Puno pitanja odjednom postaviš pa mi se niti ne da pisati (kad je sve to već po forumu napisano)
Ali eto još par stvari, kada sam već počeo...s ecigarete je poštarina 30 kn ali za narudžbe od 150kn je besplatno (pa možda ti treba još nešto npr solidan 3mm fiber neke žice, aroma ili naručiti zajedno još sa nekim tko ti je blizu...)
Tebi izgleda baš nije jasno što su originali a što clonovi...
Ukratko Odysseus by Imeo je original (grčki - pojavio se prije cca 1,5 godinu, cijena cca 100e i rijetko ga bilo na stanju) Tada uz Kayfun 2.1 (Svomesto
http://www.intaste.de/Rebuildable-Atomi ... 9_253.html cca 120e) smatrani najnaprednijim atomizerima...
Prije cca godinu dana počelo se pričati o prvim clonovima Odysseusa i ovdje na forumu izazvala velik interes
viewtopic.php?f=6&t=2483 ali nije ih bilo baš lako nabaviti pa su prvi kupljeni od amera (Hossier) pod nazivom Cody (proizvođađ Tobeco - kao i mnogih drugih poslije) što je ispravna logika da se odmah imenom razlikuje od originala (Terminator, Nautilus ili poslije duga verzija Terminator C)
Ljetos kada se pojavila Ithaka (opet by Imeo) ljudi koji su to htjeli kupiti "gurali" su se u preorderu i plačali cca 200e ali su sada izrađivači clonovi bili dosta brže pa se već početkom jeseni pojavili clonovi (glavni Tobeco, Hcigar)prvo kao Hercules ali onda su ime ostavljali original (Ithaka) pa išli korak i dalje i za dodatnih 0,3$ dobiješ i ugravirana krila...sa Kayfunom 3.1 clon koji se malo kasnije pojavio odmah je bio ugraviran i znak (kao i u mnoge clonove modova)
Uglavnom na Fasttechu, VB i sličnim kineskim stranicama se ne kupuju originali - kao što ti pitaš koji je s Ft original Ithaka...(ali se onda ni ne priča o visokoj cijeni). Clonova ima uspješnijih i manje uspješnih po svemu funkcionalnosti, materijalu, finoći z. izrade...i uvijek je u početku lutrija što će biti mada su def. sve bolji...
... i da, kod Odya i Ithake fiber nije na dnu -već je malo specifično u kanalićima keramike i koristi se nr-r-nr žica ali to imaš dobro opisano u linku što sam gore stavio i sam sam to pitao na 46 stranici ...