|
.
Sada je: 27 tra 2026 22:29. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 22:29. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Gorički
|
Naslov: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 17:05 |
|
Pridružen: 07 ožu 2014 18:14 Postovi: 379 Lokacija: Velika Gorica / Pag
|
Evo, kao sto vec svi znate  narucio nemesisa i kaju lite v2 i sad jos ostaje to sve za izradu grijaca. uz kaju sam dobio Philips + Slotted + Hex) Screwdriver, 2*Pre-wired Wicks (koja cujem da ne valjaju) i sad se pitam sta jos  koja zica bi bila najbolja? jeli ima na ft-u za kupit? organska vata.. di tog ima? koliko sam pohvatao na youtubu, trebaju mi neke ili noktraice, ili ona klijesta kao skare.. onaj upaljac (torch kako vec), nesto sto ce mi sluzit kao "model" recimo za namatanje grijaca (imam borere).. pinceta.. imam vamo za provjeru otpora, ali jos ne znam dali cu ga frknut i kupit onaj uredaj.. jel ima za kupit neki kit recimo di imas sve sta ti treba recimo?
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 17:12 |
|
|
Kanthal debljine 0,2-0,3mm -ja sam ga narucio s vape-mesh company lola pamuk iz ducana nokterica ili skarice napravis grijac na nekom boreru,cackalici ili xyz,s upaljacem ili torchem spojis namotaje grijaca, provuces vatu, odrezes, stavis dimnjak, vidis jel radi, ulijes neki otrov i vozi 
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 lip 2014 17:16 |
|
|
|
Uzmes u sparu beauty kiss vatu,paket ti je zaliha za cca 2 godine garant,i s time da ces pola bacit...zicu uzmi recimo 0.3 il 0.32 ili kanthal ribbon 0.5...ja sam uzeo od svaba,kad nadjem link posaljem...uglavnom jednom kad slozis grijac,microcoil,koji ti pase samo mijenjas vatu,tako sam ja jednom imao 3 mjeseca isti grijac...
E da,za kanthal je stranica zivipf nesto,upisi u gugl
Brener ti netreba,imas upaljac obicni valjda doma...motas na recimo 2mm borer il sarafciger,nesto,nebitno kaj je...kupis u offertissimi najeftinije cvikcange,najmanje moguce...nemoraju bit unior nebrini...AMEN!
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 lip 2014 17:18 |
|
|
|
Ma netrebaju ti ni cvikcange,kupi grickalicu za nokte...i ne radi paradu oko obicnog setupa,sve vec pise na forumu,samo se treba potrudit 5min i potrazit;)
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 17:24 |
|
|
|
ok kuzim.. a koja je zazlika izmedu te zice o.3 recimo i kanthala 0.5
taj dio sa tim zicama osobito ne kuzim.. to sta kazes bi htio.. znaci slozit microcoil i pici.. ali kad vec to radim, htio bi napravit da je vrhunski..
mi treba nekakva pinceta?
|
|
 |
|
 |
|
razdor
|
Naslov: Re: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 17:31 |
|
|
|
Debljina zice .3 .5 i slicno. Guglaj, ima dosta tekstova o tome i primjeru setupa. Npr toliko i toliko namotaja te i te debljine ti daje takav i takav otpor. da, pincetom ces formirati MC
_________________   Glup si ko Karamarko http://goo.gl/A9lj9A
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 lip 2014 17:32 |
|
|
|
Ovaj ribbon,to ti je traka,dakle 0.5 siroka a 0.1 debela...a kanthal 0.3 je zica okrugla...ma uzmi 0.3 i amen
Pinceta da,dobro dodje za stisnut mucrocoil i amen,imas koga da ti pokaze,napravi? Gle,imas milijun tutoriala ovdje,po netu,pogotovo youtube,zbilja svaka budala to moze vjeruj mi;)
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 17:37 |
|
|
|
ma vec sam pogledao te tutoriale i napravim ja to vrhunski.. nije nikakva nauka.. vise me zanimalo oko tih zica, koju zicu, debljina, di kupit i to, a i alat,cisto ovak od iskusnijih ak cu vec uzimat nes da znam.. ali mislim da bi mi samo dobro dosla neka duza pinceta, drugo sve imam, vidim da ima sa keramikom i to, al nedam desetak dolara za to.. budem nes izimprovizirao..
a sta je bolje, obicna okrugla zica ili taj kanthal, tj trakasta? koje su razlike uopce kod samog slaganja i na kraju za sami setup? jeli jedno bolje od drugog ili je samo razlika da je s jednim od tog lakse radit ili??
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 05 lip 2014 17:46 |
|
|
|
Sto sira zica to manji otpor,dakle vise namotaja ti treba za isti otpor nego sa tanjom zicom,ribbonom dobivas vecu povrsinu zagrijavanja nego recimo okruglom,uzevsi u obzir da okrugla i ribbon imaju isti specifican otpor po metru...uzmi okruglu,lakse ces podbacit pod serafice i zategnut
Pincete ja uzeo 5 komada set u sparu za 10kn mislim...ove keramicke,sa njima mozes stiskat mc dok ga grijes jer su izolirane,a sa obicnim zagrijat pa tek onda stiskat...netrebaju ti keramicke,neces radit 10 setupa na dan...spalit zicu prije motanja jer postane kruca pa kad namotas nece se rasirit namotaji tolko,samim time ces imat manje posla s pincetom
|
 |
|
Gorički
|
Naslov: Re: Koja žica, alat i sta vec za rba tipa kaja? Postano: 05 lip 2014 20:06 |
|
|
ok, uzimam onda okruglu 0.3 zicu, ali di je nju najbolje kupit? bilo bi zgodno ako ima na ft-u jer sad bas narucujem te dodatne stvari za nemesis i kaju.. pa da si narucim, da sve bude spremno..  ak se odlucim prodat vamo, da uzmem neki od onih ohm testera? oni su oko 10$ a vama mogu prodat za nekih 200tinjak kuna, a i aerotank mi vise nece trebat.. steta mi je zadrzat vama samo zbog testiranja ohma...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 27 tra 2026 22:29. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 22:29. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |