Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 78 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Pomoć molim...=)
 Post Postano: 11 kol 2012 12:53 
Administrator

Jos jedna stvar, ako se radi o FA aromama, na 5ml baze idu dvije kapi arome pa na dalje.
Kod kineskih aroma pocinjes s 10 kapi na 5ml baze.

Kineske arome su puno slabije. Ali svejedno polako i postepeno. Ako ti se dogodi da stavis previse arome, onda dodas jos malo baze u tu mjesavinu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 00:56 

Znači kod Siniše se mogu nabaviti nikotinska baza i koncentrati pa miksaš sam doma?

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 07:40 
Moderator

:plus: oli, jesi kviska upotrebio za ovo?
Ako jesi, odgovor je točan X2. :brav:

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 14:59 

Kvisko nego šta!
Ostalo mi hrpa od Laze Goluže.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 16:22 

Karo je napisao:
Pa imas i bazu i arome :plus:

Kao prvo i osnovno ne preporucam ti taj njihov kokos osim po kap-dve u nekom drugom miksu.Mislim da si trebao da uzmes i PG bar onaj cisti/bez nikotina jer ovako bi tekucina ispala pregusta,pogotovo taj njihov VG je jako gust a takav miks bi u cartomizer recimo bio skoro neupotrebljiv.
I isto bitno,prvo probaj 1-2 ml pa ako je OK,onda idi na vecu kolicinu.Njihove arome (ove nove) su malo jace od prethodnjih ali ipak treba najmanje 15%....znaci za 10ml 12 mg-ske tekucine od ovog ti sto imas potrebno ti je:

Dobro protresi bazu sa nikotinom
1.5 ml arome
5.0 ml Baze 24mg
3.5 ml VG 0mg

:tose:

Tako dobiješ likvid 12 mg/ml, ali efektivno je reduciran na 10mg/g tekućine.
gustoća PG baze je oko 1,04 g/ml što daje da je 5 ml= 5,2 g, a paralelno s tim možemo i zaokružiti da je konc. nikotina oko 12mg/g
gustoća VG (nerazrijeđenog vodom) je oko 1,47 g/mg što daje da je 3,5 ml= 5,15 g aromi da računamo gustoću 1 (a više je) dobiješ sljedeću računicu:

u 11,85g imaš 120 mg nikotina = 10,13mg/g nikotina u tekućini

Kapacitet attyja je donekle konstantan ako ga izrazimo u mogučnosti isparavanja tekućine u npr. g/s, a nikako ml/s (termodinamika)

stoga, svaki put kad zapariš, pariš tekućinu od 10 mg/g, bez obzira što se u 1 ml tekućine nalazi 12mg nikotina. stoga je i osjećaj i efekt zasigurno slabiji od očekivanog.

tvoja računica bi bila približna kada bi umjesto VG dodavao PG iste gustoće (+ pretpostavka da je aroma gustoće 1g/ml)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 16:33 
Administrator

:rotfl:
bas si me slatko nasmijao
Ipak, da prebacim ovaj post u viceve?

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 16:36 

Kinta je napisao:
:rotfl:
bas si me slatko nasmijao
Ipak, da prebacim ovaj post u viceve?

a što ti je toliko smiješno?

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 17:46 
Administrator

emajan je napisao:
a što ti je toliko smiješno?

Dobro, nije smijesno pretjerao sam, sorry.

Stvar je u tome da se ne radio o kontejneru od tisucu litara, koji treba proci analize i ateste. Radi se o obicnih 10ml liquida kod kojih miligram nikotina vise ili manje ne igra nikakvu ulogu. Cak se i ne osjeti. Jer inace bi u varijablu trebao dodati povisenu tempreturu okline, temperaturu liquida ... bla bla. Kod kucnog mijesanja nam ne trebaju menzure ni apotekarske vage. Hamper rijetkog i hamper gustog i gotovo, spremno za upotrebu. Ako nije dobro dodas jos malo adekvatne tekucine i onda je sigurno dobro.

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2012 18:31 

Primjetan je ociti napredak.
Nekad smo tekucinu kupovali na mililitre a sad na hampere. :la:

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2012 11:56 

emajan je napisao:
Karo je napisao:
Pa imas i bazu i arome :plus:

Kao prvo i osnovno ne preporucam ti taj njihov kokos osim po kap-dve u nekom drugom miksu.Mislim da si trebao da uzmes i PG bar onaj cisti/bez nikotina jer ovako bi tekucina ispala pregusta,pogotovo taj njihov VG je jako gust a takav miks bi u cartomizer recimo bio skoro neupotrebljiv.
I isto bitno,prvo probaj 1-2 ml pa ako je OK,onda idi na vecu kolicinu.Njihove arome (ove nove) su malo jace od prethodnjih ali ipak treba najmanje 15%....znaci za 10ml 12 mg-ske tekucine od ovog ti sto imas potrebno ti je:

Dobro protresi bazu sa nikotinom
1.5 ml arome
5.0 ml Baze 24mg
3.5 ml VG 0mg

:tose:

Tako dobiješ likvid 12 mg/ml, ali efektivno je reduciran na 10mg/g tekućine.
gustoća PG baze je oko 1,04 g/ml što daje da je 5 ml= 5,2 g, a paralelno s tim možemo i zaokružiti da je konc. nikotina oko 12mg/g
gustoća VG (nerazrijeđenog vodom) je oko 1,47 g/mg što daje da je 3,5 ml= 5,15 g aromi da računamo gustoću 1 (a više je) dobiješ sljedeću računicu:

u 11,85g imaš 120 mg nikotina = 10,13mg/g nikotina u tekućini

Kapacitet attyja je donekle konstantan ako ga izrazimo u mogučnosti isparavanja tekućine u npr. g/s, a nikako ml/s (termodinamika)

stoga, svaki put kad zapariš, pariš tekućinu od 10 mg/g, bez obzira što se u 1 ml tekućine nalazi 12mg nikotina. stoga je i osjećaj i efekt zasigurno slabiji od očekivanog.

tvoja računica bi bila približna kada bi umjesto VG dodavao PG iste gustoće (+ pretpostavka da je aroma gustoće 1g/ml)

Oooo.....jos jedan instant profi :joj:

Povratak na vrh 

[ 78 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club