Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 09 lis 2024 09:41. Sada je: 09 lis 2024 09:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 60 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: O atomizerima, aromi i još koječemu 2014
PostPostano: 25 sij 2014 01:15 

Pisati mišljenje na forumu koje ne spada u općeprihvaćenu struju, nije osobito mudro, ali si ne mogu pomoći jer već neko vrijeme slušam razne savjete početnicima i malo naprednijim o tome što bi trebali pariti. Stoga i ide ovaj tekst koji će pomalo biti put „razvoja“ mojih atomizera, a malo kritika pojedinih rješenja.

„Mudrim“ biranjem rješenja za početak parenja kupio sam svoj prvi set 510T ili kako se već zvao taj škart koji ne može poslužiti ničemu korisnom. Već nakon tjedan dana sam bio u potrazi za nečim korisnijem i kupio u kratkom vremenu 2 kompleta eGo i CE6. To je već bilo nešto, dok nisam probao Vamo, a onda nije bilo smisla CE6 držati na tome pa je došla i Vivica. Sada je već bila lagana gužva opreme koju koristim. Što me nije dalo pokolebati, pa je nekako došao i drugi Vamo i BCC mega. Nekoliko komada.

Sada sam imao već sasvim lijepu zbirku vrlo korisnih naprava za parenje. A kombinacijom tekućina domaćih proizvođača i onih kupljenih u dućanima, došao do neke ustaljenosti u onome što trošim. Naravno da sam već polako počeo mućkati i vlastite tekućine i slagati svoje setupove, a sve u potrazi za boljim.

E tu su nastali problemi. Ne s tekućinama nego da odabirom opreme. Kupio sam, nekako u isto vrijeme, AGA-T i RSST genesis atomizere. Pa onda i 2 Cobra klona. Što reći o njima? Izuvaju iz cipela. Osobito kada sam nabavio i mehaničke modove. Osjećaj parenja nakon BCC Mega je bio fantastičan ali je bilo potrebno smanjiti razinu nikotina sa 18 mg na 12 mg. A i to je ponekad bilo previše. Ludo je koliko daju arome i TH. Sve te silne klonove je trebalo pobrusiti, popraviti i učiniti boljim. I u to sam se upustio i rezultati su bili sve bolji. I tako je bilo dok se više nije imalo što popraviti. Ali su me zato počeli mučiti drugi problemi. Arome nije bilo baš previše, počela se brzo gubiti, malko sam počeo i kašljucati, a i genesisi vole curiti. Krenuo sam i u neke eksperimente izrade svog ili detaljne prerade nekog od postojećih atomizera. No, bez većih uspjeha.

Stoga sam krenuo u nabavku, u to vrijeme, popularnog Codya. Ubrzo sam ih skupio 3 komada. I bio je to neki sitni pomak ali ne preveliki. Arome i gušta je bilo neko kratko vrijeme nakon slaganja setupa pa je opet nije bilo. U jednom noćnom razgovoru s našim Kintom dobio sam liturgiju o povećavanju razine nikotina. Mislim da to svima kaže. Kako sam lagano bio pred zidom, nisam imao što izgubiti i probao. Dao sam ideji rok od tjedan dana, uz oprez da se s time ne „zašvasam“. Složio sam tekućine na 18 mg i polako krenuo. Nakon tjedan dana mi se aroma lagano počela vračati u život. Genesise sam lagano zapostavio, a sve više počeo ispravljati „krive drine“ codya.

E onda su došle Ithake. A ja već dulje vrijeme na 18 mg nikotina. Fantastično, spektakularno i nikad viđeno. Do tada sam probao i kayfuna sa istim oduševljenjem ali sa stvarima koje se meni ne sviđaju. Stoga je meni izbor bio jednostavan.

Svi ostali su počeli eksperimentirati sa driperima, meshom, micro coilom i vatom. Dugo sam od toga bježao jer nisam imao adekvatan driper, a i sama ideja nakapavanja mi se činila glupa. No nabavio sam jednoga da isprobavam tekućine. Dugo je stajao na polici dok se nisam sjetio na njega staviti MC pa da i ja to probam sa vatom. Kada sam potegao nekoliko prvih vapa iz dripera, nije bilo sumnje. To je isto kao i genesis.

Ako ste pročitali nekoliko odlomaka gore, to je ono od čega sam sretno pobjegao kako bi spasio gubitak arome. Sada, kada sam imao neke relevantne informacije, počeo sam analizirati malo te pojave među vaperima.

Svi mi u potrazi za idealnom parom tražimo neka rješenja. Ja sam došao do genesisa, a netko drugi će doći do dripera. U osnovi, sve se svodi na isto. To se ne može koristiti sa dosadašnjom razinom nikotina jer daje prejaki TH. Dakle, treba smanjiti nikotin. A nikotin nam je potreban jer smo ovisnici. Da nismo, davno bi prestali pušiti i za parenje ne bi niti znali. A ako smanjimo nikotin iz tekućina zbog atomizera, želja neće nestati samo zato jer ga grlo ne može podnijeti zbog specifičnog atomizera. To rezultira stalnim potezanjem za mod i suludog navlačenja po cijele dane.

Zasićenje aromom ne neminovno.

Sada, kada sam povećao razinu nikotina na 18 mg/ml, relativno rijetko posežem za Vamom. Povučem par dimova i neko vrijeme sam miran. Količina nikotina je zadovoljena. Nekada je to 15 minuta, nekada pola sata ili sat vremena u kojima ne diram mod. A kada opet potegnem opet će biti arome jer se već davno isprala iz usta.

Znam da će biti puno onih koji se neće složiti s napisanim tekstom. No on nije tu da se netko složi ili ne. On je tu da pomogne onome koji će imati problema sa aromama. A to su svi oni koji guraju vatu, konce, plahte ili tko zna što u svoje atomizere u želji za boljom parom. Riješite se dripera i genesisa, vratite se klasičnoj špagi i vratite razinu nikotina na kojoj ste bili prije nego ste prešli na to. Zagarantiran je povratak arome u bilo kakvom pristojnom špagomizeru u roku od tjedan dana. potrošiti ćete manje tekućine i uštediti puno novčeka u potrazi za mehaničkim modom koji radi dovoljno dobro kako bi mogao gurati kakav kickass subohm dualcoil setup u driperu. Pa su tu i baterije i punjači i… tko zna što još.

Puno je priča o tome kako nikotin daje bolju aromu. To nije baš točno. Razlog zašto bolje osjećamo aromu je upravo onaj koji sam gore napisao. Rjeđe potezanje za modom kada nikotina imamo dovoljno u sebi.

Povratak na vrh

Naslov: Re: O atomizerina, aromi i još koječemu
PostPostano: 25 sij 2014 01:22 

:dobar: :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 01:26 

:dobar: :brav: :klanja:

My Little mule & Fatty V3

Zadnja izmjena: markoveliki; 25 sij 2014 01:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 01:26 

I ovo bi trebalo u sticky post. :plus:

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 01:38 

Apsolutno si u pravu u ovome.
Ali, problem sa aromom se može riješiti i uz smanjivanje nikotina.
Ja sam relativno friški parioc, tek sam nekakvih 7-8 mjeseci u ovome, no ono što sam ja napravio, isto tako po naputku nekih drugih koji pare već godinama je slijedeće.
Svaka 2 mjeseca skinem nikotin za 0.5 mg.
Rezultat toga je da sam sada na 10mg a trošim jednako tekućine koliko sam trošio i kad sam počeo, a to je zavisno od dana i od toga jel ekipa i cuga u pitanju ili ne, nekakvih 3- 4.5ml.

Kad sam počeo, prva bočica je bila 24mg, ali to sam odmah skužio da mi je prejako, pa sam već drugu skinuo na 18.
Međutim , brzo sam prešao na gen, prvi normalan atty je bio RSST, i na njemu sam odmah skinuo na 12mg jer me je mantalo.
Nakon toga sam počeo skidati prvo po 1mg, no nakon 2 mjeseca sam skužo da prenaglo skidam, jer mi se potrošnja popela na 6-8ml, pa sam se vratio sa 10 na 11mg, i eto. Sad sam na 10, još ovaj i slijedeći mjesec. Nakon toga skidam na 9.5mg.

E sad, ovo što ja radim, nemora značiti da je pravilan način, svi smo individue za sebe, netko tko želi smanjiti na 0mg će možda doći tamo u 6 mjeseci, a netko drugi neće uspjeti niti za 2 godine.
Sve što treba je biti svjestan onoga što ti se događa, i pažljivo pratiti potrošnju tekućine.
Ona diktira, kao što si i ti rekao, količinu arome koju osjetimo, i nikakve ogromne količine pare nam nemogu u tome pomoći.
Uz manji otpor dolazi nešto više pare, i nešto jači TH, ali to nipošto ne znači da smo zadovoljili potrebu za nikotinom, samo smo ju kratkotrajno "zavarali".

U svakom slučaju, odlično sročen post, i definitivno preporuka za sve one koji tek počinju sa parenjem :)

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 25 sij 2014 09:20 

Jeba mene pas ak mogu skuzit razliku u 0.5 mg...mislim da si u zabludi iskreno...sam mijesas bazu ili...?

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 10:18 

Pa upravo to i je poanta, da ne skužiš, odnosno da prevariš vlastitu ovisnost time što si smanjio nikotin u tako malom postotku :)
0.5mg nemože osjetit nitko, ali zato 2 mg ili više se osjeti. Prvo po TH a zatim po povećanju potrošnje :)

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 10:36 

U potpunosti se slažem s Valterom.

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

Naslov: O atomizerina, aromi i još koječemu
PostPostano: 25 sij 2014 12:05 

Odlican tekst! :dobar: :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 25 sij 2014 12:39 

ne volim čitati velike postove, ali kad je valterov ;).....

ja sam od onih koji vole probati sve i sistemom eliminacije izabrati ono što mi najviše paše

u ovih mjesec i nešto pare od egice do dual coila na dripperu

tekučina imam od 24 pa do 12 mg nikotina

največi problem mi je naći aromu koja bi mi bila najdraža zato svaku probam na tri načina - u i clear 30, na gen i na dripper. kečke su kečke... dripper je dripper...
ali sa genom imaš bezbroj varijacija - clon ili original... od rsst-a do ithake... i svi daju malo različitu paru, različiti TH...

u svoj toj šumi opreme ista tekučina može davati različiti TH bez obzira na mg nikotina, ali o potrebi za nikotinom se u potpunosti slažem sa valterom. no ima dana kada mi nikotin smeta, tu i tamo me zaboli glava, a ruka iz navike traži pepeljaru i čađavicu u njoj. tada mi paše niži nikotin, tada parim za gušt... pučkam...
bitno je da nešto vrtim u rukama...

u parenju je velika mogučnost izbora i svatko se prilagodi kako mu je najbolje, a daaaaallleeekooo sam ja od moje nirvane ;)
ali doći će jednoga dana... do tada dobro je pročitati što iskusniji imaju reći ;)

Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...

Povratak na vrh

[ 60 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: