| Autor |
Poruka |
|
1denis
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 11 ožu 2013 11:44 |
|
|
Ajd drago mi je da su se i iskusniji aktivirali u temi! 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 11 ožu 2013 12:19 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
1denis je napisao: Ajd drago mi je da su se i iskusniji aktivirali u temi! A na sto bi licilo da se na postavljeno pitanje odmah da odgovor? Forum sluzi da se razvije diskusija, ponekad i u krivom smjeru ali se iz tog izrode nove ideje i nacini razmisljanja. I ja sam jako zadovoljan novim snagama koji se pojavljuju na forumu i sve ide u pravom smjeru. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
MorpheusX
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 11 ožu 2013 22:36 |
|
|
Kinta je napisao: Povisena temperatura i vlaga je uobicajena kad se provodi umjetno starenje. S tim da treba znati gornju granicu temperature koja ne ostecuje u ovom slucaju liquid. Dozrijevanje na suncu nije dobro i to samo zbog svjetlosti. Liquid se cuva na suhom, tamnom i hladnom. Najbolje su smedje staklene boce, dobro zacepljene i napunjene do vrha, s minimalnim prostorom za zrak. Na ovaj nacin se nikotinska baza moze cuvati bez problema dvije godine. A po svemu sudeci i za 5 godina ce biti sasvim upotrebljiva. Igrom slučaja i koristim smeđe boce,dobro zatvorene na tamnom i hladnijem prostoru (zasad zatvorena terasa,kasnije podrum - nema mjesta u frižideru za sve heh). Isto tako naučio sam ovdje na forumu i da mnogi prakticiraju pravljenje baze za nekoliko dana pa i tjedana pa samo dodaju aromu po želji,taj sistem mi se svidio i sam ga prakticiram,netko je tu nedavno napisao da nezna koliko je to dobro i ispravno skoro svaki dan si po želji sipati arome u bazu i bočicu ali da mu to odgovara pa tako isto i meni. Praktično je i nezahtijeva puno vremena i miksanja svaki puta.
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 12 ožu 2013 12:32 |
|
|
evo, probao malo "kuhati" par bocica, ispalo dobro fascinantno-kokos mi se sad tek dobio, falilo arome, uzeo ga pred 3 tjedna, nekako tup bio...sad slucajno probao i super je  a ja ga stavio na stranu nek stoji
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 12 ožu 2013 13:22 |
|
|
vulja je napisao: evo, probao malo "kuhati" par bocica, ispalo dobro fascinantno-kokos mi se sad tek dobio, falilo arome, uzeo ga pred 3 tjedna, nekako tup bio...sad slucajno probao i super je  a ja ga stavio na stranu nek stoji Nisam shvatio... jel od kuhanja ili od stajanja?
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 12 ožu 2013 19:48 |
|
|
1denis je napisao: vulja je napisao: evo, probao malo "kuhati" par bocica, ispalo dobro fascinantno-kokos mi se sad tek dobio, falilo arome, uzeo ga pred 3 tjedna, nekako tup bio...sad slucajno probao i super je  a ja ga stavio na stranu nek stoji Nisam shvatio... jel od kuhanja ili od stajanja? Kokos od stajanja
|
 |
|
steeleye
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 13 ožu 2013 00:23 |
|
|
|
Dobio tekućine od Siniše, smijem li ih staviti direktno na radijator i koliko dugo?
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: sazrijevanje i cuvanje likvida? Postano: 13 ožu 2013 01:12 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
dok se ne otope bočice a onda ćeš ih sigurno morati maknuti... šala mala ali mislim da to baš i nije nešto potrebno - mislim da su sati u pitanju (samo ubrzavanje procesa koji i onako traje par dana - uostalom probat ćeš ih sutra i vidjeti jel su "sad" već dobre)
|
|
 |
|
 |