spavle je napisao:
A kako za stvari iz Njemačke mogu izvršiti plačanje pay-palom i imati free shipping, a za stvari iz Zagreba moram platiti hrpu kuna ???
Na stranu to što malo koji dućan kod nas ima mogućnost plaćanja paypalom. Uglavnom su im kupci unutar RH i u skladu s tim izbjegavaju zezanciju sa paypalom tako da ti ponude plaćanje pouzećem ili na račun.
Što se free shippinga tiče vjerojatno je riječ o jačem ugovoru nego što 90% HR trgovina ima sa Hrvatskom Poštom, možda šalju hrpu paketa pa im se cijena jednog slanja razbije na maržu da ju ne osjete previše. Dakle vjerojatno zato jer je to Njemačka, a ovo je ipak - Hrvatska. Puno toga tamo štima, a ovdje ne. Znam da je HP postala smiješna i zaostala, no ipak se drži kao broj 1.
Tvoj problem je što te prodavač nije uputio u detalje plaćanja pouzećem ili je tvoja krivica što se nisi informirao na njihovom sajtu. A to je da ćeš na cijenu toga što želiš plus poštarina platiti i određen iznos HP-u za "transfer novca". I ti naručiš nešto od 50kn i računaš da ćeš platiti npr 15kn međutim platiš više od planiranih 65kn. Što bi izbjegao da si platio recimo net bankingom na njihov račun, pa bi te dodatni troškovi koštali cca 2kn. Nadam se da sam pogodio razlog tvog
no i ako nisam vjerujem da nećeš zamjeriti, možda netko drugi pročita nešto korisno ili pak ispravi moje navode pa nauči mene nečemu.
Za kraj dio koji je bitan kod plaćanja pouzećem, a ljudi ne čitaju pa poslije polude
Kod plaćanja pouzećem Hrvatska pošta naplaćuje 3,6% kn od ukupne cijene naručenog ili minimalno 9kn za slanje novca. (to nije vidljivo na našem računu, i to plaćate poštaru za slanje novca).