| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Fiber mesh ili sajla Postano: 06 svi 2013 08:43 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Već duže vrijeme pratim priču o upotrebi čelične sajle 7x19 u Gen type mizerima. Uglavnom ljudi su u genovima umjesto srolanog mesha počeli koristiti čelične sajle 7x19 debljine 2 mm. Govori se sa je prostor između licni u sajli idealan za kapilarnu aktivnost e-tekućine. Vrh sajle oko kojeg ide grijač se jedanput omota meshom, mesh se oksidira i na njega se namota kantal ili ribon. Nisam do sada probao ali ima sve više prikaza i ljudi govore da jako dobro radi.
Samio jedan primjer:
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 06 svi 2013 09:05 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Kompletna pamet oko attya se vrti u pravilnom dotoku liquida. Zasto je RN4075 bio tako dobar? Zato jer je ispod grijaca i perforirane keramicke salice imao incofoam - metalnu spuzvicu. Povlacenjem je zrak sa sobom uzimao kapljice liquida. Jacim povlacenjem se nivo liquida dizao sve dok nije potopio grijac. Na taj nacin se cistom snagom uvlacenja regulirao rad attya. Prestankom uvlacenja metalna spuzvica je u sebe posrkala sav visak liquida. Sve je u dotoku.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 06 svi 2013 09:16 |
|
|
Ne znam bas cemu sajla osim ukoliko ne bi aroma bila bolja ili tako nesto. Dotok tekucine sa meshom funkcionira odlicno 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 06 svi 2013 09:24 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
damirdjg je napisao: Ne znam bas cemu sajla osim ukoliko ne bi aroma bila bolja ili tako nesto. Dotok tekucine sa meshom funkcionira odlicno Mislim da je to iz higijenskih razloga  Mesh je rostfrajna mrezica, a rostfraj se ne moze oksidirati. Ono sto se naziva oksidacijom je sloj skurenog liquida na meshu. A to bas ne zvuci apetitlih. U ovom slucaju se bitno smanjuje kolicina skurenog liquida i logicno je da i aroma bude bolje izrazena.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 06 svi 2013 09:29 |
|
|
Kinta je napisao: damirdjg je napisao: Ne znam bas cemu sajla osim ukoliko ne bi aroma bila bolja ili tako nesto. Dotok tekucine sa meshom funkcionira odlicno Mislim da je to iz higijenskih razloga  Mesh je rostfrajna mrezica, a rostfraj se ne moze oksidirati. Ono sto se naziva oksidacijom je sloj skurenog liquida na meshu. A to bas ne zvuci apetitlih. U ovom slucaju se bitno smanjuje kolicina skurenog liquida i logicno je da i aroma bude bolje izrazena. Ok je to ali jedan moj poznanik je nekim cudom na didu dobio otpor ravan nuli ,na meshu  Vec ga vidim kako recimo mota zicu direktno na sajlu...a onda zasvjetli  Mislim da nece zazivjeti kao ni ona keramika..
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
barbas
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 08 svi 2013 00:22 |
|
|
|
Jel ima ko kakav link za probat ovu sajlu a da šiping nije kao da šleper kupusa naručujem ?
_________________ Ni potriba.... ali lipo je imat...... 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 08 svi 2013 00:29 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
barbas je napisao: Jel ima ko kakav link za probat ovu sajlu a da šiping nije kao da šleper kupusa naručujem ? Otvori video na yubitu i ispod su ti tri linka za sajle na ebayu.
|
|
 |
|
 |
|
WeCo13
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 09 svi 2013 14:56 |
|
|
barbas je napisao: Jel ima ko kakav link za probat ovu sajlu a da šiping nije kao da šleper kupusa naručujem ? Po pravilu, ovu sajlu možeš i naći u bilo kojem boljem nautičkom shopu, ili željezariji. Tu kod mene najskuplje što sam vidio je 9kn metar.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 09 svi 2013 17:03 |
|
|
Nebi htel previse srat, ali sve sajle koje sam do sad imao prilike vidjet su bile ili pocinčane ili su imale nekakvo mazivo u sebi. A jel je to dobro za parenje? Neznam. 
|
|
 |
|
 |
|
WeCo13
|
Naslov: Re: Fiber mesh ili sajla Postano: 09 svi 2013 17:08 |
|
|
|
Ako je A1 inox sajla, ne smije biti ni pocinčana niti imati maziva.
|
|
 |
|
 |