koji bi mi trebao garantirati sastav i kvalitetu) isporuči nešto fulano za 12ml na tu količinu i krivog sastava (jer to definitivno nije PG)... kako da uopće znam da li se to smije upotrebljavati u tu svrhu za koju sam to kupio??
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 05 tra 2013 17:58 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
1denis je napisao: Evo što se tiče ovog nikotina , ocijenio bi ga kao "prihvatljiv", al da je u rangu cijene s ostalima (a ne ovako jeftin) ocijena bi bila puno gora! Ima boju (koja se jasno vidi i kad se razrijedi na 10-20mg) i ima miris i "okus"! Za razliku od Vaping zone-a ili Blue Mista koji su potpuno prozirni i bez okusa i mirisa!
Cijelo vrijeme mislim da je napravljen od onog 99% nikotina. Da ga gurnem pod nos znao bih odmah.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 05 tra 2013 18:10 |
|
|
Kinta je napisao: 1denis je napisao: Evo što se tiče ovog nikotina , ocijenio bi ga kao "prihvatljiv", al da je u rangu cijene s ostalima (a ne ovako jeftin) ocijena bi bila puno gora! Ima boju (koja se jasno vidi i kad se razrijedi na 10-20mg) i ima miris i "okus"! Za razliku od Vaping zone-a ili Blue Mista koji su potpuno prozirni i bez okusa i mirisa!
Cijelo vrijeme mislim da je napravljen od onog 99% nikotina. Da ga gurnem pod nos znao bih odmah. Pa kakve je onda taj boje??... ako uspije pofarbati bazu razrijeđenu na 10-20mg!
|
|
 |
|
 |
|
Knox
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 11 tra 2013 21:47 |
|
Pridružen: 15 vel 2013 22:55 Postovi: 56 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Evo, i ja se sutra bacam na pravljenje tekućine, kupio sam sve što mi treba, pa da navedem što sve imam:
Sastojci: 1000g propilen glycol (Kemig) 1000g biljnog glicerol (Kemig) 30ml 99% nikotinska baza (kinezi) 6 različitih aroma
Oprema: Jednokratne medicinske rukavice 30 bočica različitih zapremnina, od 10ml do 300ml (za gotove tekućine) Staklena cilindrična menzura od 50ml 2 staklena štapića Pipeta od 2ml + nekoliko šprica od 3ml (pipeta za pažljivo rukovanje nikotinom, šprice za arome)
E sad slijedi pokoje pitanje čisto da utrvrdim gradivo, sama matematika i izračun oko nikotina mi nije strana, pošto planiram radit 10ml testne baze za arome gdje ću ukapavat 0.1 do 0.2 ml nikotinske baze (za 10mg i 20mg tekućine). Također mi je jasno da moram obavezno koristiti jednokratne medicinske rukavice, no mene muči druga stvar higijenske prirode:
1. Dali da menzuru, pipetu i štapiće isperem prokuhanom vrućom vodom prije početka ili je dovoljna i hladna voda? 2. Da li je bitno kojim redoslijedom miješam, odnosno dali da prvo u mezuru postavim te male doze nikotina i na vrh toga miješam pg/vg ili je svejedno jer ću ionako sve miješat sa staklenim štapićem i na kraju dodavat aromu? 3. Kod sazrijevanja tekućine, dali se na početak sazrijevanja gleda od trenutka kad se napravi sama baza bez arome ili jer potrebno tekućini dat da sazrije tek nakon dodavanja arome u bazu?
Hvala unaprijed.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 11 tra 2013 23:02 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Knox je napisao: 1. Dali da menzuru, pipetu i štapiće isperem prokuhanom vrućom vodom prije početka ili je dovoljna i hladna voda? 2. Da li je bitno kojim redoslijedom miješam, odnosno dali da prvo u mezuru postavim te male doze nikotina i na vrh toga miješam pg/vg ili je svejedno jer ću ionako sve miješat sa staklenim štapićem i na kraju dodavat aromu? 3. Kod sazrijevanja tekućine, dali se na početak sazrijevanja gleda od trenutka kad se napravi sama baza bez arome ili jer potrebno tekućini dat da sazrije tek nakon dodavanja arome u bazu?
Hvala unaprijed. 1. Topla voda je dovoljna, radi se o staklu koje nije porozno. 2. Stavi prvo nikotin jer ce se bolje promijesati. 3. Sazrijevanje pocinje dodavanjem arome. Toplo ti preporucam da zamijesas sav nikotin odjednom na bezopasnu razinu, recimo 36mg.
|
|
 |
|
 |
|
Knox
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 11 tra 2013 23:15 |
|
Pridružen: 15 vel 2013 22:55 Postovi: 56 Lokacija: Velika Gorica
|
Kinta je napisao: Toplo ti preporucam da zamijesas sav nikotin odjednom na bezopasnu razinu, recimo 36mg. Razmišljao jesam da napravim jednu veću bazu odjednom i smanjim koncentraciju nikotina uz temeljito miješanje, ali planiram raditi 2 baze, 50-50 i 70-30 PG, a potom isprobat koja arome bolje leže na jednu, a koje na drugu bazu, jer sam dosada pario kupovne u obje varijante sa različitim aromama i neke su pasale na jednoj bazi bolje nego na drugoj. Pretpostavljam da bi bilo barem za prvu ruku svih 30ml saspit u barem 270 PG da dobijem 100mg/ml nikotinsku bazu? Koliko sam razumio, većina nikotinskih koncentrata dolazi u PG-u.
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Čija baza??? Postano: 11 tra 2013 23:52 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
Dolazi kako hoćeš u pg ili vg ili pg/vg Pošto i ovaj 99% nije savim sigurno od 990 mg po mll (Kinta je jednom pisao da je nosio na analizu pa je rezultat bio cca 850mg a druga pošiljka mu je bila "nešto jača") Ja sam od 30mll 99% za početak napravio 400 mll koji držim da je 72% (ako je početni bio cca 960mg) sve to da u startu varira i 10% na kraju dođeš opet u 10% pa mi je više manje svejedno jel 1-2 mg više ili manje.. Ali svakako ne bi radio tekućine za parenje sa ovim čistim i nekim kapima jer mislim da sigurno ne bi bilo dobro zamješano I ovih 400 mll sam ulio u veću bocu da se može dobro mučkati i tresti, ostavio par dana a onda ipak još promješao štapnim mikserom I ovih 72 je puno ali zgodno je dalje podijeliti na 24 ili 36 a onda 12 ili 18 (višekratnik) Tu sam neki dan kavaskiju odgovorio oko jačine baze viewtopic.php?f=7&t=2348&start=10
Zadnja izmjena: Forrest; 11 tra 2013 23:57; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 07 svi 2026 12:09. | Zadnji put si ovdje bio: 07 svi 2026 12:09. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |