Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 09 lis 2024 08:43. Sada je: 09 lis 2024 08:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 14 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska košarka
PostPostano: 01 ruj 2014 23:14 

Da, u toku je SP u košarci u Španjolskoj, ali sam totalno demotiviran za bilo kakvo piskaranje. Što zbog ljeta prepunog kiše, zbog koje sam se samo jednom okupao ove sezone u Savi, što zbog balkanskog mentaliteta naših igrača, koji će dobiti Argentinu i odmah potom izgubiti od Senegala...
Ostalo ide svojim tokom, pa kad se dođe do drugog kruga možda nešto i napišem. Uglavnom, SAD, Španjolska, Brazil, Srbija, Slovenija, Litva i Hrvatska su u krugu medalja... ostali na čekanju... Francuska i Argentina su dosta oslabljene i u toku je smjena generacija i ne mislim da mogu do medalje... Grci i Turci? Vidjet ćemo kroz par dana...

Povratak na vrh

PostPostano: 07 ruj 2014 01:32 

Kratki rezime dosadašnjeg dijela SP-a u košarci...

Dakle, FIBA se pobrinula da ove godine imamo presedan po kojem se Španjolska, domaćin i USA nikako ne mogu sresti prije finala, pa s jedne strane ždrijeba imamo: prvaka europe s posljednjeg EP-a u Sloveniji - Francusku, Španjolsku, Grčku, Srbiju, Argentinu i Brazil te Hrvatsku... a s druge košarkaške "velesile": Meksiko, Novi Zeland, Australiju, Dom. republiku, Sloveniju i Tursku...

Jasno je da bi sve osim finala Španjolske i USA bio debakl za FIBU i domaćine, pa je to osnovni razlog slabog zanimanja za SP.

Što se reprezentacija tiče, sve ide svojim tokom - SAD i domaćini gaze sve pred sobom. Ostali se pokušavaju utrpati u borbu za medalje, a tu se jedna reprezentacija po svojim dosadašnjim igrama ističe, a to je Grčka. Nevjerojatno je koliko dobro izgledaju na terenu, samo godinu dana nakon EP-a na kojem su se doslovno raspali po šavovima. Bez izrazitih zvijezda, ali odlično pokriveni na svim mjestima, napokon igraju košarku sa svih 5 igrača i izgledaju fenomenalno. Bourusis i Kajmakoglu sa ostatkom ekipe pucaju visoko i za mene osobno su jedino kvalitativno iznenađenje turnira. A imaju i pametnog trenera, za razliku od Hrvatske recimo...

Za moj pojam najveći favoriti za broncu su Grčka, Brazil, Srbija i iz drugog dijela ždrijeba Slovenija...

Malo i o našima - nije toliko bitan rezultat, ali igru nemamo i po prikazanom na prvenstvu ovo je veliki korak unatrag u odnosu na EP u Sloveniji. Nevjerojatno je to forsiranje individualnih akcija kad imaš najboljeg centra u Euro-ligi... a nisi u stanju smisliti 2 akcije u kojima će njegova igra doći do izražaja... ili drugim riječima - hebeš reprezentaciju u kojoj je glavni igrač precijenjeni klinac od 20 godina, a trener radi tako nelogične izmjene da najčešće pogoduje protivniku... da sam na mjestu Hezonje, Tomića i Bogdanovića, stvarno bi se zapitao da li želim uopće nastupati za reprezentaciju. Ali to je tako dok ercegovačka klika vlada državom i košarkaškom organizacijom...

Povratak na vrh

PostPostano: 11 ruj 2014 00:28 

Ipak se dogodilo!!!

Francuska - Španjolska 65:52!!! Usred Madrida!!

S obzirom da je Srbija popodne razvalila Brazil 30 razlike, očekujem finale SAD-Srbija... ali najbitnije je da nema više domaćina...

Povratak na vrh

PostPostano: 14 lis 2015 22:45 

Odmah nakon što je ''pučem'' u Mimari smijenio desetljećima nedodirljivog vladara hrvatske košarke Danka Radića, Ivan Šuker obećao je kako će kao novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza dati sve od sebe da se hrvatska košarka vrati iz ''ilegale'' i dođe na pozicije gdje je nekoć bila.

Nekoć velesila, danas egzotika na kojoj se iživljavaju ekipe iz B razreda europske košarke

Debakl na neto završenom Europskom prvenstvu samo je dodatno razotkrio sve probleme koji su se desetljećima gomilali u hrvatskoj košarci i koji su je na koncu pretvorili u sport o kojem se priča isključivo u kontekstu nekih prošlih, starih vremena. Nekoć vlasnici olimpijskog srebra, danas košarkaška egzotika na kojoj se iživljavaju reprezentacije iz košarkaške B lige.

''Stručni savjet će dobiti veće ovlasti, ali će imati i veću odgovornost. Nitko se nema pravo 'loptati' s jednom hrvatskom selekcijom. Ono što je vrlo bitno, nastojat ćemo svake godine napraviti kampove za trenere gdje ćemo koristiti imena poput Repeše, Spahije... Odnosno dovesti neke eminentne svjetske trenere da održe predavanje'', rekao je Šuker odmah po preuzimanju nove funkcije.

Šuker vratio legende hrvatske košarke

Šuker je danas u prostorijama HKS-a okupio novi stručni savjet kojeg čine legende hrvatske košarke Dino Rađa i Stojko Vranković, nekoć veliki igrački, a danas trenerski talent Slaven Rimac, te iskusni trenerski lisac Danijel Jusup, a predsjednik tog najvažnijeg tijela u HKS-u je Dino Rađa.

Uz Rađu će u Stručnom savjetu sjediti Stojko Vranković i Toni Kukoč. Aco Petrović bit će spona između Upravnog odbora HKS-a i Stručnog savjeta, a u prvom ''šeširu'' bit će i Damir Knjaz s Kineziološkog fakulteta. Drugi dio Stručnog savjeta treneri su četiri najbolje plasirane ekipe iz A-1 muške lige - Slaven Rimac (Cibona), Veljko Mršić (Cedevita), Danijel Jusup (Zagreb) i Ante Nazor (Zadar).

''Od 2017. godine Hrvatska će igrati kvalifikacije i za Svjetsko i za Europsko prvenstvo, u 11. i u 2. mjesecu, znači neće nam biti dostupni igrači iz NBA lige, stoga je logična stvar da u Stručno savjetu budu ljudi koji su najbolje upućeni u stanje hrvatske košarke, a ako to nisu treneri četiri prvoplasirane ekipe u Hrvatskoj, onda ne znam tko bi to bio. To ne znači da naši treneri koji su vani, počevši od Spahije koji je u NBA-u, preko Perasovića, Repeše, Tabaka neće biti pozivani, odnosno djelovati u Stručnom savjetu kad bude trebalo. Isto tako, to su i naše tri košarkaške legende - Mirko Novosel, Petar Skansi i Pino Gjergja, će isto biti pridruženi članovi u nekim stvarima. Želimo sve skupa zajedno postavit '', rekao je Šuker.

Što ova odluka predsjednika Šukera točno znači za hrvatsku košarku i koje su konkretne ovlasti Stručnog savjeta upitali smo novoizabranog predsjednika tog tijela Dina Rađu.

''Naš posao je samo košarka, a vidim li političke ili bilo koje druge interese istog trenutka odlazim''

''Ovlasti Stručnog savjeta su košarka i samo košarka. Dakle, sve što je vezano za struku, o tome odlučujemo mi. Sve što je vezano za košarku, bilo da govorimo o omladinskom pogonu ili o A reprezentaciji u našim je rukama, a na Upravnom odboru je da to provede u djelo. Zašto kažem samo košarka? Jer ako u bilo kojem trenutku vidim da se radi onako kako se radilo proteklih 20 godinama, što nas je na koncu dovelo tu gdje sad jesmo, odlazim istog trenutka. Dok ćemo se god svađati oko košarke, oko ideja koje bi trebale vratiti hrvatsku košarku tamo gdje joj je mjesto, ja sam tu, no ako vidim neke mutne stvari, tko će kome preko veze zaposlit rođaka, sina ili ako vidim da se ide niz dlaku sponzorima i menadžerima, odlazim. Također, u korijenu sam srezao mogućnost da se ovaj naš povratak u hrvatsku košarku veže s politikom i bilo kojom političkom opcijom. Nema teoretske šanse da ću dopustiti da se preko moga imena kreiraju neke izborne liste i slično '', rekao nam je Dino Rađa.

Toni Kukoč se nakon dugo godina vraća u hrvatsku košarku.

''Nazvao me Ivan Šuker i pitao me bih li pristao biti na čelu Stručnog savjeta. Gledajte, zaista me nije briga tko dolazi iz koje stranke i koji su mu politički svjetonazori. Moj obraz na prodaju nije i zanima me samo košarka. Kad sam dobio čvrstu garanciju da će se moji uvjeti ispoštovati pristao sam. Svaki se dan čujem sa Stojkom i njega sam zvao da mi se pridruži, a onda smo kontaktirali Tonija. Da njih dvojica nisu pristali, vjerujte, ne bih ni ja.''

Sad kad ste na neki način ''gospodari'' hrvatske košarke, koji su vam ciljevi i imate li kakvu ideju odakle početi?

''Ideja imam napretek. Samo, znam da za neke od njih treba para. Zašto je jugoslavenska košarka nekad bila onako moćna i jaka. Jer je postojao jak sustav koji se brinuo o bazi, o mladim igračima. Dražen, Toni, Vlade, ja, cijela naša generacija svako je ljeto išla na turneje po američkim sveučilištima i učili smo od njih. Takve stvari koštaju i to je posao predsjednika, da nabavi novac. Treba organizirati kampove, stručne seminare, predavanja koja će držati vrhunski stručnjaci i svjetska imena. Potrebno je na bilo koji način ponovo košarku približiti mladima. Također, jedna od stvari koje želim je vratiti košarku na TV. Nisam ja najpametniji niti sve znam, no želim implementirati sve ono što sam ja doživio i zbog čega sam postao igrač'', smatra Rađa te je za kraj dodao:

''Međutim, nemojte misliti da smo bi bezgrešni niti ovo znači da je sad hrvatska košarka ozdravila. Nije. Dvadeset godina se sustavno uništavalo i iluzorno je očekivati da će se sve promijeniti preko noći. Jedno je griješiti iz dobre namjere, a drugo je nešto uništavati s namjerom. Obećavam, raditi ćemo najbolje što znamo i samo tražimo strpljenja.''

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Stvarno bih volio da od ovoga nešto bude, ali kad vidim sastav, dojma sam da neće izdržati ni 2 sastanka...

Povratak na vrh

[ 14 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl, robot i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: