Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 15 lis 2024 15:05. Sada je: 15 lis 2024 15:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 10 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Hrvatske trgovce u globalu treba izbjegavati?
PostPostano: 16 lip 2015 20:26 
Moderator

Neki dan sam trebao uzeti neku sitnicu, i to dva komada. Nisam se želio zafrkavati nego sam ponesen domoljubnim žarom uzeo u jednom domaćem online shop-u.

Nakon 100 peripetija podignuo u pošti i platio otkupninu ( paypal misaona imenica ? ) cijena za ta dva komada je izašla 63 kn.

Zainatio sam se i na e-bay kupio deset jedinica istog proizvoda za 106,20 kn iz jednog Njemačkog online dućana, free shipping normalno.

Teško da ću ikada više nešto u Hrv. kupovati online, samo me zanima dali je problem u pohlepi i nesposobnosti Hrv. tragovaca ili je greška u desingu i od početka su stvari postavljene tako da se ni u kom slučaju ne može konkurirati (zapadno)Europskim online shopovima ????

Povratak na vrh

Naslov: Re: Hrvatske trgovce u globalu treba izbjegavati?
PostPostano: 16 lip 2015 20:32 

Plaćanje pouzećem košta 15 kn skuplje, a onda mora ići i preporučeno. Sve skupa to ispadne 25 kn skuplje nego da se uzima najjeftiniji način poštanskog prijevoza. Umjesto da si platio 10 kn za tu sitnicu (ili manje), platio si 35 kn. Odbij taj iznos od cijene koju si platio pa ćeš doči do toga da i nije skupo. Više si platio pošti.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2015 20:41 
Moderator

A kako za stvari iz Njemačke mogu izvršiti plačanje pay-palom i imati free shipping, a za stvari iz Zagreba moram platiti hrpu kuna ???

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2015 20:47 

Ne kažem da su naši shopovi super, samo naglašavam kako više košta nas kada šaljemo u njemačku nego nijemca kada šalju nama. Osobito kada imaju nekakav trajni ugovor sa dostavljačima.

Problem naših trgovaca je uglavnom taj da robu kupljenu na FT pokušavaju prodati nama. To tako odavno ne ide. Ima izuzetaka ali opet postoje stvari koje bi trebalo popraviti.

Povratak na vrh

PostPostano: 16 lip 2015 20:56 

Mozda je tako kod mene ali lakse mi je otici u calligo i uz pokoju pricu i kavu kupiti kaj mi treba i jos dobiti neku pokloncic mali nego sjesti doma i narucivati s ft-a

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lip 2015 01:27 

spavle je napisao:
A kako za stvari iz Njemačke mogu izvršiti plačanje pay-palom i imati free shipping, a za stvari iz Zagreba moram platiti hrpu kuna ???

Na stranu to što malo koji dućan kod nas ima mogućnost plaćanja paypalom. Uglavnom su im kupci unutar RH i u skladu s tim izbjegavaju zezanciju sa paypalom tako da ti ponude plaćanje pouzećem ili na račun.

Što se free shippinga tiče vjerojatno je riječ o jačem ugovoru nego što 90% HR trgovina ima sa Hrvatskom Poštom, možda šalju hrpu paketa pa im se cijena jednog slanja razbije na maržu da ju ne osjete previše. Dakle vjerojatno zato jer je to Njemačka, a ovo je ipak - Hrvatska. Puno toga tamo štima, a ovdje ne. Znam da je HP postala smiješna i zaostala, no ipak se drži kao broj 1.

Tvoj problem je što te prodavač nije uputio u detalje plaćanja pouzećem ili je tvoja krivica što se nisi informirao na njihovom sajtu. A to je da ćeš na cijenu toga što želiš plus poštarina platiti i određen iznos HP-u za "transfer novca". I ti naručiš nešto od 50kn i računaš da ćeš platiti npr 15kn međutim platiš više od planiranih 65kn. Što bi izbjegao da si platio recimo net bankingom na njihov račun, pa bi te dodatni troškovi koštali cca 2kn. Nadam se da sam pogodio razlog tvog :wtf: no i ako nisam vjerujem da nećeš zamjeriti, možda netko drugi pročita nešto korisno ili pak ispravi moje navode pa nauči mene nečemu.

Za kraj dio koji je bitan kod plaćanja pouzećem, a ljudi ne čitaju pa poslije polude

Kod plaćanja pouzećem Hrvatska pošta naplaćuje 3,6% kn od ukupne cijene naručenog ili minimalno 9kn za slanje novca. (to nije vidljivo na našem računu, i to plaćate poštaru za slanje novca).

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lip 2015 01:33 

Valter je napisao:
Problem naših trgovaca je uglavnom taj da robu kupljenu na FT pokušavaju prodati nama. To tako odavno ne ide. Ima izuzetaka ali opet postoje stvari koje bi trebalo popraviti.

To nije problem trgovaca nego problem "nas" koje si ti ovdje naveo "nama". Ne znaju svi po defaultu što je to FT što si napisao, a velika većina onih koji znaju trebaju nekoga da im naruči jer oni ne mogu ili ne znaju. Dok je takvih uz one random ljude s ulice koji će ući u dućan trgovci s tim nemaju problem.

Posebno je žalosno to što ovdje u većini slučajeva znamo što konkretno kupujemo, nisu to hlače ili tenisice koje je najpametnije isprobati u dućanu nego se nadati da će doći ispravna veličina. Jedini način da to postane problem kupaca je stvaranje konkurencije, pa da se cijene spuste na neku normalnu razinu, a ne da određeni prodavači od ljudi prave budale prodavajući im vrijednost od 5kn za 25kn.

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lip 2015 03:31 

Bok , Ti ko' da na Hr. Poshti radish . Pravila se mijenjaju od tjedna do tjedna kao i osobe na shalteru , od grada do grada. Sa pocetkom 2015 , promijenile su se i cijene i dostava i svashta neshta... Ako , ovako , nedoreceno nastavi poslovati , propast ce HR. Poshta za 2-je godine. Od super placenog posla sa povlasticama i isplatom place 2x na mjesec , od Usluzne djelatnosti , pretvoreno je u "daj si sam napravi" i daj plati. Umjesto da se bavi Poshta , svojim poslom , NEKI novi " poslovni direktor " uvede da na poshti mozesh kupiti i cigarete i igracke i zvakace ali ne i kemijsku olovku , kad vec djelatnik ne zeli ispuniti adresu ili ono kaj mu je vec u opisu posla. Ako gdje , u ovoj drzavi ima zaposlenih preko "veze" , to je onda HR Poshta. Svaka cast poshtenim djelatnicima ,koji odradjuju svoj i tudji (svojih lijenih kolega) posao.
Ajde daj , u drugim drzavama , djeca idu u shkolu za poshtara i od prvog dana nastave , jasno im je dano na znanje da su "samo servis gradjana" i da moraju biti nasmijani kad ih osoba sa druge strane pulta neshto pita ili zamoli i da ne postoje ne rijeshivi problemi.
LP
alois

Povratak na vrh

PostPostano: 17 lip 2015 11:05 
Administrator

Dosta stvari kupujem na sportdirectu jer je otprilke duplo jeftiniji nego nasi internet ducani. I to ne mislim kad je rijec o akciji nego redovna cijena.

Malo prije sam prosao pokraj ducana u susjedstvu s obucom i ostao zabezeknut. Nike tenisice po cijeni sasvim usporedivo sa SD. Mosh isprobat, popipat, lizat ako oces ... sve neusporedivo s komotnom kupnjom na net ducanima. I cijenom o kojoj na ekupi, crno jajce i ostale lopine mogu samo sanjati.

Prije 20 godina kad je otvoren taj ducan bio je ogroman. Danas, jbg to je ˝mali˝ ducan. Ali ima prednost pred net ducanima i onim razvikanim u bljestavim trgovackim centrima.

Gledam kod mojeg mesara su kupci 90% muskarci. Naravno ako zele imati nesto jestivo za rucak moraju si sami kupiti. Nekad su kupci bili zene. Zena mi je kupovala i gace i majice i carape i sve ostalo sto mi je trebalo. Danas vise nisam zadovoljan njezinim odabirom gaca jer imam izbor, koji prije 20 godina ili nedajboze prije rata nisam imao.
Vrijeme je da muskarci uzmu svoje kartice u ruke i nauce kupovati. Je, bilo je tesko u pocetku ali sam savladao i umjetnost shopinga.
A :cobra: zrezao kartice :hi:

Povratak na vrh

PostPostano: 31 srp 2015 18:20 

ma ne bih htio blatiti naše trgovce, većina uvijek pomisli da žele zgrnuti veliku lovu, u vrlo kratko vrijeme... no, znam da nije baš ludilo poslovati u Hrvatskoj, posebno kada je riječ o specijaliziranoj opremi, hobistici i sličnim predmetima. Mi smo malo tržište, cijeli svijet nam je konkurencija, porezi i davanja državi su nevjerojatni.

Zbog toga podržavam svaki napor naših ljudi da uspiju ponuditi na našem prostoru mogućnost nabave, nama potrebnih predmeta, bez da moramo čekati tjedne...

kvaliteta i ponuda uvijek ovise o tržištu, naše tržište je maleno, izbirljivo i siromašno.

moja iskustva kupovine u našim web shopovima su uvijek bila dobra, osjeti se da trud naših trgovaca da imaju zadovoljnu mušteriju.

trebalo bi napraviti jedan topic sa pohvalama web shopovima i trgovinama, našim i stranim, poput onog, tgovce koje bi trebalo izbjegavati, samo sa pozitivnim predznakom

eVic VT 60W with eGo one mega, eVic-VTC mini with tron, eleaf istick tc 60w, elaf istic 30w, ego one xl, kayfun lite plus hgcigar, kayfun v4 hgcigar
u počecima: joytech ego c, oko 10 različitih tipova baterija, dekang tekučine
prva e-cigareta: ecis kupljena u davnim počecima parenja u Hrvata

Povratak na vrh

[ 10 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: