Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 ruj 2024 18:54. Sada je: 14 ruj 2024 18:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: HRVATSKA REPREZENTACIJA
PostPostano: 13 lis 2012 21:58 

Komšije svaka časta na početku kvalifikacija. Mi smo nažalost krenuli lošije, i ako ne dobijemo Makedoniju sad za neki dan - obe pobede nad vama nam neće značiti ništa osim prestiža... Ali, što se ono kaže - živeo prestiž! :lol:

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 lis 2012 23:23 
Moderator

Shaka Zuluf je napisao:
Komšije svaka časta na početku kvalifikacija. Mi smo nažalost krenuli lošije, i ako ne dobijemo Makedoniju sad za neki dan - obe pobede nad vama nam neće značiti ništa osim prestiža... Ali, što se ono kaže - živeo prestiž! :lol:

Aaaa.. moš mislit! :belj:

Sad kad je Samir unutra bit će belaja! :boxing:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 lis 2013 23:40 

Legendarni Slišković razmontirao Štimca i Mamića

Legenda hrvatskog i jugoslavenskog nogometa, Blaž Baka Slišković, ekskluzivno je iz Mostara za Sportski.net prokomentirao poraz od Belgije i igre Vatrenih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Razočarani Baka naglašava da nema ništa osobno protiv Štimca, ali je morao reagirati i javno reći: 'Ovako više ne može - zbog Hrvatske!'.

Kako ste vi iz Mostara, s tim jednim odmakom, vidjeli poraz Hrvatske? Sve je izgledalo drugačije nego na početku kvalifikacija.

Jeste li vi očekivali nešto bolje? Trebamo biti i s ovim zadovoljni, kako je počelo dobro je i završilo. Belgija je jako dobra i organizirana ekipa, s dobrim izbornikom koji je kao igrač bio pravi fajter i kvalitetnija je od Hrvatske u ovom trenutku. Mi se moramo jednom spustiti na zemlju. Belgijanci su nekad bili klasa niže u odnosu na nas, a danas su klasa više.

Zadnjih mjeseci je jako puno kritika na izbornikov račun, a on za takvo stanje najčešće prebacuje krivnju na novinare. Kako to vama izgleda s distance?

Pa ako je loša atmosfera oko reprezentacije, onda je nemoguće da je stvaraju samo novinari. Sigurno da je nečim i sam izbornik, njegovo ponašanje i lošija igra Hrvatske dovela do toga da se oko reprezentacije stvori određena negativna atmosfera. Ali ja bih se osvrnuo na izjave izbornika nakon utakmice. Ispalo je da on nije ništa kriv. Gledao sam njegovu izjavu prije utakmice gdje je rekao da je on izvanredno pripremio taktiku za Belgijance, da je bio upoznat sa svime što nas čeka i sve to, a poslije kaže da on jednostavno ne može utjecati na koncentraciju, psihu igrača koji pogriješi. Pa ti si stavio tog igrača koji je pogriješio, nisam ga ja stavio! Jel razumuijete? On sam sebi skače u usta. Pa izbornik je tu i da psihološki pripremi ekipu. Prije utakmice kaže 'izvanredno smo sve pripremili, znamo šta nas čeka' da bi onda nakon utakmice rekao sasvim nešto suprotno.

Zvučite jako razočarano, teško vam je palo ovo na srce?

Ma teško mi je palo. Pa slušajte, nama Hrvatim koji živimo u BiH je ova reprezentacija jako draga, gledamo je kao drugu našu, svim srcem navijamo. Ne govorim ja protiv Štimca nego za hrvatsku reprezentaciju. Ispada da su svi novinari protiv njega kad reprezentacija izgubi, kao da nije normalno da on podnese najveći dio odgovornosti. Pa ti si izbornik, nisam ja izbornik. Pa daj jednom reci, 'moja odgovornost je najveća, prihvaćam je', a ne 'sve sam napravio najbolje'. I svaki put tako.

Al' mene čude ljudi u nogometnom savezu koji drže takve ljude. Mene to čudi! Pa nije Igor kriv, nego je kriv onaj koji mu je dao povjerenje i koji mu je nakon dva mjeseca treniranja Hajduka i tri u Cibaliji dao da vodi jednu nacionalnu reprezentaciju kao što je Hrvatska. Pa toga nema nigdje na svijetu! Pa kako može onako prebacit odgovornost na igrače? Pa gdje tog ima? Čovječe, ti si vođa toga broda, ti si kapetan. Ako je bio neuspjeh, stani ispred toga broda i reci: 'Ja sam odgovoran!'. A kad je uspjeh, onda uzmi i dio uspjeha u svemu tome.

Da, nažalost, izgleda da je to zabijanje glave u pijesak poprimilo jako čudne dimenzije.

Pa Igor je takav. Dobio je priliku da vodi jednu reprezentaciju kao što je Hrvatska, a on sebi gradi karijeru. Sutra će u njegovom rezimeu pisati da je vodio Hrvatsku, on će otić' u Englesku, prodat će se, i netko će ga uzet' zato što je vodio Hrvatsku. Eto šta on hoće! A to koliko on zna je druga stvar. On kaže 'ja sam napravio sve što je u mom domenu, pripremio sam momčad kako najbolje znam'. A ne pita se koliko on zapravo zna i koliki je taj njegov domen. To se nije zapitao.

Koliko se to vidi u našoj igri?

Ma na kraju krajeva, šta smo imali od igre? Nit imamo glavu nit imamo rep, nit imamo jednu uigranu akciju, nešto smisleno, konkretno, da se prođe po desnoj strani, da igrač uđe iza leđa, da završimo centaršutom. Sve pokušavamo nešto individualno, na neki kvalitet pojedinih igrača Rakitića, Modrića, ili eto, drugo poluvrijeme Kranjčara, i to nam je sve. To nam je sve. Al' neću pričat', baš sam razočaran. Ispada da sam protiv njega, a nisam, boli me što se jedna reprezentacija kao što je Hrvatska srozava, da se usred Zagreba izgubi dvije utakmice zaredom, i to jednu protiv Škotske! Izgubiš od jedne ekipe koja dođe bez sedam standardnih reprezentivaca i oni nam uzmu tri boda. Pa to se, ljudi, ne smije dogodit'! I to usred Zagreba! I onda kažu gdje su navijači. Nisu ni navijači ludi, vide da se nešto loše dešava.

Što je po vama uzrok ovakvog stanja i kako ga riješiti?

Ma Štimčev dolazak na mjesto izbornika je u startu bio nepošten, i vi tu odmah stvorite kod ljudi jedan animozitet prema određenoj osobi jer ste vidjeli da je to nepošteno. Jer je nepošteno došao na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije! Prvo je htio da bude predsjednik Saveza, pa kad silom nije mogao da bude, okrenuo se na drugu stranu. Pa je sklopio pakt sa Mamićem, 'ajmo se mi malo posvađat', pa ćemo se izmirit', pa ću ja tebi napravit pojedinu uslugu, pojedinu ćeš ti meni... Ma ljudi sve to vide! Nisu ljudi budale! Ali eto, nažalost, kad mi to tako kažemo, onda se stekne dojam da mi imamo nešto protiv persona, osoba, protiv Igora, protiv Mamića. Pa nema nitko ništa! Svi mi želimo dobro. Da je barem bilo 3:0 za Hrvatsku, da možemo reći nešto pohvalno. Ali nažalost, ne možemo reći. Kad se u startu nije radillo onako ispravno, onda se nije ni moglo očekivati da reprezentacija Hrvatske napravi rezultat u skladu sa svojim mogućnostima.

Što mislite kako to utječe na igrače?

Pa nisu ni Luka Modrić ni Mario Mandžukić budale. Oni su vrhunski igrači, a za to moraš bit' inteligentan. Ja smatram da su oni pametni momci. E sad. Ja opet kažem, ne može se autoritet kod reprezentativaca stjecati silom. Ne može se autoritet stjecati na način 'ja ću te malo pomilovati, pa ću te malo nagazit', pa ću nešto s tobom fino pričat', pa ću te odvest sa strane, pa ti si najbolji' i slično. Ta je priča mogla proći samo kod Ćire Blaževića. Kod nikog više. Danas ti kao trener imaš par načina da budeš autoritet reprezentativcima. Ili da si bio vrhunski igrač, ili su to rezultati koje si imao prije nego što si došao na mjesto izbornika, to su načini kako se kod igrača stvara autoritet. Onda te igrač normalno i cijeni i poštuje i gine za tebe na terenu. Nažalost, ja moram konstatirati da naši reprezentativci u Štimcu ne vide autoritet koji je dovoljan da bi oni dali maksimum na terenu. Ne ginu za njega i to se vidi.

Po vama, koje je rješenje? Nakon Škotske slijede dvije vrlo važne utakmice dokvalifikacija, sada počinje ono najvažnije.

Mislim da bi Igor trebao ostati i u dokvalifikacijama, pa da u potpunosti vidimo jesmo li baš zaista pogiješili, odnosno, neka ti ljudi koji su doveli izbornika vide jesu li bili u krivu. Tražiti neko novo rješenje u ovome trenutku ne bi donijelo ništa bolje, tako se meni čini. Ja sam mišljenja da ga treba ostaviti, pa onda nek' oni koji su odgovorni za to i odgovaraju, ako se ne daj Bože, ne kvalificiramo na SP.

A što ako se kvalificiramo s ovakvom igrom i stanjem duha?

Eee, to je pravo pitanje. A naravno, bit ćemo nositelji i u baražu ćemo sigurno imati jednu ekipu koja nije na našem nivou. A ako odemo, daj Bože, onda treba vidjeti što i kako dalje jer ovo sve skupa nije dobro. Imao sam dojam da Belgija, da htjela da drži loptu do besvijesti, da bi nam je držali, ta razlika je bila strašna. Tako je to, nažalost, sada. A prije godinu i pol dana je bila sasvim drugačija priča. Igoru treba pokazati njegovu izjavu od prije godinu i pol dana kad je rekao: 'Prošetat ćemo se kvalifikacijama i bit ćemo najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva u Brazilu!'. To mu treba montirati. Ili ono kad je iz lože, gledajući Bilićevu Hrvatsku kritizirao igru i njegove izabranike. Kad je bio sukomentator. Lako je bit sukomentator i general poslije utakmice. Evo ti, burazeru, budi na klupi pa se sad pokaži.

Sportski.net/T.Hrga

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2014 14:03 
Administrator

Kako je samo bio ljutit, vatru je rigao, prekaljeni trenerski lisac Stanko Poklepović (76).

– Nezamislivo mi je da Srna nema niti jedan centaršut. Je li to bilo planirano jer smo igrali više po lijevoj nego po desnoj strani? Više smo išli preko Pranjića, koji nije bio ni planiran da igra, nego preko Srne koji je dosad bio jedan od naših glavnih aduta. Ispada da je Srna izgubio vrijednost, a zapravo je igra išla mimo njega. S druge strane, svi znamo kakav centaršut ima Srna, ali i to da je Mandžukić jači kad mu lopta dolazi s desne strane nego s lijeve. Ali s te strane lopte mu nisu stizale – govorio je Poklepović.

Progovorio je i o starnoj jedanaestorici.

– Tu ne smije biti lutanja. Igrači moraju znati tko će igrati, jer onda im je lakše objasniti kako će igrati. I tu se opet vraćam na ključno pitanje, a to je: kako igrati. Kako napraviti igru da pobijedi? Morate imati neka rješenja, neke uigrane šablone pa ako ostvarite i 20 posto toga na utakmici, napravili ste veliku stvar. Ne možemo prepustiti igru improvizaciji i računati da će igrači svojom individualnom klasom riješiti pobjednika. Kad se improvizira, to može koji put ispasti briljantno, ali češće bude katastrofalno – kaže Poklepović.

Osvrnuo se i na poziciju Luke Modrića.

– Stavio bih Luku Modrića bliže protivničkom golu. Znači da Modrić ne bude taj od koga će kretati konstrukcija naše igre, nego koji će dati završni pas – objašnjava Poklepović.

Dobro ste pročitali te Poklepovićeve opservacije. I sve je točno rekao iskusni trener. S jednim odmakom. Ovo su njegove izjave izrečene u studenome prošle godine, u jesen 2013. nakon prve utakmice doigravanja za odlazak na SP u Brazilu protiv Islanda. Sedam mjeseci poslije, sve Poklepovićeve tvrdnje stoje i one su poražavajuće za Kovača. Koji za toliko vremena nije shvatio ono što je Špaco vidio u 90 minuta.

To Kovačevo taktičko sljepilo, neiskustvo, tvrdoglavost, kako god to želite nazvati, Hrvatsku je stajalo ugleda, plasmana u drugi krug SP-a. Sada nam je, zahvaljujući Kovaču i svemu što je radio od tog Islanda, Meksiko postao velesila. Isti onaj Meksiko što se kroz doigravanje, pobjedom nad Novim Zelandom, domogao Brazila, a od neodlaska na SP dijelila ga je jedna minuta. Ispred Meksika bili su SAD, Kostarika i Honduras, a Meksikanci su se za ulazak u doigravanje borili s Panamom.

E, takav Meksiko je pomeo pod Nikom Kovačem, što je izazvalo novu Poklepovićevu reakciju.

– Ovo što smo prikazali u Brazilu veliki je poraz, ne mogu žutokljunci u stožeru voditi veliko natjecanje. Svi zajedno, ovi što vode selekciju, nemaju dvije utakmice iza sebe. Uništili su vrijednosti igrača, pa nijedan, osim Perišića, nije iskazao ono najbolje što ima. Zbog svega toga Kovač snosi odgovornost. Iritantno mi je slušati kad kaže “moji dečki”, pa nacionalna reprezentacija nikada neće biti njegovi dečki. Ne treba davati ostavku, njega treba smijeniti, ne smijemo čekati da stekne iskustvo vodeći reprezentaciju. Još gore mi je slušati Davora Šukera, koji bez bilo kakve analize mrtav-hladan kaže da Kovač sigurno ostaje. Pa, nije Hrvatska njegova prćija, treba ga biti sram svega što se dogodilo u Brazilu i tih riječi!

Teško se bilo kojem objektivnom promatraču ne složiti s Poklepovićem. Pogodio je u srž. Spadam u red novinara koji su na nešto ljepši način ukazivali na sve ovo što će se dogoditi. Nekoliko dana prije utakmice s Meksikom pokušao sam Kovaču ukazati na sve loše, tekst s naslovom “Niko, pusti Modrića i Rakitića da se razmašu, oni nisu ti” izazvao je burne reakcije, ali pokazalo se točnim. Nešto prije, uoči Mundijala, točnije 7. lipnja, napisao sam “Niko Kovač i njegov neiskusni stožer naša su najveća boljka”. Ti tekstovi u Max!-u izazvali su polemike, sitne duše su se pitale tko stoji iza toga. Naravno, ti tipovi, koji za svaku kritičku notu uvijek pitaju “tko stoji iza toga”, ne mogu ni zamisliti da bi netko nešto sugerirao zato što tako misli i smatra. Evo, još razmišljam tko stoji iza Poklepovića, čovjeka koji je u mirovini i trenerskim se poslom neće baviti. Poklepovićeva razmišljanja nastala su na temelju onoga što je vidio gledajući utakmice, moja na temelju onoga što sam vidio na pripremama u Bad Tatzmannsdorfu. Niko Kovač odličan je čovjek, pravi gospodin koji odaje dojam u svakom trenutku, iznimno je pristojan, ali u trenerskom poslu je zelen, pravi početnik. Na austrijskim pripremama lutao je od paklenog intenziteta treninga pa do čiste rekreacije. Nema veze što je uza se imao brojna pomagala, sva čuda moderne tehnike. Nije imao ono što treneri dobivaju godinama, nije uspio osjetiti puls igrača. Uređaji za mjerenje svega i svačega totalno su ga zaslijepili da nije vidio kamo idu “njegovi dečki”, nije dopro do njih, do njihove nutrine. Ni on ni njegov stožer u kojem nije bilo nikoga koga bi poslušali Modrić, Srna ili Mandžukić. Igračke veličine moraju imati autoritete, a to nisu, uz dužno poštovanje Nikini pomoćnici Goran Lacković, Branimir Ujević i Vatroslav Mihačić. Nije ni brat Robert za kojeg još nitko nije shvatio što radi u stožeru, kakva je njegova uloga. Ako je Lacković glavni taktičar, Ujević glavni operativac, Mihačić trener vratara, a Niko sve to kontrolira, koja je Robertova uloga? Valjda ima ulogu brata...

I nije to najgore od svega, još gora je sada Kovačeva tvrdoglavost, priča o odličnih pet poluvremena u Brazilu. Nevjerojatno je da i dalje on i njegovi štovatelji veličaju poraz od Brazila. Tada nam je Nishimura, japanski sudac, koji nas je oštetio, odlično došao kako ne bismo gledali u sve ono loše. Bila je to utakmica u kojoj je Kovač išao ne izgubiti, bez neke osobite namjere da na otvaranju SP-a mala Hrvatska šokira nogometni svijet. Nevjerojatno je da veliča onu predstavu s Kamerunom u kojoj je rezultat briljantan, ali zaboravlja da je do isključenja Songa to bila ravnopravna utakmica. A taj je Kamerun možda i najlošija momčad na SP-u. O petom odličnom poluvremenu, onom protiv Meksika, ne treba ni govoriti. U utakmici u kojoj nam je trebala pobjeda najbesposleniji igrač na utakmici bio je vratar Meksika Ochoa.

– Moja savjest je čista – poručio je Kovač. Pa, zar je netko i sumnjao. Naravno da mu je savjest čista jer je napravio sve najbolje što zna i može. Međutim, to njegovo najbolje vidjelo se na rezultatu, na onom jadu što smo ga pokazali protiv Meksika. Imao je i još jednu poruku.

– Sad ću odmoriti dušu u Austriji, a onda ne znam kamo ću... Nemojte me tražiti.

A tko će, Niko, naše duše zaliječiti?

Povratak na vrh

PostPostano: 03 srp 2014 17:15 

e to je clanak i jedina prava istina o svemu. sram me je bilo slusati komentare kako smo unistili kamerun i kako cemo biti prvaci. jebote, 11 debila gura loptu a cila debilna nacija izgubi pamet. ima edo maajka jednu dobru pismu, doduse odnosi se na one u saboru ali lako se primjeni i za druge(edo maajka-mater vam je*em) ...

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 30 ožu 2015 20:53 

Torcida poručila Srni:Mogao si pomoći,a sada uživaj u atmosferi koju si...

TORCIDA je putem službene Facebook stranice poslala poruku vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza, ali i kapetanu reprezentacije Dariju Srni.

"Sukob između Hrvatskog nogometnog saveza sa jedne i navijača Hajduka, pripadnika Torcide, Grada Splita i cijele Dalmacije sa druge strane, nastavljen je i ove subote u Maksimiru. Nakon što su vodeći ljudi hrvatskog nogometa postigli da Hrvatska nogometna reprezentacija češće igra u Londonu, nego u Splitu, čelnici HNS-a su nastavili sa svojom politikom podjele Hrvatske te su protekli vikend otišli i korak dalje."

"Organiziranom akcijom u suradnji sa zagrebačkom policijom poslali su poruku navijačima Hajduka i pripadnicima Torcide, ali i svim Splićanima i Dalmatincima koji žive na jugu, kako isti više nisu dobrodošli u Zagrebu u vrijeme kada igra Hrvatska nogometna reprezentacija. Koristeći široke ovlasti koje im daje Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, PU Zagrebačka je zbog navodne osnovane sumnje u protupravno ponašanje osoba koje idu na sportsko natjecanje, sve naše članove kao i sve mlađe osobe sa područja Dalmacije koje su se u manjim grupama uputile na Maksimir, preventivno privela i zadržala u zagrebačkim policijskim postajama do kasnih noćnih sati."

"Od navodne osnovane sumnje nije bilo ništa jer su skoro svi naši privedeni članovi pušteni kući bez bilo kakve prijave ili optužbe. Ostale su nam samo potvrde o privremeno oduzetim predmetima (mobiteli, karte i dr.) kao jedini dokaz da smo taj dan proveli u policijskim postajama, umjesto na stadionu. Radilo se o preventivnom privođenju, a jedini kriterij je bila činjenica da se radi o navijačima sa juga Hrvatske. Iz policijskih stanica smo ispraćeni sa riječima "vidimo se na istom mjestu (stanica) i za derbi, jer na stadion više ući nećete". Posebno demantiramo da su naši članovi pokušali ući na stadion sa ulaznicama koje su glasile na tuđa imena."

"Od tolikog broja podijeljenih karata raznim udrugama, sponzorima i sl. bilo je jednostavno nemoguće pronaći kartu sa osobnim podacima za točno određenu osobu. Ovakvim ponašanjem Hrvatski nogometni savez nastavlja svoju politiku podjele Hrvatske, podjele na onaj dio Hrvatske koji po njihovim kriterijima može i smije gledati uživo hrvatsku nogometnu reprezentaciju i na onaj dio Hrvatske koji to ne zaslužuje jer su za njih Splićani i Dalmatinci građani drugog reda, za njih mi nismo Hrvatska. Svi koji podržavaju ovakav HNS, koji primaju njihova izaslanstva i slikaju se sa njihovim čelnicima javno daju podršku ovoj politici podjele koju zagovara Hrvatski nogometni savez. I svi oni snose odgovornost za posljedice koje su neminovne, jer silom kojom HNS udara na nas problem se neće riješiti. Mi nećemo nikome, a najmanje HNS-u dopustiti da nas gazi, da omalovažava naš grad, naš klub i našu regiju i da nas tretira kao manje vrijedne Hrvate", stoji u priopćenju Torcide. "

Poruka Srni...

Darijo Srna poručio je kako bi volio igrati protiv Italije na Poljudu. Međutim, sasvim je izgledno da će se taj dvoboj održati ponovno na Maksimiru. Naime, tako je odlučio HNS-ov Odbor za hitnost u kojem sjede Davor Šuker, Damir Vrbanović, Zdravko Mamić, Damir Mišković, Ante Vučemilović Šimunović. Ante Kulušić i Đuro Bukvić.

"Za kraj, poseban pozdrav našem kapetanu, koji je se pravi blesav i svojim jeftinim izjavama pokušava skinuti bilo kakvu odgovornost sa sebe. Da si stvarno želio pomoći, mogao si koristeći svoj položaj sve ove godine progovoriti o problemima hrvatskog nogometa, ali umjesto djelovanja i posredovanja u rješavanju tih problema, izabrao si zabijanje glave u pijesak kao i većina tvojih suigrača (čast iznimkama). Svojim pasivnim držanjem podržao si sve što HNS godinama radi. Sudjelovao si u stvaranju "repke" pa sad igraj u "repki" i uživaj u atmosferi koju si stvorio. Ne uzimaj Hajduk u usta, jer nisi dostojan toga. Mi ćemo ovaj rat sa HNS-om dobiti, na svoj način. Samo će trajati duže.
KN Torcida"

Povratak na vrh

PostPostano: 09 tra 2015 12:06 
Moderator

Šuker nije znao da se sprema kazna !? :rotfl:

http://www.index.hr/sport/clanak/split- ... 12300.aspx

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

Naslov: HRVATSKA REPREZENTACIJA
PostPostano: 09 tra 2015 19:03 

slika

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 14:14 

Ipak se tekma s Italijom igra na Poljudu i pred publikom...
(zadnje kolo Svjetske lige u vaterpolu)
:avion:

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 21:53 

NA ODMORIŠTU Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk verbalno i fizički napali su delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s izbornikom Nikom Kovačem. Udaljili su se s mjesta događaja, a policija je kod Gračaca kasnije privela 12 osoba koje se dovode u vezu s napadom. Naguravanje je trajalo 15-ak minuta a policiju je pozvao radnik s odmorišta.

Glasnogovornica PU ličko-senjske za Index nije mogla potvrditi pripadaju li uhićeni određenoj navijačkoj skupini.

Teže ozlijeđenih u incidentu nema, iako je došlo do fizičkog kontakta, a padali su i udarci. Situaciju je smirio izbornik Kovač, koji je s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i ostatkom delegacije putovao za Split gdje je utorak dogovoren sastanak s predstavnicima Grada i Hajduka oko organizacije utakmice s Italijom na Poljudu.

Kovaču i dužnosnicima saveza ponuđena i liječnička pomoć

U PU ličko-senjskoj zaprimili su dojavu o napadu oko 17 sati. Policija je za Index potvrdila da je kod restorana Macola napadnuto sedam osoba, kojima je ponuđena i liječnička pomoć.

"Privedeno je 12 osoba. Dobili smo dojavu o napadu oko 17 sati, na autocesti A1 na odmorištu Zir, odnosno na parkiralištu restorana Macola. Napadnuta je delegacija od sedam osoba i oštećeno je jedno vozilo. Nitko nije zatražio liječničku pomoć, a napadači su napustili prostor i kasnije su privedeni", kazali su Indexu u policiji koja nije mogla potvrditi odakle su napadači niti pripadaju li pojedinoj navijačkoj skupini

"Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posljedica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Na mjesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila očevid uz punu suradnju predstavnika Saveza.

HNS: Svjesni smo da ovi huligani ne predstavljaju Hajduk

"Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju", poručili su u savezu nakon neobjašnjivog napada.

"Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma", navode u savezu.

Država mora prionuti poslu

"Pretrpjeli smo strašne uvrede i potreseni smo", rekao nam je Damir Vrbanović o eskalaciji nasilja koja više nema nikakve veze s nogometom, iako su napadači spominjali imena Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Štoviše, događaj s odmorišta Zir potvrda je da nogomet u Hrvatskoj gubi svaki smisao. Više nije pitanje u kojem će gradu igrati hrvatska reprezentacija, već hoće li s utakmice svi izvući živu glavu. Zategnuti odnosi HNS-a i Splita povod su divljaštvu i primitivizmu u glavama pojedinaca koji se neće zaustaviti na protestnom performansu i prekidanju utakmica bacanjem baklji u teren. Očigledno je da imaju i veliku podršku, pa na društvenim mrežama možemo pročitati komentare ushita i veselja. "Šteta što napadači nisu otišli do kraja", "Što će huligani iz HNS-a u Splitu, mrš iz Dalmacije", "Ajme veselja što su se šupke napali, da su barem dobro izgazili i najgoreg hrvatskog izbornika", samo su neki od njih.

Stvari su otišle debelo preko ruba, i to u trenutku kada reprezentaciji Hrvatske prijeti izgon s velikih natjecanja. Država mora ozbiljno prionuti poslu.

:mandjo:

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

[ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: