damba je napisao:
Suhi pamuk i žica: brže se zagriju jer nema tekućine (i/ili protoka zraka) da preuzme toplinu:
1 - "opališ", mod rukne struju, zavojnica dođe ili pređe zadanu temperaturu prije nego je došlo vrijeme za korak 2 da mod očita do kud se došlo i prilagodi struju
2 - mod očita novi otpor i smanji struju, ali možda prekasno - razvila se prevelika temperatura i pamuk je već nagorio
Vlažni pamuk i žica: tekućina (i zrak kad vučemo) preuzima toplinu sa coila i isparava - coil se sporije zagrijava, pa prilagođavanje struje odnosno posredno temperature radi kak treba. Pitanje je koliko često mod ide u korak 2. Vjerojatno dovoljno često za mokru kombinaciju, ali ne mora bit i za suhu.
A ovo sa promjenom otpora zbog vlažne žice i da je to neki dodatni parametar na kojeg mod računa bih izbacio.
Eto, ja sam to tak shvatio.
Pamuk nagori zato što si stavio visoku temperaturu ne zato što kasni sa očitanjem.
Dna200 provjerava otpor zavojnice oko tisuću puta u sekundi
Vtc mini ima grešku u samom software-u (ajde, nije greška...više feature)...kad se stisne fire tipka, napravi prilično žestoki power boost i skuri vatu...iako ju realno ne bi trebao spaliti...ako je vata vlažna (makar i minimalno), ne spali vatu.
U realnom svijetu, ako namjestiš TCR postavke po suhoj vati koristeći tablicu iz prvog posta dobit ćeš dry hit već na 240c. Ja parim na 240c.
I tu čitava ova priča pada u vodu.
Po ovoj tablici, ss304 žici (kojoj je potrebno u VTC mini ukucati TCR vrijednost 105 -/+5 da bi normalno funkcionirala) treba ukucati TCR vrijednost 130. Odmah znaš da nema šanse da to funkcionira u realnom svijetu.
Dao sam si truda i isprobao kombinacije i zaključak je: Ovaj topic je glupost i nepotrebna budalaština koja će samo zbuniti ljude.