| Autor |
Poruka |
|
magnum11
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 01 srp 2013 23:20 |
|
|
|
jednostavno objašnjenje PWM-a
PWM je skraćenica od engleskog naziva "pulse width modulation", a kod nas se koristi izraz impulsno širinska modulacija. Ovakav način modulacije ima široku primjenu u raznim sistemima. Evo i malog objašnjenja za one koi se prvi put sreću sa ovom temom:
Zamislimo da jednu sijalicu priključujemo na napon preko prekidača. Ako je prekidač stalno uključen kroz sijalicu će teći neka struja I. Ova struja je direktno srazmjerna naponu, a obrnuto srazmjerna električnom otporu te sijalice (I = U/R). Ovo je čuveni Omov zakon. Recimo da će srednja vrijednost te struje u jedinici vremena biti (Is = I x t) gdje je t vrijeme. Ako sada prekidač isključujemo i uključujemo tako da recimo bude 20% vrmena isključen, a 80% uključen, ili recimo 2 sekunde isključen, a 8 sekundi uključen, i taj postupak stalno ponavljamo onda će srednja vrijednost struje dobiti drugačiji oblik (Is = I x t - 20%) jer je sijalica bila priključena na napon za 20 procenata manje vremena, tj. 20 procenata od ukupnog vremena sijalica nije bila priključena pa je i srednja vrijednost struje za 20 procenata manja. Znači pomoću prekidača mjenjate odnos signal-pauza i na taj način vršite impulsno širinsku modulaciju struje kojom se napaja sijalica. Na ovaj način se može regulisati kolikom jačinom će sijalica da svijetli, ako se ovaj postupak uključivanja i isključivanja vrši dovoljnom brzinom.
elektronika.rs.ba
_________________ Devil`s Marble Mod,Coddy,pokeljeni Evic za provjeru otpora...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 09:36 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Ovo mi se cini pristupacnije objasnjenje. Sad jeli to dovoljno da ga svatko razumije? Da raspisemo natjecaj ko ce bolje objasniti? 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 14:26 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Sviđa mi se ova metoda. Žena me tlači 100% cijeli dan. Kad bi me barem tlačila sa "pulse width modulation" metodom da povremeno dođem k sebi 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 14:49 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Fosna je napisao: Sviđa mi se ova metoda. Žena me tlači 100% cijeli dan. Kad bi me barem tlačila sa "pulse width modulation" metodom da povremeno dođem k sebi  Sjedi 5! Sve si skužio 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 15:06 |
|
|
|
meni nije jasno čemu taj Kick , na male otpore ne radi , kolko je min. 1,2 ohm , a na mehaničkim modovima imamo više manje genesise , i koristimo otpore manje od 1 oHm ! Uzep sam dva komada i sad ih promatrem , baćena lova !
|
|
 |
|
 |
|
Nic Junkie
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 17:43 |
|
|
sar je napisao: meni nije jasno čemu taj Kick , na male otpore ne radi , kolko je min. 1,2 ohm , a na mehaničkim modovima imamo više manje genesise , i koristimo otpore manje od 1 oHm ! Uzep sam dva komada i sad ih promatrem , baćena lova ! Nisi bacio novac, samo trebaš drugi setup:)... malo više navoja i riješen problem Imat češ i bolji okus i više pare sa večim brojem namotaja!
|
 |
|
Damirko
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 19:41 |
|
|
Uzep sam dva komada i sad ih promatrem , baćena lova ![/quote] Otkupim od tebe kao rabljenu robu . Ja osobno super zadovoljan. Sa moba Tapa
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Kick clone Postano: 02 srp 2013 19:48 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ja sam isto propustio ovaj group buy... mislio sam poput Zokija... koje smo kurate srece stici ce King Kong. Ako budes prodavao javi, treba mi podloska za vrata... skripe.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |