Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 37 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Sony VTC5 ili Efest purple 35A?
 Post Postano: 26 lis 2014 18:49 
Administrator

A ta NCR18650BE je tko zna cija jer ju Panasonic ne navodi u svojem katalogu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 18:56 
Moderator

Gocznet je napisao:
fek0 je napisao:
Ajmo ovako...jednostavnim matematičkim izračunom, koji se inače čuva kao zmija noge u tajnim laboratorijima tajne službe u narodu poznate kao gugel, dolazimo do slijedećeg izračuna. 30W upareno sa grijačem od 0.2 ohm-a vuče 12.25 ampera. Koliko si ono rekao da efestica podržava pulsno? Kvragu, zar samo 20 ampera?!!?! Bljuje mi se od ovakvih gluposti...

Ali ako to ides probati na mehanici sa punom baterijom dobiješ 20A sto je skoro duplo od tvog izračuna.

Ovdje se priča o DNA30, a ne o mehanici...fulo si ceo fudbal :D :P

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 19:12 

fek0 je napisao:
Gocznet je napisao:
fek0 je napisao:
Ajmo ovako...jednostavnim matematičkim izračunom, koji se inače čuva kao zmija noge u tajnim laboratorijima tajne službe u narodu poznate kao gugel, dolazimo do slijedećeg izračuna. 30W upareno sa grijačem od 0.2 ohm-a vuče 12.25 ampera. Koliko si ono rekao da efestica podržava pulsno? Kvragu, zar samo 20 ampera?!!?! Bljuje mi se od ovakvih gluposti...

Ali ako to ides probati na mehanici sa punom baterijom dobiješ 20A sto je skoro duplo od tvog izračuna.

Ovdje se priča o DNA30, a ne o mehanici...fulo si ceo fudbal :D :P

Znam da je o DNA30 ali kad se vec prica o izboru baterija dobro je znati kako ce se iste ponasati i na mehanici jer kad tad ce (ako vec i nema) netko ih koristiti u meh modu...

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 19:20 
Moderator

Gocznet je napisao:
Znam da je o DNA30 ali kad se vec prica o izboru baterija dobro je znati kako ce se iste ponasati i na mehanici jer kad tad ce (ako vec i nema) netko ih koristiti u meh modu...

[ Polemički mod: ON ]

Značaj mehanike je danas sve manji i manji, elektronika je toliko već napredovala u ove zadnje dvije godine da uredno "gazi" mehaničke modove. Znači karakteristike baterije na mehaničkom modu postaju sve manje važne.

Ovo kako se baterija ponaša na mehanici ,,, zanima manjinu ,,, jako malu manjinu parioca ....

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 19:24 
Moderator

Ja stvarno neznam kako smo do sada živjeli i koristili mehaničke modove dok nije bilo ovakvih baterija.
Za razumno parenje i slaganje grijača, i više nego dovoljna je bila i Panasonic CGR 18650 CH a sad odjednom ni 35A jedva da nekom nije dovoljno.
Imam 6 Panasonic CGR 18650 CH i koristim ih već godinu i pol u svim meh modovima i odlične su. Naravno uz grijače složene ne razumnih 1.2-1.8 ohma
Za DNA30 dosta je sve iznad 12.5A ali može se koristiti i manja, čip prepoznaje mogučnosti baterije i sreže snagu na onu koju baterija podnosi.
Govorimo o 30W ali sumnjam da bilo tko pari na više od 20.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 21:16 
Veliki Cezar splitske podružnice

Tih 30w bi trebalo koristiti na 2.5-3 otpor i raditi grijače koji pokrivaju veliku površinu a to šta ljudi pare 50w pa sada na 100w a otpor ide na 0.2 to je po meni nenormalno, ali tko voli nek izvoli.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 22:53 
Administrator

Nikome ne treba vise od 12W, ajd nek bude 15W. Sve drugo je dokazivanje ko ima vecu kitu ili kineski klon s vecim voltdropom.
Ali svako tele ima svoje veselje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 lis 2014 23:55 

Kinta je napisao:
Nikome ne treba vise od 12W, ajd nek bude 15W. Sve drugo je dokazivanje ko ima vecu kitu ili kineski klon s vecim voltdropom.
Ali svako tele ima svoje veselje.

Ja bih prije rekao 15-16w, ali to je stvarno maksimum.
Na manjim atomizerima tipa fox ili nekakav protank mini i slično mi je čist dovoljno 10-13w, sve više od toga baca pre toplu paru. Veći atomizeri tipa kaja ili veliki genovi od 12 do 16 w, opet sve više od toga mi je jednostavno pretoplo. Ove što vuku direkt u pluća otpore tipa 0.2 ohm ne računam u paritelje... Parenje je prvotno zamišljeno kao način da se makne od smrdljivih cigareta uz zadržavanje zadovoljsva u pušenju. Ne sjećam se da je itko pušio tako što je vukao dim od cigarete direkt u pluća, ili bolje rečeno 10 cigareta istodobno zapaljenih i lung inhale.
Do prije 2 godine se nitko nije opterećivao sa time koliko baterija daje ampera, bilo je bitno da radi i da se ne grije. Egice su bile u većinskom posjedu i nitko se nije bunio na to da im isporučuju malo ampera.
Ovo što sad ekipa radi je preseravanje a ne parenje...
Ja sam imao jednu 18350 efesticu jednom i nikad više. Od efesta jedino šta valja je 14500 V1 i ništa drugo, one su performansama a i trajanjem istovjetne AW 14500, a za sve ostalo tu je AW.
AW, AW i opet samo AW.

A sad ontopic na temu.
Ako već misliš da stvarno možeš izvući 20 i više A iz baterije, onda rađe idi na sony. Efest uvijek laže i podbacuje u svemu, od trajnosti ćelija do maksimalne isporučive struje i kakapaciteta.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 lis 2014 00:05 

Vidim da je prica skrenula i puno dalje od mog pitanja :D , meni super i vecinom se i slazem sa svima, dna 30 nisam ni uzeo zbog 30W nego mi je kompaktnije nekak a i cisto da mogu probat iznad 15W nesto..makar osobno parim na 11W u prosjeku.

Jedini problem je sto jos uvijek nemam odgovor na svoje pitanje, jer se sad radi o tome kome vise vjerujem jer ima raznih misljenja oko same baterije.. cini se da cu bacat novcic ili tako nesto

HANA dna 30, Kayfun Lite

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 lis 2014 00:17 

fek0 je napisao:
jedino kaj sama baterija ima poveći voltdrop

sto i baterije imaju same od sebe vdrop? ne kuzim :S

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

[ 37 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

Trenutno korisnika: bot* i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.