| Autor |
Poruka |
|
Karo
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 27 tra 2012 20:59 |
|
|
|
A HC baza ti ne odgovara ili...? Jer kod njih imas bukvalno svakakvi omjer baze i nikotina,i cisti PG/VG isto...
Vidi na forumu,ima puno linkova....
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 28 tra 2012 09:31 |
|
Pridružen: 09 vel 2012 21:45 Postovi: 372 Lokacija: Zagreb, Gračani
|
pa u biti da, baza je ok... daje dobru paru i dobar th za taj nikotin koj ja koristim. samo mozda nisam trebao uzeti 100 vg.. btw dan poslje miksanja je to sve puno bolje...=) naci treba malo odstajati...
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 28 tra 2012 10:06 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
S obzirom da je u pitanju VG baza, probaj pustiti da odstoji malo duze... barem 3-4 dana. Ovisi o bazi, jer talijanske baze s talijanskim aromama mozes pariti vec nakon pola sata, ali neke druge moraju dobrano odstajati. Ja sam se u pocetku mixanja strogo drzao da mi netom napravljeni mix mora odležati tjedan dana i tek potom sam ga pario. Bez obzira na proizovđača baze nije bilo problema - naravno, koristim samo VG baze.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 28 tra 2012 21:56 |
|
|
|
Meni se je najbolje tekucina pokazala ako odstoji prek noci i potrosim ju za dan, dva.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 28 tra 2012 22:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Meni se je najbolje tekucina pokazala ako odstoji prek noci i potrosim ju za dan, dva. Jashta. Zamijesam tekucinu u 20ml bocici sto mi traje 6 dana. U pocetku je super, peti i sesti dan je za kujac.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 12 svi 2012 10:32 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Ja isto ne puštam tekučini da odstoji, onu što sam radim, ali šta je sa gotovim tekučinama? Možda imaju konzervans 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
oli
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 10 kol 2012 20:50 |
|
|
|
Pozdrav ekipi !
Pokušao bi sa miksanjem tekućina a iskustvo imam samo teoretsko koje pročitah na forumima. Stoga molim sve mix majstore koji maju iskustva sa mučkanjem za pomoć.
Znam da ste već pisali o tome 100 puta (više manje sve pročitah ) ali molim vas da mi ponovo odgovorite na moja pitanja jer sam pomalo ziheraš a ne bi volio sjeb.. stvar.
Planiram uzeti sa HC slijedeće:
1. Nikotinsku bazu (NB) 36mg PG 115ml HC Unflavored E-liquid
2. PG ili VG baza (za razrijeđivanje) PG & VG : Healthcabin Electronic Cigarettes - Wholesale and Retail
3. Koncentrirana aroma. Concentrated Tobacco flavour
Ja bi to ovako smučko a vi me ispravite gdje griješim.
Pošto parim jačinu 18 mg razrijedio bi 115 ml NB 36mg sa 115 ml bazom VG (omjer 1:1) i onda bi dobio nik. bazu 18mg PG VG 50-50%.
Sad imam 230 ml nik. bazu 18mg PG VG 50-50%. Preporuka HC za ovaj koncentrat je 1-1.2 ml u 10 ml NB. Citat sa HC stranice „Just 1-1.2ml tobacco flavour into a 10ml unflavored ejuice can produce great taste“.
Znači u 200 ml nalijem 20 - 24 ml koncentrata., smučkam i to bi trebalo biti to (valjda) !?
Pitanja:
1. Da li uzeti 100% PG nikotinsku bazu pa razrijediti sa VG bazom ili obrnuto? 2. Treba li dodavati nešto osim navedene tri stvari....alkohol, destiliranu vodu, ako treba, koliko? 3. Koji je postupak miješanja, prvo aroma u praznu bočicu pa u nju razrijeđena nik. baza pa dobro izmučkati ? 4. Kad se izmučka bočicu s gotovom tekućinom ostaviti otvorenu neko vrijeme, koliko ? 5. Kad se bočica zatvori koliko treba da sazri, gdje držati, temperatura, svjetlo, frižider ?
6. Poklonik sam dekangovih tekućina (desert, tobacco, 555) (i FA mixeve od Siniše trošim koji su odlični) pa ne znam dali su HC koncentrati dobri, slični dekangu ili preporučate nekog drugog proizvođača?
Unaprijed hvala ! Pozdrav iz Slavonije.
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 10 kol 2012 21:32 |
|
|
|
[quote="oli"]
Sad imam 230 ml nik. bazu 18mg PG VG 50-50%. Preporuka HC za ovaj koncentrat je 1-1.2 ml u 10 ml NB. Citat sa HC stranice „Just 1-1.2ml tobacco flavour into a 10ml unflavored ejuice can produce great taste“.
Znači u 200 ml nalijem 20 - 24 ml koncentrata., smučkam i to bi trebalo biti to (valjda) !?
Nemoj to radit. Upropastio si 200 ml tekucine ako ti aroma nebude odgovarala. Radije u jednu flasicu stavi nekih 5 ml. tekucine i metni dvije kapi arome. Dobro promuckaj i mozes odmah probat ako hoces. Dodavaj po kap-dvije tako dugo dok ti aroma ne postane prejaka. Na taj nacin ces znati koliko kapi arome ti je dosta na 5 ml tekucine. Nikad nisam dodavao aromu na mililitre. Uvijek na kapi. I uvijek slazem malu kolicinu tekucine.
Ajmo dalje...
1. Svejedno. Ako u konacnici dobis omjer PG-VG koji zelis 2. U pravilu netreba. Jedino ako je tekucina pregusta. Ali s tim se trenutno nemoj zamarat. 3. Redosljed nije bitan. Koje ti prvo dodje pod ruku. 4. Netrebas ju ostavljat otvorenu 5. Neko ceka da sazri, neko ne. U vecini slucajeva ja smuckam tekucinu i odmah ide u upotrebu. A najbolje mi se je pokazalo ako odstoji preko noci. 6. Probaj aromu i koristi ju ako ti odgovara. Ako ne.... trazi dalje. A proizvodjac je manje bitan. Barem meni.
|
|
 |
|
 |
|
oli
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 11 kol 2012 07:29 |
|
|
|
hvala na savjetima. Molim vas da me uputite ako znate neki provjereni sajt za narudžbu dobrih a jeftinih tekućina za miksanje, baza, koncentrata (plaćanje paypal)
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Pomoć molim...=) Postano: 11 kol 2012 07:54 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
http://www.flavourartexpress.biztu imaš sve ili ako pay pal nije uvjet pošalji PP Siniši, on ima sve od FA, samo je plačanje pouzećem, cijena ista, stiže u roku 3 dana
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |