| Autor |
Poruka |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 01:04 |
|
|
Ekipo, treba mi pomoć, ovo sam večeras primetio - sasvim slučajno kada je žena prestala da zvoca na par sekundi  Elem, moj punjač cvrči kada je u njemu baterija. Snimio sam i video:
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 09:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Cvrcanje gotovo sigurno dolazi od kondenzatora, makar moze biti i hladan lem. Da zuji onda bi bio transformator.
Tebe zanima hoce li riknuti i koliko je siguran, a na to je tesko odgovoriti. Moze raditi godinama ali i ne mora.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 12:02 |
|
|
Pitao sam i na onom forumu (ne znam kako da ga oslovim: ER-ov je crn ili zelen, a ovaj je plav... ) i ljudima se dešava da im punjači cvrče, ali samo kada je u njemu prazna baterija. Sada sam probao, moj na praznu ne cvrči Dakle, da kupim protivpožarni aparat za svaki slučaj 
_________________ Never underestimate the power of stupid people in large groups.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 15:40 |
|
|
Shaka Zuluf je napisao: Pitao sam i na onom forumu (ne znam kako da ga oslovim: ER-ov je crn ili zelen, a ovaj je plav... ) i ljudima se dešava da im punjači cvrče, ali samo kada je u njemu prazna baterija. Sada sam probao, moj na praznu ne cvrči Dakle, da kupim protivpožarni aparat za svaki slučaj  Prijateljski forum-tako ga oslovljamo od pocetka. Nego,ovo oko punjaca...nema potrebe da se brines,to je to sto sam ti pricao kad si narucivao.Neznam dali moze taj tvoj na 12V,pitaj Kintu-on zna (ili pogledaj dali ima izlaz za 12V).Ako moze onda probaj jer je mnogo sigurnija stvar i nemas se cega bojati.  
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 16:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Karo je napisao: Prijateljski forum-tako ga oslovljamo od pocetka. Nego,ovo oko punjaca...nema potrebe da se brines,to je to sto sam ti pricao kad si narucivao.Neznam dali moze taj tvoj na 12V,pitaj Kintu-on zna (ili pogledaj dali ima izlaz za 12V).Ako moze onda probaj jer je mnogo sigurnija stvar i nemas se cega bojati.   Moze na 12V, u nekim verzijama dolazi s kabelom i utikacem za uticnicu upaljaca na autu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 16:51 |
|
|
I meni je dosao sa tim punjaem, ali da palim auto da bih napunio bateriju, ne ide  A da kupim neki adapter?
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 16:55 |
|
|
Shaka Zuluf je napisao: I meni je dosao sa tim punjaem, ali da palim auto da bih napunio bateriju, ne ide  A da kupim neki adapter? Hahahaha,ali kad ukljucis u auto nemoj ga samog ostavljati,provjeravaj na svakih 15-tak minuta  Da,kupi adapter 12V-1A,za njega je dovoljno 1 amper a i lakse ces pronaci takav adapter.Samo pazi da ne promasis velicinu onog pina koji ulazu u punjac.
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 16 lis 2011 17:11 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Shaka Zuluf je napisao: I meni je dosao sa tim punjaem, ali da palim auto da bih napunio bateriju, ne ide  A da kupim neki adapter? Moze, mozda cak pase adapter s nizim naponom. Punjac i tako skida napon na 4,22V tako da adapter od 5-6V bi mozda odgovarao. Probaj ako imas kakav doma od 1A.
|
|
 |
|
 |
|
Shaka Zuluf
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 17 lis 2011 11:58 |
|
|
Au čoveče, kojim vi jezikom pričate, ništa vas ne razumem  ako ste mi to nešto opsovali, samo da znate: i ja vama isto AKo sam vas razumeo, treba mi nešto ovako: http://www.kupindo.com/kupovina/Racunar ... 1A/9765763
|
|
 |
|
 |
|
D@DO
|
Naslov: Re: Punjač cvrči !? Postano: 17 lis 2011 14:38 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 19:03 Postovi: 683 Lokacija: Ispod Sljemena!
|
Shaka Zuluf je napisao: More to! Bit će super samo ako još paše i utičnica!
|
 |