| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 05 lis 2013 14:41 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 05 lis 2013 14:43 |
|
|
|
Hotspot na minusu rjesavas da necim stisnes zicu prema dolje na bazu,jer inace je ima previse u zraku ,dakle da je sto manje zice od mesha do minusa...nadam se da si skuzio,traljavo to za objasnit:-P
Sent from ViperS
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 05 lis 2013 16:59 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
Citat: spavle je napisao: . http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... ompartmentDanas na meetingu su pregledavali i hvalili ovaj mod, ali baš ovaj oni klonovi za 20 $ nisu baš nešto  kaj se ne vidi ? Sorry ali ga nisam vidio prije. Hvala na linku!! Citat: Hotspot na minusu rjesavas da necim stisnes zicu prema dolje na bazu,jer inace je ima previse u zraku ,dakle da je sto manje zice od mesha do minusa...nadam se da si skuzio,traljavo to za objasnit:-P
Sent from ViperS Posve te razumijem jer sam isto radio sa + polom tako da bih nagnuo/nakrivio mesh da bude bliže i samim time kraća žica ali nisam mogao to isto napraviti sa - polom. Točnije, mislio sam da mora biti duže na -. Kasnije ću ponovo napraviti movi mesh i namotati žicu pa da vidim kakav ću ovaj put biti  U svakom slučaju, hvala svima na savjetima!!! 
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 07 lis 2013 11:55 |
|
 |
 |
|
|
Naručen mod po preporuci spavle. Sada 20 dana čekanja da stigne. Napokon sam uspio postići zadovoljavajući uspjeh sa RSST-om. Cijelo vrijeme mi je bio problem što sam koristio previše mesha i kada ga smotam bude debljine da taman prođe kroz rupicu za njega. Sada sa uzeo manji komad mesha i srolao ga i kada sam ga probao ima je još dosta lufta u rupici. Sredio sam ga do kraja i namotao 0.2 žicu i riješio se hot spotova. Utočio svoju tekućinu 30/70 PG/VG i milina. Pare za poluditi, a i TH je jako dobar. Aroma je malo slabija (kad sam je takvu napravio) ali je ima dovoljno. U svakom slučaju, sada sam prezadovoljan mada znam da to može još bolje.
|
 |
|
Tuono
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:13 |
|
|
da se nastavim na temu...........koliko si stavio namotaja sa 0,2 ? ja sam trenutno na 3 namotaja sa 0,3 žicom pa nemerem do pravog okusa...sve nešto traljavoooo zato me i čudi što si ti sa tanjom žicom zadovoljniji nego ja sa debljom  Ohmski sam na 1,8 ohma mesh mi je isto sa rupetinom u sredini....nisam ga ništa previše namotavao. Oksidacija po P.K metodi...čitam na ECF-u da radi pravog hita ostavljaju rupu za punjenje bez silikona, a i motanje u kontra stranu (suprotno kazaljki->kao bliže plusu...iako mi to nema smisla)
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:27 |
|
 |
 |
|
|
Sa 0,30mm žicom i 3 namotaja otpor bi trebao biti oko 0,7oma a možda i manji. Definitivno ti nešto nije u redu sa žicom. Upravo imam namotano sa 3/2 namotaja 0,25 i imam 0,9oma.
Kao prvo nemoj da ti - dio žice bude u zraku. Neka ide što duže po "podu" od RSST-a. Vrh mesha malo nakrivi da bude blizu + pola tako da je što kraća žica. Tako ćeš eliminirati najčešće hot spotove. Na - polu neka žica ide od unutarnje strane (bliže + šipki), a + dio neka ulazi na strani gdje je - pol. Ne znam koliko sam ti uspio objasniti. Probat ću staviti sliku.
|
 |
|
manilu
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:28 |
|
Pridružen: 19 kol 2013 16:17 Postovi: 242 Lokacija: vodnjan, Istra
|
|
Tanja žica se puno prije zagrije, ali moraš staviti manje namotaja da bi dobio približan otpor, recimo 0,30 staviš 5 namotaja i dobio si recimo 1 ohm, 0,20 ćeš morati staviti 3 namotaja da bi dobio recimo oko 1 ohm, moja preporuka za rsst je 2,5 mm 7x19 inox sajla, rsst natapa i sa zatvorenim čepom
Sent from my PAP5430
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:38 |
|
 |
 |
|
Privitak: IMG_0092_new.JPG Evo i slike. Ovo sam na brzinu sredio i ovo je sa 0,25mm na 0,9oma.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
|
 |
|
Tuono
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:41 |
|
|
ok ffroms....daklem onda motaš kontra kazaljke, zar ne ? u biti sad sam na 0,3mm ribonnu..mene isto čudi što imam toliki otpor...niš, vraćam se na 0,3 žicu minus mi je uvijek dolje...tak stavljam od prvog dana......pokušao sam kombinacije i sa meshom skroz uz +pol...nisam dobio ništa spec @manilu.....išao sam na 0,3 baš iz razloga da dobim još manji otpor....zanimljivo je kako si ti sa 5 namotaja na 1 ohma inaće, kao genesis mod...meni je rsst milina...zato i želim da radi ko beba  update: tnx na fotki.....konta si motao 
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: RSST problem Postano: 27 pro 2013 21:44 |
|
 |
 |
|
To sam ovaj put. Prije mi je bilo u smjeru kazaljke na satu. Smotam kako mi dođe 
|
 |