| Autor |
Poruka |
|
Toni88
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 15 ožu 2013 23:58 |
|
|
Knox je napisao: Toni88 je napisao: Ok, hvala...jos samo jedno pitanje, ona tvornicki ima namotanu zicu oko jednog fibera i onda se drugi fiber samo stavi dakle ne omotaje se zivom, da li se se sto bitnije promjeniti ako namotam oba fibera skupa sa zicom i onda stavim? Ovo što se tiče stijenke i žice, vidim da je Kinta bio brži. Što se tiče ekstra fibera, iako nemam neka iskustva sa duplim fiberom, rekao bih da bi namotaji bili duži, time i duža žica unutar grijača i samim time otpor bi se malo povećao, ali iz nekog mog iskustva, kad sam sebi napravio jedan takav setup neki dan, ubrzo sam imao dosta zagoren okus. edit: to je bio setup sa 2 x 3mm fiber sa 0.18 kanthalom, inače radim sa jednim fiberom i 0.2 kanthalom. Da, ja sam radio s jednim fiberom kao i sto tvornicki ide ali s ovim novim dobivam pretoplu paru mozda da probam sa dva fibera...
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 00:13 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Toni88 je napisao: Ok, hvala...jos samo jedno pitanje, ona tvornicki ima namotanu zicu oko jednog fibera i onda se drugi fiber samo stavi dakle ne omotaje se zivom, da li se se sto bitnije promjeniti ako namotam oba fibera skupa sa zicom i onda stavim? Ovaj fiber koji nije omotan sluzi za sprecavanje curenja i grgljanja. Ako stavis oba unutar grijaca nista znacajno se nece promijeniti. Medjutim ako ne razbusis glavu mozda nece ni stati ili ce kod postavljanja setupa glava razrezati jedan fiber. Glava moze fibere toliko pritisnuti na krajevima da se smanji dotok tekucine. Sve je to zanimacija ali imas i puno prostora da si slozis setup tocno onako kako ti odgovara.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 00:44 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
Toni88 je napisao: Ok, hvala...jos samo jedno pitanje, ona tvornicki ima namotanu zicu oko jednog fibera i onda se drugi fiber samo stavi dakle ne omotaje se zivom, da li se se sto bitnije promjeniti ako namotam oba fibera skupa sa zicom i onda stavim? ja sam taj slobodni fiber izvadio i dobio jacu aromu i vise pare. dva fibera od 2mm zajedno ne mozes nagurat u glavu jer je preuzak prorez. ja sam probo i ostetio fiber. trebalo bi to malo poturpijat  pricam o glavi od vivi nove 2.
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 00:52 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: ja sam taj slobodni fiber izvadio i dobio jacu aromu i vise pare.
Tako je, taj fiber samo zatvara prorez na glavi da se liquid ne ulije u nju. Kad ga maknes dotok je pojacan i parenje je puno bolje. Naravno sad postoji opasnost od prelijevanja i grgljanja, ali to je put prema optimumu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
barbas
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 00:57 |
|
|
flux je napisao: ja sam taj slobodni fiber izvadio i dobio jacu aromu i vise pare. dva fibera od 2mm zajedno ne mozes nagurat u glavu jer je preuzak prorez. ja sam probo i ostetio fiber. trebalo bi to malo poturpijat  pricam o glavi od vivi nove 2. viewforum.php?f=68Pogledaj sliku na strani br. 4 Prorez na vivi 2 je neuobičajno uzak mislim ne više od 1 mm jer je problem ugurat 2 mm fiber bez ga oštetiti . probaj napraviti rupu na mjestu gdje stoji fiber .
_________________ Ni potriba.... ali lipo je imat...... 
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 01:22 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
probat cu cijeli prorez malo prosirit, ali to ce pricekat dok ne kupim jos koju glavu jer imam samo dvije pa mi bed da ih ne sje...
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Toni88
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 01:27 |
|
|
|
Sah me malo hebe sta kada stavim vise od 3 namotaja negdje se desava kratki spoj i nece da radi :/ koliko vidim namotaji se nigdje ne diraju, ne diraju stjenke ni s jedne strane jedino mozda da se iznutra koja zica ne dira stjenku...ko ce ga znat
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 01:48 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: probat cu cijeli prorez malo prosirit, ali to ce pricekat dok ne kupim jos koju glavu jer imam samo dvije pa mi bed da ih ne sje... Nemoj, samo razbusi na 2mm mjesto gdje je grijac. Setup namotaj na svrdlu od 1mm i zajedno s njim spusti na mjesto. Ali pazi, prvo ide fiber a za njim svrdlo inace se fiber prereze. Kad ucvrstis setup s gumicom i gumbicem jednostavno izvadi svrdlo.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 01:50 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Toni88 je napisao: Sah me malo hebe sta kada stavim vise od 3 namotaja negdje se desava kratki spoj i nece da radi :/ koliko vidim namotaji se nigdje ne diraju, ne diraju stjenke ni s jedne strane jedino mozda da se iznutra koja zica ne dira stjenku...ko ce ga znat Namotaje stavi gusce pa ce ti sve stati. Ako se namotaji i dodiruju nema veze, rasirit ce se cim se zagriju i sjesti kako treba.
|
|
 |
|
 |
|
Toni88
|
Naslov: Re: Početnik - fiber i kanthal Postano: 16 ožu 2013 01:54 |
|
|
Kinta je napisao: Toni88 je napisao: Sah me malo hebe sta kada stavim vise od 3 namotaja negdje se desava kratki spoj i nece da radi :/ koliko vidim namotaji se nigdje ne diraju, ne diraju stjenke ni s jedne strane jedino mozda da se iznutra koja zica ne dira stjenku...ko ce ga znat Namotaje stavi gusce pa ce ti sve stati. Ako se namotaji i dodiruju nema veze, rasirit ce se cim se zagriju i sjesti kako treba. Al hoce li onda raditi ako se dodiruju namotaji, tj hoce li poteci struja? Jer ovako mi samo lampica zmiga kad je stisnem.
|
 |