|
.
Sada je: 27 tra 2026 15:39. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 15:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Karo
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 29 sij 2013 12:26 |
|
|
Forrest je napisao: da, donosi veće kapljice ali u manjem broju uz to su i teže a "stepenice" su im "višlje" pa se sporije penju...Kaže da je razlika velika dapače da sada priželjkuje #600... mada ja o svemu tome još nemam nikakva iskustva - samo prenosim tuđe...pa neću više...
Nego, zanima me i 1) kolike su dimenzije mrežice koju rolaš - (tamo kaže opet što više to bolje) i 2) broj namotaja žice - grijača (oni opet po puno ...) kao i 3) oksidacija - cijela mr. prije rolanja, cijela mrežica kada je već srolana (dobiju samo vanjski slojevi) ili na srolanoj samo dio gdje je žica... lijep pozdrav! Iskustvo je presudno kad je genesis u pitanju,imam puno iskustva sa njim,koristim ga odavno a to sto prenosim ovde je dio toga...i nije samo moje nego iskustvo cijele grupe ljudi koji koristi genesis ali ti mozes obratiti paznju iskljucivo na tehnicke stvari,nikako na necije recenzije u vezi "okusa,toliko ili ovoliko pare...ovo je super-to je sranje" ili sl. To je sve individiualno... Ti mozes uzeti #500 ili #600, pa vidi kod kuce...usporedi svoje misljenje  Kako su "oni" krenuli mesh #2000 bi bila fantasticna leteca opcija  Sve sto si naveo zavisi od modela genesisa... 3) Ponekad moras oksidirati cijelu mrezicu (zavisno od toga sto dotice),ponekad ne... Mozes samo izvana kad je urolas...ja volim kad oksidiram cijelu mrezicu (ne svaki put) jer tako dobije bolji grip dok rolam... Zagrijem-voda-zagrijem-PG-...(x3) 1) Dimenzije mesha zavise od modela attyja... 2) Broj namotaja ( I debljina kanthala ili NiCr zice) je tvoj licni izbor  ...zavisi koliki otpor zelis na attyju,sto tebi odgovara... "Oni tamo" (gde si ovo procitao) su mi nekako....hmmm.... Nemoj se oslanjati puno na "ono sto kazu" bez razlike ko je u pitanju,sve sto je u vezi parenja zavisi samo od tebe...nemoj misliti da ako je recimo ecf u pitanju-onda su 10 zapovijedi pa se moras drziti do njih,na ecf-u ima toliko gluposti da nemozes povjerovati,uzeo sam njih za primjer jer su najveci forum... Pisao vec nekoliko puta,mozemo uzeti pet,sest ljudi i svima dati istu opremu,istu tekucinu,isto pune baterije,nikotin iste jacine...sve isto-identicno pa onda te ljude pitamo za dojam.... !! ...kladim se da cemo na kraju citati 5,6 razlicitih recenzija 
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 29 sij 2013 17:16 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
Karo, zahvaljujem na puno pisanja ali to se kao i mnoge druge stvari oko parenja (hm, pa tako je sve u životu) svodi na - sve je relativno!!! To ja razumijem ali početnik koji nema sa čim uspoređivati mora imati neku brojku -činjenicu a onda može to malo ili malo više lijevo ili desno... Pa tako ako je rupa na mesh npr 2 mmm treba npr 60 mm mesha (x npr 30 ili koliko je visok tank ili...+10 ili...već koliko (visina))... Onda može to tamo vamo +- 5 , možda i 15 mm a inače ga gleda i ne zna što bi rezao , bili ga palio ili ne bi...??? Ma dobro probavat ćemo ... i ne vjerujm ništa "onima " - eto šaljem im 
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 30 sij 2013 10:15 |
|
|
Forrest je napisao: Karo, zahvaljujem na puno pisanja ali to se kao i mnoge druge stvari oko parenja (hm, pa tako je sve u životu) svodi na - sve je relativno!!! To ja razumijem ali početnik koji nema sa čim uspoređivati mora imati neku brojku -činjenicu a onda može to malo ili malo više lijevo ili desno... Pa tako ako je rupa na mesh npr 2 mmm treba npr 60 mm mesha (x npr 30 ili koliko je visok tank ili...+10 ili...već koliko (visina))... Onda može to tamo vamo +- 5 , možda i 15 mm a inače ga gleda i ne zna što bi rezao , bili ga palio ili ne bi...??? Ma dobro probavat ćemo ... i ne vjerujm ništa "onima " - eto šaljem im  
|
 |
|
oli
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 06 ožu 2013 15:49 |
|
|
|
pozdrav ekipi
Da pitam. Uzeo bi kantal žice (Nichrome Wire Nikrothal 80) za motanje grijača pa me zanima koju debljinu preporučate? 0,16 ili 0,20 mm ?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 06 ožu 2013 17:36 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
oli je napisao: pozdrav ekipi
Da pitam. Uzeo bi kantal žice (Nichrome Wire Nikrothal 80) za motanje grijača pa me zanima koju debljinu preporučate? 0,16 ili 0,20 mm ? Ta zica je toliko jeftina da uzmi obje i onda si na konju.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
oli
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 06 ožu 2013 22:16 |
|
|
Citat: Ta zica je toliko jeftina da uzmi obje i onda si na konju.
ma tak sam si i ja mislio, hvala na savjetu, samo ne znam u kojem slučaju koristiti bolje jednu debljinu žica a kad drugu.
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 08 ožu 2013 12:56 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
Kinta je napisao: Shpagicu uzmi ovu: http://www.e-liquid.cn/fiberglass-wick- ... cd08a2d02d50 metara 2mm debljine za $13.12 i mozes cijelo selo opskrbljivat za sitne novce. Osim sto je jeftina jos je i najbolja koju sam probao. Vec se danima odusevljavam s njom, izvrsno upija i ne gori. Osim ove najčešće korištene debljine tamo nude i neku tanku 0.6 pa me zanima tko ima iskustava općenito sa tankim fiberom. Meni se čini zgodno koristiti male debljine u koliko je potrbno komada x 2,3,4,5 ali ne znam jel onda bude bolje ili gore nego jedan debeli...
|
|
 |
|
 |
|
vapeman
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 08 ožu 2013 13:17 |
|
|
Forrest je napisao: Kinta je napisao: Shpagicu uzmi ovu: http://www.e-liquid.cn/fiberglass-wick- ... cd08a2d02d50 metara 2mm debljine za $13.12 i mozes cijelo selo opskrbljivat za sitne novce. Osim sto je jeftina jos je i najbolja koju sam probao. Vec se danima odusevljavam s njom, izvrsno upija i ne gori. Osim ove najčešće korištene debljine tamo nude i neku tanku 0.6 pa me zanima tko ima iskustava općenito sa tankim fiberom. Meni se čini zgodno koristiti male debljine u koliko je potrbno komada x 2,3,4,5 ali ne znam jel onda bude bolje ili gore nego jedan debeli... Meni je puno boje 1-2 debela npr od 2mm nego 3-4 od 1mm bolji mi je dotok na taj način...
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 08 ožu 2013 15:59 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Forrest je napisao: Osim ove najčešće korištene debljine tamo nude i neku tanku 0.6 pa me zanima tko ima iskustava općenito sa tankim fiberom. Meni se čini zgodno koristiti male debljine u koliko je potrbno komada x 2,3,4,5 ali ne znam jel onda bude bolje ili gore nego jedan debeli... Sanjaaaaa, evo pitanja za tebeeeeee. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
veki0
|
Naslov: Re: Mesh,Fiber,Kanthal-link Postano: 08 ožu 2013 17:32 |
|
Pridružen: 26 pro 2011 17:08 Postovi: 245 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Kinta je napisao: Forrest je napisao: Osim ove najčešće korištene debljine tamo nude i neku tanku 0.6 pa me zanima tko ima iskustava općenito sa tankim fiberom. Meni se čini zgodno koristiti male debljine u koliko je potrbno komada x 2,3,4,5 ali ne znam jel onda bude bolje ili gore nego jedan debeli... Sanjaaaaa, evo pitanja za tebeeeeee.  Kinta provokatorrrrr
_________________  DME, Vamo
|
|
 |
|
 |
Sada je: 27 tra 2026 15:39. | Zadnji put si ovdje bio: 27 tra 2026 15:39. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 4 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |