| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Baterije iznutra Postano: 23 tra 2011 19:55 |
|
|
|
Dali su baterije 14500 i 18650 napravljene od puno malih "gumbek" baterija ili ..... ??
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 23 tra 2011 20:00 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Dali su baterije 14500 i 18650 napravljene od puno malih "gumbek" baterija ili ..... ?? Nee, vise kao klasicne nepunjive baterije.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 01:20 |
|
|
|
A jel moze nekakav mali info. Koje baterije su napravljene na taj nacin. A evo da i velim zasto me to zanima. Primjetil sam da mi je najbolji napon za parenje 4.2v, tj kad je baterija puna. (RN4075 i "novi" RN) Ideja je da nadjem odgovarajacu bateriju i iz nje napravim 5 ili 6v bateriju. A nakon toga se napon izregulira na 4.2v. U tom slucalu bi imal dugo vremena konstantni 4.2 napon. Steta da nije 18650 baterija napravljena na taj nacin jer bi i 5v mod mogao bit upola kraci a trajanje baterije se bi produzilo.(prije nego se isprazni) Sami nacin ugradnje u mod imam rijesen, a i elektronika bi bila dobro zasticena od curenja tekucine.
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 06:17 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Kako sam napraviti batt?? Eto ti ideja.Uzmeš puno "gumbeka" spojiš ih i najdeš odgovarajući napon (što serijski, što paralelno). nisam siguran da je izvedivo, u stvari jesam, ali pošto to još umovi po celom svetu nisu napravili, možda ti uspiješ.Možda treba samo ideja. Mislim da se sve može, ali je caka da bi trebala biti li-ion batt.Tj, neka kombinacija, a ne znam da li ima na tržištu. Savjet: prodaskaj po DX-u, a i šire. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 08:24 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: A jel moze nekakav mali info. Koje baterije su napravljene na taj nacin. A evo da i velim zasto me to zanima. Primjetil sam da mi je najbolji napon za parenje 4.2v, tj kad je baterija puna. (RN4075 i "novi" RN) Ideja je da nadjem odgovarajacu bateriju i iz nje napravim 5 ili 6v bateriju. A nakon toga se napon izregulira na 4.2v. U tom slucalu bi imal dugo vremena konstantni 4.2 napon. Steta da nije 18650 baterija napravljena na taj nacin jer bi i 5v mod mogao bit upola kraci a trajanje baterije se bi produzilo.(prije nego se isprazni) Sami nacin ugradnje u mod imam rijesen, a i elektronika bi bila dobro zasticena od curenja tekucine. Recimo uzmi neke litijeve baterije i serijski ih spoji. Zatim stavis TI regulator koji skida napon na 5V. Uz to dodas silicijevu diodu koja skida jos 0,7V i imas 4,3V ... otprilike. Ili uzmes zener diodu za 4,2V i sve rijesis u jednom potezu. Ili kombinacija Ni-MH s 3V Li-Ion baterijama. Ili ...
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 08:57 |
|
|
Morate priznat da bi bilo zanimljivo imat mod sa baterijom od nekih 4000 mah, da ju netreba punit tri dana, i da cijelo vrijeme ima stalni napon 
|
|
 |
|
 |
|
CHROMEX
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 09:16 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 03 ožu 2011 14:26 Postovi: 2515 Lokacija: Black Darling
|
Aha, i još da je veličine stock batt.Savršeno, poradi na tome. 
_________________  Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 09:22 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Morate priznat da bi bilo zanimljivo imat mod sa baterijom od nekih 4000 mah, da ju netreba punit tri dana, i da cijelo vrijeme ima stalni napon  Sve je to vec izvedeno. Mozda ne u jednom modu ali i to je lako izvedivo. Ma sve je lako izvedivo samo treba prava ideja. A lutajuci netom se nalaze svakakve ideje ali pravih nisam vidio vec jaaako dugo. Danas se sve svodi na desetu kopiju kopijine kopije a onog originalnog i uporabljivog ... nema. A onog kad tehnicki nepismeni ljudi doje isto takve potencijalne kupce, toga ima ko u prici. A kud sam ja otiso ... 
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 09:41 |
|
|
Kinta je napisao: Sve je to vec izvedeno. Mozda ne u jednom modu ali i to je lako izvedivo. Naravno da je izvedivo. Zato i razmisljam to prilagodit u mod. A modova sa velikim kapacitetom i konstantnim naponom bas i nema puno.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije iznutra Postano: 24 tra 2011 10:33 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Lis je napisao: Naravno da je izvedivo. Zato i razmisljam to prilagodit u mod. A modova sa velikim kapacitetom i konstantnim naponom bas i nema puno. Ako trebas 5V regulator imas ga kod mene.
|
|
 |
|
 |