|
.
Sada je: 27 tra 2026 17:17. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 17:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Sappy
|
Naslov: CE4 atomizer Postano: 18 srp 2012 10:05 |
|
|
|
CE4 koristim od početka i generalno sam zadovoljan, a i trajeeeee....
Kad sam ga kupovao "tetka" je rekla da ona "spali" bar 2-3 mjesečno.., no i ovaj moj prvi me lijepo služi - evo već 45 dana... Doduše redovito ga čistim (topla voda, fen, dryburn - 2xtjedno ili pri promjeni tekućine), iako ga nikad nisam potpuno rastavio (ne vidim razloga, a i predugo i preteško je za odradit...)...
Jučer mi kolegica donijela njen prvi CE4 - isto je lijepo trajao - oko 50-tak dana i počeo je štekati - zagoren okus, malo arome... Otvorim ga, properem probam dryburn - no žica se gotovo i nije vidjela..., malo i stidljivo..., ništa - namočim ga u otopinu limunske kiseline i nakon 5 minuta probam malo pročačkati bibo štapićem..., a iz njega počnu ispadati komadići zagoretine (ugljen brate)... Maca je pućkala (jer joj se tako sviđa) i cijelo vrijeme držala kontakt (baterija u pogonu) - spalila je žicu i tekućinu tako da se na iste nahvatao doslovce ugljen... Kad je sve bilo očišćeno - ponovo napravim dryburn, a ono žica zasvjetli ko lampica..., super.., evo CE4 se digao iz pepela - i ponovo radi ko da je nov....
Zanima me koliko stvarno taj CE4 može izdržati (ako se redovito održava)...
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 lis 2012 17:30 |
|
|
|
I mene bi zanimalo koliko dugo izdrže? I još jedno pitanje: da li se njima mogu mijenjati grijači ili samo na C6? Da li je onda isplativije i bolje uzeti C6?
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 lis 2012 20:58 |
|
|
|
Ne zanam, ali ovaj jedan što ga imam tj. prvi koji sam kupio još uvijek traje uz redovito čišćenje.., a to je već punih 5 mjeseci... Kolegica ima jedan oko 2 tjedna i već joj je riknuo..., jednostavno je otkazao...
CE4 se može na silu rastaviti, i može se popraviti ako se baš želi.., no nije poslić od 5 minuta..., a treba ti kantal i fiber da bi ga složio natrag...
CE5 također dolazi kao kart s zamjenjivim grijačima i sve se rastavlja po defaultu...., kod kineza ti je CE5 oko 3$, a grijači su oko 1-1,5$..., CE6 mi je prevelik....
_________________  The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...
|
|
 |
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 lis 2012 21:28 |
|
Pridružen: 09 vel 2012 21:45 Postovi: 372 Lokacija: Zagreb, Gračani
|
|
ja imam par komada vec 5 mjeseci... i rade ko novi. rastavljam ih do kraja i tako cistim.... mijenjao sam i fiber i kanthal i sve ok.. ima na jubitou dosta videa kako se to radi i kad uhvatis grip nije problem.. jedino je problem kod njih da zna popucati tank, zbog rastavljanja... ako pazis da ti se to ne desi, trajat ce ti vjecno...=)
EDIT: i ja sam presao na ce5 bas zbog lakseg rastavljanja i sastavljanja setupa.. imam nekih 5 tuba i kojih 15-20 glava... tako da mi traje dugo... jednom kad se sve "zamažu" uzmem si pola sata-sat i polako sve ocistim i opet ispocetka...
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 26 stu 2012 15:37 |
|
|
|
Evo napokon mi je prvi CE4 ispustio dušu.., za ne vjerovati, ali isti kantal, isti fiber uz redoviti dryburn i čišćenje izdržao je 6 mjeseci...., dakle red je da naučim kao to previklati..(valjda ću ga moći rastaviti) pa može pitanje za znalce...
Kontam da bi otpor od 2ohma bio dobar za eGo baterije..., dobra raspored namotaja i ne prejako stiskanje da fiber može disati...
Pitanje... Imam kantal 0,15 i fiber (nisam siguran za debljinu), no koliko namotaja s tim kantalom i koliki otpor je idealan za eGo baterije - ne vv mod već obične....
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 26 stu 2012 23:27 |
|
|
Evo baš gledam u zamjenjivu glavu na CE4 V3 i nije mi jasno kako bi to previklao, a pogotovo kako bi to izveo na verziji koja nema zamjenjive glave i koja se ne da raskopati! Al kad se sjetim onih brodića u boci... možda je ipak problem u mojim debelim prstima! Nemoj kaj zamjeriti, al ja stvarno mislim da je to poprilično nemoguće! 
|
|
 |
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 stu 2012 00:11 |
|
Pridružen: 09 vel 2012 21:45 Postovi: 372 Lokacija: Zagreb, Gračani
|
|
ja sam to "previklao" i na onom kaj nema zamjenjivih glava i na onima kaj imaju... tj jos uvijek koristim njih sa glavama i stvarno je jako jednostavno i brzo promijeniti grijac...
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 stu 2012 00:22 |
|
|
Bakica je napisao: ja sam to "previklao" i na onom kaj nema zamjenjivih glava i na onima kaj imaju... tj jos uvijek koristim njih sa glavama i stvarno je jako jednostavno i brzo promijeniti grijac... Ček, jesi zamjenio grijač (onaj kaj se kupi za cca 20kn u dučanu) ili žica+špaga+brod u boci? Grijač je jednostavno zamjeniti, odvrneš stari, zavrneš novi, al ova druga varijanta mi se ne čini jednostavna...
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 stu 2012 01:03 |
|
|
1denis je napisao: Bakica je napisao: ja sam to "previklao" i na onom kaj nema zamjenjivih glava i na onima kaj imaju... tj jos uvijek koristim njih sa glavama i stvarno je jako jednostavno i brzo promijeniti grijac... Ček, jesi zamjenio grijač (onaj kaj se kupi za cca 20kn u dučanu) ili žica+špaga+brod u boci? Grijač je jednostavno zamjeniti, odvrneš stari, zavrneš novi, al ova druga varijanta mi se ne čini jednostavna... evo pa prelistaj malo :-) viewtopic.php?f=9&t=1635  edit: a ako se radi o ce4 RB onda je procedura ista kao i kod Vivi Nove .... ;-)
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Sappy
|
Naslov: Re: CE4 atomizer Postano: 27 stu 2012 02:13 |
|
|
|
@1denis..
Naravno da se i klasika CE4 koji naizgled izgleda nerastavljiv da rastaviti i previklat..., odradio sam danas 5 komada sa više-manje uspjeha iako to nikad nisam radio..., no ipak sam malo i exprimentirao pa sa namatao 0,15 kantal malo 3, malo 4, pa i malo 5 namotaja...
3 namotaja 0,15 kantala - izmjerim omažu - oko 3,4ohma, no tako mi pokazuje i kad su novi u pitanju, a koji su tvornički zapravo oko 2,5ohma - to je OK za sve eGo baterije...
4 i više namotaja dobro rade na Frenkovom Eci5 modu (5V).., dobivam po mjeraču "4ohma", što je zapravo 3ohma i ne gore na 5V već daju grom paru i jačinu....
Idući puta ću biti pametniji pa ću uzeti 0,20 mm kantal i namotati oko 5 namotaja...., mislim da je tako bolje...
Eto...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 27 tra 2026 17:17. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 17:17. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 4 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |