| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 19:01 |
|
|
|
I meni bi pasala takva aroma. Ali bojim se da je to tesko dobit jer je glicerin sam po sebi slatkast. I mislim da bu dosta tesko "ubit" tu slatkocu. Jedino da se mozda bacimo na kucnu izradu arome. Pricekat ljeto, nabrat kiselice i probat dobit ekstrakt koji bi imalo kiselost. Ko zna. Mozda se bi u kombinaciji sa postojecim aromama dobilo nesto parljivo.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 19:12 |
|
|
Neznam,ali mislim da ne bi dobio ono sto trazis Kinta....jako tesko.Moj prijedlog oko medinih exoticnih okusa je jedno ali kiselost sasvim nesto drugo... E sad i mene zanima dali postoji takvo sto.....a mozda i nije kiselost ono sto ti treba vec dobra aroma koja potsjeca na to.Ne obozavam vocne arome ali znam kako izgleda "plasticna" jagoda,malina itd 
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 19:19 |
|
|
Lis je napisao: I meni bi pasala takva aroma. Ali bojim se da je to tesko dobit jer je glicerin sam po sebi slatkast. I mislim da bu dosta tesko "ubit" tu slatkocu. Jedino da se mozda bacimo na kucnu izradu arome. Pricekat ljeto, nabrat kiselice i probat dobit ekstrakt koji bi imalo kiselost. Ko zna. Mozda se bi u kombinaciji sa postojecim aromama dobilo nesto parljivo. "Bitter Wizard" sluzi za to Lis...da se ubije slatkoca u glicerinu. "....Balance your juice ! With the Bitter Wizard we are glad to announce another new development, designed to reduce or eliminate the sweet basic taste given by PG or VG. Adding the BW at 1%, vapers can get a pleasant bitter aftertaste, which can be enhanced further increasing the dosage. BW blends well with dark and tobacco flavors. Give it a try. The bitter taste you were looking for....."
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 19:31 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: I meni bi pasala takva aroma. Ali bojim se da je to tesko dobit jer je glicerin sam po sebi slatkast. I mislim da bu dosta tesko "ubit" tu slatkocu. Jedino da se mozda bacimo na kucnu izradu arome. Pricekat ljeto, nabrat kiselice i probat dobit ekstrakt koji bi imalo kiselost. Ko zna. Mozda se bi u kombinaciji sa postojecim aromama dobilo nesto parljivo. Ne zelim ja ni ubiti slatkocu. Cilj bi bio ko nekad ljimunad kod shiptara, da je slatka i kisela istovremeno. BTW. te limunade po slasticarnama, neme je vise. Bar ne s onim aparatima koji ju muckaju i hlade istovremeno. Ima, ali sam jednom naletio kako se dobiva: Par litara limun sirupa i dvije shake limunovih kostica koje su se prikupile zimi dok se prodavao caj s limunom. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 20:06 |
|
|
|
Imam smrznute visnje u skrinji i samo sam ih ispasiral i skuhal. Kisele su ko sam vrag. Procjedil sam kroz cediljku i sad se filtrira. Nazalost, filter je najobicnija salveta. A salveta je napravljena da upija, a ne filtrira. Enivej, ako koja kap i prodje salvetu, probal bum stavit u malo tekucine i nakapat u jedan stari ati. Ak se i zastopa, nije steta.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 25 pro 2011 21:04 |
|
|
Nisam mogel izdrzat i u malo tekucine sam nakapal visnju. I malo se osjeti kiselost..!! A bome se i u tragovima osjeti aroma visnje. Sve to skupa je prerijetko, tj ima previse vode. Zato budem ostavil da se voda ishlapi do kraja, a u to kaj je ostalo budem kapnul par kapi PG-a. Bas me zanima.. 
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 26 pro 2011 15:32 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Dajte me ne j.... Zagorci, pa da ne znaju složiti kiseliš... pih...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Ptichicaa
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 28 pro 2011 10:52 |
|
|
Hajd ak uspijete šta iskemijat bilo bi lijepo da se otvori zaseban topic s naslovom ''recept za kiselu aromu''. Kak će bit kisela kad je baza slatka. Mene je zasad najviše ovak, na prvu oduševio propolis ali pošto je bio s alkoholom, osušilo mi je usta u roku od 30min da nisam 5 dana mogla doć sebi. Al ne sjećam se da je bio kisel? Bio je...hm...mljac  ...na tih 30min barem..  ...možda probat uništit 1 ml tekućine i ubacit koje zrno limunske kiseline 
_________________  Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.  .............(  .........  ) 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 28 pro 2011 11:06 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Ptichicaa je napisao: Hajd ak uspijete šta iskemijat bilo bi lijepo da se otvori zaseban topic s naslovom ''recept za kiselu aromu''. Kak će bit kisela kad je baza slatka. Mene je zasad najviše ovak, na prvu oduševio propolis ali pošto je bio s alkoholom, osušilo mi je usta u roku od 30min da nisam 5 dana mogla doć sebi. Al ne sjećam se da je bio kisel? Bio je...hm...mljac  ...na tih 30min barem..  ...možda probat uništit 1 ml tekućine i ubacit koje zrno limunske kiseline  Propolisa ide par kapi u bazu. Ako stavis cistog u atty nece ti biti usta suha nego ces biti pijana od alkohola i zato nisi 5 dana mogla doci k sebi. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Ptichicaa
|
Naslov: Re: Trazim kiselu aromu Postano: 28 pro 2011 11:25 |
|
|
Buahaha Nice to know, a ja ga već prekrižila...Ma nisam ga stavila čistoga u aromu nego sam čisti propi ubacila u ''čisti'' alkohol i to u omjeru 2:10 i think. Za alkohol naravno 10. Baš zabavno. Bum probala to ponovit sa bazom od Vg umisto od alkohola. 
_________________  Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.  .............(  .........  ) 
|
|
 |
|
 |