Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 10 svi 2021 06:32. Sada je: 10 svi 2021 06:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 15:58 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2310
1) Lord Jacob de Rothschild
2) sin Nathaniel
3) Baron David de Rothschild, vođa klana Rothschild
4) Sir Evelyn de Rothschild
5) David Rockefeller, Sr. čiji je sin Nick, dok mu je nudio guvernersko mjesto Nevade, rekao filmskom režiseru Aaron Russo-u o 9/11, prije nego što se i dogodilo.
6) Nathan Warburg,
7) Herr Heinz (Henry) Kissinger,
8) George Soroš, financijer i manipulator
9) Paul Volcker, globalist i ekonomski savjetnik Zbigniewu Brzezinskom
10) Larry Summers, Obamin ekonomski savjetnik
11) Lloyd Blankfein, CEO, Goldman Sachs
12) Ben Shalom Bernanke, šef Federalnih Rezervi, bankster

Rothschildova hobotnica
Jugoslaviju je trebalo podijeliti kako bi imperija Rothschild i ostale mulinacionalne kompanije u obliku i pod imenina raznih kompanija mogle "kupiti", instalirati i kontrolirati sve profitabilne poslove na cijelom ovom prostoru.
Marksizam, globalizam, mondijalizam, novi svjetski poredak, liberalizam...sve su to eufemizmi za pojam koji predstavlja nevidljiva imperija familije Rothschild.
Rothschildi ne umiru, oni samo odlaze u povijest, a na njihovo mjesto neupadljivo dolaze njihovi sinovi i unuci. S pozornice je, kako se šuška, otišao stari gazda Jacob, a na njegovo mjesto dolazi sin Nathan (Nathaniel Filip Rothschild, koji nosi ime rodonačelnika engleskih Rothschilda). Teško breme je palo na nejaka pleća mladog nasljednika. Nathan nije sam. U vođenju imperije pomoći će mu stričevi Evelyn i Edmund i ostali članovi engleske familije (Katrin, Ema, Leopold…), ali i rođaci iz Francuske (David, Eduard…).
Familija Rothschild ima svoje guvernere, premijere, ministre, nadzornike koji vode računa da se sve odvija po velikom planu.
Europsku uniju su stvorili Rothschildi (Shuman, Hazar). EU predstavlja eksploatatora Rusije, koju treba osloboditi balasta Sibira. Za taj posao, Rothschildi su u radni odnos primili Soroša, Berezovskog, Hodorkovskog, Kasparova, Mittale…

Da bi otkrili pozadinu i uzroke ovih zbivanja, neophodno je zaviriti u mračnu povijest hazarske dinastije Rothschild, identificirati agente, sive kardinale, polakomljene političare, kao i mehanizme njihovog djelovanja.
Krenimo od Rothschilda, glavnih igrača. Oni su ti koji koji se nalaze na vrhu piramide.

TKO SU DANAŠNJI ROTHSCHILDI?
Iako se još od Drugog svjetskog rata, od strane Rothschildovih odjeljenja za formiranje javnog mnijenja, širi uvjerenje da je njihova moć danas beznačajna i da će ostati upamćeni po vinarijama u Francuskoj ili vrtovima i kao filantropi u Velikoj Britaniji, stvarnost nam projicira potpuno dijametralnu sliku. Oslanjajući se na temelje koje su postavili djedovi i očevi, današnji potomci dovršavaju misiju koja traje više stoljeća. Rothschildi predstavljaju danas lokomotivu hazarskog vlaka koji ide ka Rusiji i ogromnim sibirskim prostranstvima. Taj vlak, koji prolazi i preko Balkana, treba napuniti armijama novoprimljenih članica NATO pakta, koje će se boriti za imperiju Rothschilda.
Malo je poznato da su Rothschildi skriveni vlasnici američkih Federalnih rezervi, Pariškog kluba, Londonskog kluba, te kontrolori Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

CRVENI ŠTIT IZ FRANKFURTA
Da bi bolje upoznali novog kralja i njegove vojvode, pogledajmo osobnu kartu i kronologiju ove dinastije. Sve je počelo krajem 18. st. od Meyera Amschela (negdje Mozes Bauer) Rothschilda.
Rothschildi (Rothschild u prijevodu znači "crveni štit") su porijeklom iz Frankfurta, ne slučajno, najvećeg financijskog centra u EU. Ono što je vrlo indikativno, je, da se u Frankfurtu nalazi sjedište Centralne Europske Banke i svih vodećih europskih i američkih banaka, koje su većinom pod kontrolom dinastije. Frankfurtska burza (jedna od najznačajnijih u svijetu) je dio "Deutsche Börse" koja je u vlasništvu Rothschilda preko "Children's Investment Trust" i "Atticus Capital" s jedne strane i svojih podružnica "Merrill Lynch" i "Fidelity Investments".
O tome tko su Hazari, pisac Dejan Lučić kaže:
Od današnjih Židova, 90% su porijeklom Hazari. To je jedno tursko-azijsko pleme, koje je primilo židovsku vjeru sredinom 8. st. Kada im se carstvo u 10. st. raspalo, naselili su se širom Rusije i Europe, a kasnije i na američkom kontinentu. Oni su konvertiti i uopće nemaju semitsko porijeklo. Semitski Židovi potječu iz Palestine i njih je otprilike 7 do 10%.
Amschel je imao pet sinova, koje je rasporedio širom Europe. Salomon je otišao u Beč, Karl u Napulj, Nathan u London, James u Pariz a peti sin Amschel je ostao u Frankfurtu. Sinovi i njihovi potomci su za nepunih dvjesto godina u potpunosti pokorili i podjarmili zapad. Tako su postavljeni temelji "Pax Judaica". Glavnu riječ vodi englesko-francuski tim Rothschilda na čelu sa Nathanom, sinom Jacoba Rothschilda. Engleski tim predvode vremešni Edmund i Evelyn sa mladim Nathanom, a francuski, Guy Rothschild sa sinovima Davidom i Eduardom.

Meyerovi sinovi
ENGLESKI ROTHSCHILDI
Engleski ogranak Rothschilda je osnovao Nathan Meyer, treći Amschelov sin. Tokom 19. i 20. st. je uspostavljeno jedinstvo britanske krune i ove familije, tako da je novija povijest Britanije neraskidivo vezana za hazarsku dinastiju. Danas, hazarski trijumvirat čine spomenuti Evelyn, Edmund i Nathan.
Edmund Rothschild(1916)
Karijeru je gradio forsiranjem britansko-hazarskih interesa u posljeratnom Japanu. U saradnji sa Winstonom Churchillom je osnovao BRINKO (British Newfoundland Development Corporation) korporaciju u Kanadi.
Edmundova kćer Katrin je žena Marcusa Agiusa, predsednika "Barclays" globalne financijske grupe (nakon kupovine ABN-AMRO, nizozemske bankarske grupe, ove dvije Rothschildove grupacije su postale jedno tijelo). Marcus se nalazi i na čelu BBC -a.

Evelyn Rothschild (1931)
Kum Crnog Plemstva, desna ruka kraljice, vođa Illuminata, vođa internacionalnih cionista, vlasnik Izraela, glavni bankar Vatikana, i kontrolor svjetske opskrbe novcem. Prema Benu Fulfordu nedavno je ovlasti prenio na Davida Renea De Rothschilda. Sir Evelyn De Rothschild And The Unholy Trinity...
Nakon ujedinjenja engleske i francuske Rothschild financijsko-bankarske grupacije, i ustupanju vodećih pozicija u istim, ostao je na čelu ogromne N M Rothschild & Sons, investicijske banke iz Londona.
Pod kontrolom Evelyna se nalazi štampa (list Economist, Daily Telegraph...)
Osnovao je Asocijaciju za proučavanje povijesti bankarstva i financija sa sjedištem u Frankfurtu.
Posjeduje međunarodnu korporaciju De Birs, jednu od vodećih u oblasti eksploatacije, obrade i distribucije dijamanata.
Sa suprugom Lin Forester kontrolira " First Mark Communications International LLC", i "Field Fresh Foods" s indijskom familijom Mittal, koja zapravo ima ulogu zastupnika Rothschildovih interesa i kapitala (velika "Bharti" grupa).
U oblasti politike Evelynovi glavni agenti(uključujući i Soroša) su Norman Lamont, Peter Mendelson, Oliver Letwin i Vernon Jordan (svi Hazari!). Lamont utječe na Konzervativnu stranku i potencijalnog premijera Michaela Howarda (Hazar). Bio je ministar financija za vrijeme mandata Margaret Tatcher. Učestvovao je na regionalnim konferencijama zajedno sa Stjepanom Mesićem i Borisom Tadićem. Peter Mendelson je aktualni ministar V.Britanije u EU i blizak je laburistima i Tonyju Blairu.
S druge strane, Vernon Jordan (Lazard banka) je veoma utjecajan u Demokratskoj stranci u SAD (bio je savjetnik Billa Clintona, vodio kampanju za Johna Kerrya 2004. godine). Supruga Lin je financirala predsjedničke kampanje Billa Clintona a takođe je bliska prijateljica Hillary Clinton. Kako Clinton uklanja protivnike...
Takođe, Evelyn je vrlo blizak sa Vojvodom od Yorka, princom Eduardom (sin kraljice Elizabete), što otkriva samo dio dugogodišnje sprege britanske kraljevske dinastije i familije Rothschild.

Nathan Filip Rothschild(1971) i Otac Jacob Rothschild

Mlađani Nathan je sin Jacoba Rothschilda, od koga je naslijedio bezbroj poslovođa, agenata, utjecaj na vitalne političke, ekonomske, medijske i vojne institucije širom svijeta, pa čak i Butrint arheološko nalazište u Albaniji...
Kompanije i korporacije "RIT Capital", "Atticus Capital", "JNR Limited", "NM Rothschild", "Vanco", "Trigranit", "British Petroleum", Rio Tinto su samo dio sredstava koje stoje Nathanu na raspolaganju novom kralju u pohodu na istok. Za tu svrhu, na usluzi su mu, pored zapadne nomenklature u okviru EU, NATO-a, Britanije, brojni financijski i politički operativci širom Euroazije (Soroš, Berezovski, Đukanović, Mittali...)

FRANCUSKI ROTHSCHILDI
David Rene Rothschild (1942)
Francuska dinastija Rothschild, koju je osnovao James Meyer, predstavlja bočnu podršku britanskom trijumviratu. U tom smislu, pojavljuju se David Rene i Eduard Rothschild, sinovi Guya Rothschilda. David se nalazi na čelu NM Rothschild grupacije, koja je podijeljena između engleskih i francuskih Rothschilda. Nalazi se na čelu "Rothschild & Cie Banque", uticajne investicijske banke u Zapadnoj Europi.
Eduard Rothschild (1957)
Davidov polubrat Eduard je takođe član investicijske banke. Pored toga, kontrolira ugledni francuski list "Liberation". Nalazi se na čelu "Imerys", metalurške kompanije koja je u vlasništvu Rothschilda od 1880. godine.

Rothschildi u Srbiji
Novi kralj u Srbiji nastupa u više traka, pomoću kojih nastoji da zauzme rudarske bazene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tržište...U prvoj traci se nalazi, već duže vrijeme usidreni, George Soroš, koji predstavlja krucijalnu polugu ekspanzije Rothschildovih ka istoku i prvi eksponent Nathana Rothschilda u Srbiji.
Rothschildi nikada ne rade bez posrednka: Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić, Ambasadori Kanade i Mađarske, Šandor Pap i Robert McDougal, Kanadski ekonomski savjetnik, Đurđevka Čeremić, Predsjednik TriGranit korporacije Šandor Damian, Potpredsjednik za vanjske poslove TriGranit-a Peter Lorincze, Predsednik Upravnog odbora Srpskih željeznica Pavle Popović, Generalni direktor Srpskih željeznica Milanko Šarančić, Direktor CIP-a Milutin Ignjatović.

George (Schwartz) Soroš, glavni agent Rothschilda
Soroš je mađarski Židov (Hazar), rođen u Budimpešti 1930. godine kao György Schwartz (roditelji su 1936 promijenili prezime u Soroš). Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Značajnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni Hazar Karl Popper, koji je aminovao projekte Soroša i bio njegov guru. U svijetu se ovaj "sivi kardinal" prikazuje kao "Robin Hood kompjuterskog doba", zato što, tobož, uzima novac od bogatih država i srdačno ih dijeli istočnoj Europi i Rusiji, preko svojih fondacija. Na taj način instalira "demokraciju" i "građansko društvo" u zemlje koje su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje ugurali upravo ti isti Rothschildi.
Karijeru je gradio financijskim špekulacijama širom svijeta, i to najviše zahvaljujući svojoj familiji investicijskih fondova "Quantum Fond", u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, talijanski i švicarski financijeri.
Veza Soroša i Rothschilda se ostvaruje preko mreže povjerljivih ljudi iz koji sjede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka... Jedan od takvih je bio izvjesni Richard Katch (također Hazar), član odbora " Quantum Fonda". U isto vreme je bio na čelu "Rothschild Italija S.p.A." i u odboru komercijalne banke "N.M. Rothschild & Sinovi" u Londonu. Drugi bitan igrač je Niles O. Taube, takođe član Quantuma i partner investicijske grupe "St. James Park Capital", koja sada pripada Nathanielu Rothschildu.
Veza se ostvaruje i preko Societe Generale Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsjedavajući menadžmenta Edmunda Rothschilda i član savjeta Rothschild & Cie Banque.Također, čest partner Soroša je bio i James Goldsmit (Hazar), rođak dinastije Rothschild.

Soroševa mreža u Srbiji
U Srbiji, ovaj sivi kardinal vrši pripremu terena za Nathaniela Rothschilda i predstavlja značajnog kreatora političke, pravne, privredno-financijske, kulturne, medijsko-informativne slike društva. Na tom putu nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, povijest, nacionalizam... Svoju mrežu utjecaja izgradio još tijekom devedesetih godina preko "Fonda za otvoreno društvo", "Fonda za humanitarno pravo", "Helsinškog odbora" , "Beogradskog kruga", "Europskog pokreta", "Centra za antiratnu akciju", "NUNS-a", "ANEM-a", "OTPOR-a"...
Danas, sve vodeće nevladine organizacije jesu istureno odjeljenje Rothschilda, i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički utjecaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Putem permanentnog inputiranja genocidnosti, zločinačke naravi i kolektivne krivnje, ove fantomske organizacije žele da stvore strah i sramotu u narodu, koja treba da se materijalizira u vidu indiferentnosti prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje rečeno, kolonizaciji. To se sprovodi i u formi liberalizma, koji treba da metastazira u institucijama države, u porodici, naciji, tradiciji, kulturi...te na taj način treba osigurati nesmetan prodor Rothschildovoj imperiji.
Soroš manipulira razne nevladine udruge i udruge za ljudska prava u cilju nametanja kolektivne krivnje.
Kolektivne krivnja je dijelom opravdana – gledajući na rat u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, ali motivi Soroša i klike nisu humanitarne i humanističke prirode, već se radi o luciferijancima koje motivira jedino pohlepa.

Pored elektronskih medija, na Soroševom spisku se nalaze dnevni listovi i časopisi, izdavačke kuće. Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dvije vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP (Asociated press) i Reutersa, koje su u vlasništvu Rothschilda još od 19. st. Soroš je ostvario infiltraciju i u kulturne i obrazovne institucije, kazališta, Narodnu biblioteku, Povijesni arhiv, SANU... Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, redatelja, dramskih pisaca, muzičara, književnika, naučnih radnika, analitičara, bivših diplomata... pomoću kojih radi na animiranju što većeg broja pristalica.

Preko dva Gorana, Markovića (čiji je mentor Bernard Levy, veliki prijatelj Bernarda Kouchnera) i Paskaljevića se vrši sataniziranje Srba na filmskim festivalima. Valja spomenuti i sljedeće obrazovne organizacije Soroša: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mreža (AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe "žena i društvo")... U njima se vrši regrutacija budućih Soroševih najamnika. Centar za unapređivanje pravnih studija Human Rights Watch (HRW) je takođe prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije koje se bave ispitivanjem javnog mnijenja.

Politička akvizicija Rothschilda
Pored "nevladinog" sektora, Soroševe ruke se nalaze na financijama, koje se kontroliraju preko raznih "eksperata" financiranih posredstvom "Otvorenog društva". Pored ovoga treba i istaći da Soroš ima učešće u "Societe Generale" banci, koja zauzima značajan prostor na financijskom tržištu. Haški tribunal je takođe financiran od strane Soroševih fondova.

Kakvi su interesi Rothschilda na Kosovu i u Vojvodini
Značajna poduzeća Rothschilda na ovim prostorima su "Carlyle Group" i Međunarodna krizna grupa (MKG) koja je na čelu sa Sorošem, vodi višegodišnju kampanju za nezavisno Kosovo. Grupu, pored Soroša, financiraju i Rupert Murdock (Sky medijska kuća), Goldman Sachs, J.P. Morgan... Među članovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili Marti Ahtisari, James Layon, Morton Abramović, Luis Arbour, Zbigniew Brzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski, Torwald Stoltenberg....

Marti Ahtisari, jedan od Rothschildovih zastupnika
Nezavisnost Kosova je i interes Rothschilda, jer ono ima ogromne rezerve olova, cinka, zlata, uglja... Nezavisnost je od suštinskog interesa za Rothschildove rudarske i metalurške kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale čist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog blaga i energetskih resursa.
Pored požtrvovanog zalaganja za otimanje Kosova, Soroš i MKG pažnju usmjeravaju k Vojvodini, koju, u suradnji s pokrajinskom upravom, želi da stavi na stol za kojim sjede Hrvatska, Mađarska i Rumunjska kao punomoćnici Rothschildovih. U tom smislu se forsira "pandunavski projekt" iza kojeg stoje Njemačka i Austrija. Vojvodina bi se, prema toj zamisli, trebala ugurati u takvu podunavsku konfederaciju u formi "Europske regije". Njemački ambasador Cobel je nedavno, ne slučajno, skrenuo pažnju na to. Na terenu se projekt sprovodi kupovinom poljoprivrednih kombinata, šećerana, mljekara, uljara, banaka... Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko važnih prehrambenih poduzeća. Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom... Nexe Grupa je kupila Polet IGK, "Stražilovo", ima udio u firmi građevinskog materijala "Toza Marković", (takođe posjeduje i tvornicu za proizvodnju kreča i kamena "Jelen Do"), kupljen je Somboled...
S druge strane i Austrija i Njemačka pozicioniraju svoje kompanije u pokrajni. Njemačka kompanija "Nordzucker" je kupila šećerane u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj način došla do desetine tisuća hektara zemljišta. "Stada" je kupila Hemofarm. VAC je kupio novosadski Dnevnik... Austrijska Erste banka je za sjedište izabrala Novi Sad, gde su se također smjestile OTP bankarska grupa i Metals banka. Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak Mađarskih kompanija u Srbiju i regiju zajedno s političkim utjecajem mađarske vlade, iza kojih stoji Nathaniel Rothschild.
Treba reći i da su Srbi u Austriji dobili status nacionalne manjine, tako da bi to bio i položaj u budućoj konfederaciji, koja bi predstavljala realizaciju projekta "Alpe-adria", inkarnaciju Habsburške Monarhije.

Investicijski fondovi
Drugu traku u kojoj nastupa Nathaniel Rothschild čine investicijski fondovi s Djevičanskih i drugih egzotičnih otoka, koji su u prividnom vlasništvu "ruskih Židova" (zapravo Hazara). Najmoćniji među njima je "Salford" sa Djevičanskih otoka, iza kojeg stoji Boris Berezovski (Hazar) sa kapitalom Rothschilda. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i danas posjeduje skoro cjelokupnu mljekarsku industriju u Srbiji (Imlek, Novosadska mljekara, Mljekara Subotica, Impaz, Zemun), Bambi koncern, Knjaz Miloš... Osnivač Salforda je Eugen Jeffy, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u Alfa banci iz Rusije koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana.

Boris Berezovski, agent Rothschilda, zadužen za rušenje Putina član u odboru Salforda je Lord Tim Bel, nekadašnji savjetnik Margaret Thatcher, koji je vrlo blizak sa Berezovskim, Rupertom Murdockom, Viktorom Juščenkom, bio je u dobrim odnosima sa Jeljcinom... Osim toga, predsjednik ovog fonda je Klaus Mangel koji je sa Borisom Berezovskim vršio prodaju Mercedesovih automobila u Rusiji.
Pored Salforda, svoju poziciju jača "Ashmore" investicijski fond, koji je nedavno preuzeo "Carnex" od Midlend Risorsiza. Ashmore se nalazi pod kontrolom Rothschildovog Atikusa. Naime, vlasnik Ashmorea je Michael Benson, nekadašnji član "Amvescap Plc ", kompanije u kojoj se nalazi kapital Atikusa.
"Midlend Resources" je treći značajan investicioni fond kojim upravljaju Alexandar Snajder i Eduard Schifrin (obojica Hazari!). Midlend grupa je vlasnik hotela Park i Kasina (najstariji beogradski hotel), te luke Pančevo.

Kraljevski nastup
Treću traku kolonizacije čine kompanije u oblasti građevinarstva, rudarstva, metalne industrije, financija, bankarstva, izdavaštva od kojih je većina direktno vezana za mlađanog Rothschilda. Jedna od njih i istovremeno najaktivnija u regiji je "Trigranit", sa sjedištem u Budimpešti, koja je za posljednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim Rothschild i Trigranit investicijskim projektima.

Izgradila je niz poslovno-financijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj... U Hrvatskoj će graditi sportsku arenu od 20000 mesta sa poslovnim kompleksima.U Srbiji, Trigranit-u je povjerena izgradnja željezničke stanice "Prokop" (za sada nije započeta).
Podružnica "Riotinto" (jedna od najvećih svjetskih rudarskih kompanija) je dobila koncesije da eksploatira rudu bora (koje ima još jedino u Kini i Turskoj) u okolini Baljevca na Ibru. Prisutne su i ostale rudarske kompanije, Glenkor koju kontrolira preko svog agenta Marca Richa (Hazar), Phelps Dodge u kojoj se nalazi kapital "Atikusa" (Rothschildov investicijski fond). Ove dve kompanije konkuriraju za preostale rudarske bazene. Preko indijske kompanije "Mittal" je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. Inače porodica Mittal je dugogodišnji zastupnik dinastije Rothschild. U upravi Mittala mesto zauzima Wilbur Ross, dugogodišnji bankar Rothschilda. Pored Mittala, sa istoimenom porodicom, Rothschildi drže i " Field Fresh Foods", kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije.
Bankarski i financijski sektor se, takođe, nalazi pod dominacijom dinastije. Vodeće banke, kao što su Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale su pod kontrolom Rothschilda. Poluga kojom se osigurava kontrola je Anton Bernheim (Hazar), koji se nalazi na čelu Delta Generale grupe. Grčke banke "Piraeus" i "Laiki", se nalaze pod kontrolom Marfin financijske grupe, u kojoj se nalazi Rothschildov kapital. Šandor Ganyi, jedan od "suvlasnika" Trigranita, omogućuje Rothschildu širenje u oblasti bankarstva sa OTP bankarskom grupom. OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kulsku, Nišku i Zepter banku. Metals banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rothschildovog "JNR Limited-a" (Jacob and Nathaniel Rothschild), investicijskog fonda. Mladi Rothschild kontrolira i mađarsku naftnu kompaniju MOL, takođe preko Ganyia.
Anton Bernhajm MOL je na srpskom tržištu prisutan od 2005. godine i ozbiljan je kandidat za učešće u privatizaciji naftne industrije.
Treba reći i da jr NM Rothschild financijski savjetnik NLB Continental, slovenske bankarske grupe. Rothschildi su učestvovali i prilikom privatizacije Mobtela. U izdavaštvu su prisutni preko slovenske "Mladinske knjige", koja je dio "Reader’s digest", američke kompanije čiji je dio nedavno kupljen od strane Rothschilda Šandor Ganyi.

Crna Gora, terra Rothschildiana
Dolazak delegacije Rothschilda, neposredno po okončanju referenduma (koji je sproveden u režiji istih), označio je udaranje pečata "colonized" na jednu od najstarijih srpskih zemalja. Jacob Rothschild i Nathaniel Rothschild su na taj način dobili još jednu koloniju. Crna Gora je danas potpuno kupljena od hazarskih kompanija koje predvode Rothschildi. Obrazac je identičan. Kolonizaciju, kao i u regiji, predvode Rothschildi, pored njih su "ruski" biznismeni, Soroš... Treba prisvojiti luke, resurse, metalurške kombinate, turističke kapacitete...
Kao u Srbiji i ostalim državama regije, Soroš je je prethodno izgradio mrežu nevladinih organizacija. CEDEM, Helsinški komitet za ljudska prava, "Human rights action" i "Hominem querum" su samo neke od njih. Na to se nadovezuju kontrolirani mediji (ANEM), preko kojih je vodio, ispostavilo se, uspješno, antisrpsku kampanju. U suradnji sa Europskim organizacijama i venecijanskom komisijom (u kojoj je član i Vojin Dimitrijević) aktivno je pomogao projekt nezavisnosti.

Peter Mank
Peter Mank (Nathanielov poslovođa, Hazar) je preuzeo, preko OTP-a, remontni zavod Arsenal iz Tivta, u kome će Trigranit graditi veliku marinu. Ista kompanija planira gradnju poslovno-financijskih centara u Podgorici, Ulcinju, Budvi...
Prvi poslovođa, Ganyi (OTP bankarska grupa), je okupirao bankarski areal kupovinom Crnogorske komercijalne banke, koja pokriva više od polovine tržišta u Crnoj Gori. Kao saveznici se pojavljuju Rothschildova Societe Generale banka koja je preuzela Podgoričku banku. NLB group je kupio Montenegro banku...
Osim toga, Rothschild-Ganyiev MOL uskoro postaje strateški partner državnoj naftnoj kompaniji Montenegro Bonus. Milo Đukanović, koji je Rothschildima dao "bianko ček" zauzvrat je dobio direktorsko mjesto u Trigranitu, što dovoljno govori o njegovim zaslugama u procesu kolonizacije.
Monet, mobilni operater u sastavu Deutsche telekoma se nalazi pod indirektnom kontrolom Rothschilda!

Oleg Deripaska
Veoma važnu ulogu u kolonizaciji Crne Gore ima Oleg Deripaska, hazarski multimilijarder iz Rusije. Nathaniel Rothschild se i sam hvalio da njeguje odlične odnose s njim. Deripasaka, kao jedan od Rothschildovih ogranaka, je sa "svojom" kompanijom Rusal kupio KAP (kombinat aluminijuma Podgorica). Preko kompanije "Salamon" je preuzeo rudnik boksita u Nikšiću. Treba reći da Rusal i Glenkor često nastupaju zajedno. Austrijska kompanija "Strabag", u kojoj Deripaska ima značajan udio, je kupila poduzeće "Crnagoraput". Kupuju se turistički objekti, atraktivne lokacije na primorju, građevinska zemljišta...
Kako bi osigurao ovu koloniju, Rothschild je osnovao organizaciju za dugoročno stipendiranje studenata iz Crne Gore.

Republika Srpska
U Republiku Srpsku, koja se nalazi pod konstantnim pritiskom u cilju njenog potpunog nestajanja, Rothschildi su ušli, putem Soroševih fondacija, Mittal Steel korporacije, Salforda....
Soroš je, po ustaljenom običaju, osnovao više nevladinih organizacija sa istovjetnim ciljem kao i u Srbiji (Helsinški komitet za ljudska prava, "Lex international"...). Soroševi mediji su okupljeni oko međunarodne organizacije "Press Now" i Soroš medija centra iz Sarajeva. Neki od tih medija su "Nezavisne novine", Alternativna televizija Banja Luka, Net novinar...
U oblasti privrede, Salford je kupio banjalučku mljekaru, najveću u Republici Srpskoj. Kompanija Stabag (Deripaska) je dobila koncesije za izgradnju mreže autoputeva.
Kompanija Mittal Steel Zenica je kupila RZR Ljubija, kompleks rudnika sa velikim zalihama željezne rude. Treba napomenuti da su prisutne i ruske državne kompanije "Južuralzoloto", koja je postala strateški partner rudarskom kombinatu Sase iz Srebrenice, i "Zarubežnjeft", koja je kupila rafinerije nafte i ulja (Modriča, Petrol). Na taj način je osujećen dalji prodor MOL-a i Mittala.

Federacija BiH
U muslimansko-hrvatskom entitetu, u oblasti rudarstva i metalurgije prednjači Mittal grupa, koja je zauzela Zeničku čeličanu, jednu od najvećih na Balkanu. Mittal-u je pripojen i rudarski kompleks Ljubija iz Republike Srpske.
Oblast energetike je rezervirana za MOL, koji je kupio državnu naftnu kompaniju Energopetrol. Investicijski fond Borisa Berezovskog, Salford, je preuzeo industriju mlijeka (Mlekoprodukt - K.Dubica, Campomil - Sarajevo). Očekuje se i preuzimanje ljubljanskih mljekara koje obuhvaćaju tuzlansku mljekaru.
Sektorom bankarstva i financija su zagospodarile Rothschildove banke Unicredit, Intesa...
U Federaciji je, još od 1993, prisutan Soroš sa mrežom nevladinih organizacija. Ta mreža je, kao i u ostalim državama, izrazito antisrpski nastrojena. Među viđenim članovima Soroševog otvorenog društva su bili Jakob Finci i Ivan Straus (Hazari). Pored Otvorenog društva, mogu se spomenuti "Obrazovanje gradi", Medija centar Sarajevo, Helsinški komitet, "Žene Bosne" i druge nevladine organizacije. Od medija kontrolira dnevni list "Oslobođenje", magazin "Start", televiziju NTV Hajat, novinsku agenciju "ONASA"...

Hrvatska
Za razliku od ostalih država Balkana, Hrvatsku Rothschildi okupiraju pretežno iz Mađarske, koja predstavlja bazu širenja hazarske dinastije. Preko Unicredit i Intesa banke preuzeli su Zagrebačku i Privrednu banku.
U Hrvatskoj je Soroš manje prisutan nego u ostalim zemljama. Najači adut iz nevladinog sektora je Žarko Puhovski.
Pored MOL-a koji je preuzeo naftnu kompaniju INU, druga značajna Rothschildova kompanija u hrvatskoj privredi je Trigranit. Osnovan je konzorcijum Ingra-Trigranit (Ingra- na čelu je Igor Openhajm, Hazar). Konzorcij će graditi sportsku arenu u Zagrebu, kapaciteta 20000 mjesta. Trigranit, takođe, ima ambiciozne planove na hrvatskom primorju.
U oblasti telekomunikacija je prisutan T- Mobile.

Makedonija
Bivša republika, nakon razbijanja Jugoslavije, dijeli sudbinu ostalih kolonija regije. Drugim riječima, suverenitet i nezavisnost su ostali na nivou teorije dok se s druge strane sprovodi tiho okupiranje privrede i resursa uz obećanje "svijetle budućnosti" u EU. Istovremeno se forsira proalbanska opcija koja treba da zaokruži projekt Velike Albanije.
Centralno mjesto u Makedoniji zauzima Mittal Steel Skopje, dio Mittal korporacije, koji je kupio metalurški kombinat u Skopju, čime je osigurao dominaciju u regiji. U oblasti bankarstva, Ohridsku banku je preuzeo Societe Generale.
S druge strane, Soroš se otvoreno zalaže za albanske interese. U tu svrhu koristi brojne utjecajne organizacije - Helsinški komitet, Centar za multikulturno razumijevanje, Asocijacija za demokratske inicijative, u kojima dominiraju Albanci. Isti je slučaj i s medijima. Pod Soroševom kontrolom su televizija "Shutel", radio stanice Vati, Life...
Soroš je također kreditirao makedonsku vladu tijekom 1994. godine sa 25 miliona dolara. Tijekom istog perioda je ostvario veliki utjecaj na, tadašnjeg premijera, i sadašnjeg predsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog. Branko Crvenkovski je otvoreno podržao plan Martija Ahtisarija za Kosovo..

Branko Crvenkovski, Soroševa marioneta
Soroš ima učešća u makedonskom mobilnom operateru MT preko "preko "Stonebridge Communications" kompanije u kojoj ima dionice. Inače, MT indirektno kontroliraju Rothschildi preko "Blackstone Group", ogromne financijsko-investicijske grupe koju su 1985 osnovali njihovi agenti Peter George Peterson i Stefan Schwartzman (Hazar). Obojica su prethodno izgradili karijere u Rothschildovim podružnicama "Lehman Brothers" i "Kuhn Loeb Inc." Blackstone grupa je vodeći akcionar "Deutsche Telekom"(T-Mobile), u čijem sastavu se nalazi Mađarski mobilni operater Matav, koji je vlasnik makedonskog mobilnog operatera MT. "T-Mobile" je drugi mobilni operater u Makedoniji.
Na putu do cilja Rothschildi koriste sredstva u vidu reformi, tranzicija, šok terapija, izbora, referenduma, secesija, revolucija, građanskih ratova, vojnih intervencija...
Narodima se nudi "sloboda", "demokracija" i dobrovoljno ropstvo u zamjenu za njihovu nezavisnost i resurse!
Alternative su sankcije, izolacija i bombardiranje!
Bivša Jugoslavija je bila etapa u pohodu Rothschildove imperije k istoku.

_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 20:28 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 03 ožu 2011 14:26
Postovi: 2515
Lokacija: Black Darling
Znam svi ste protiv židova, a kaj bi vam ja :finger:

_________________
slika Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 20:49 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2310
CHROMEX je napisao:
Znam svi ste protiv židova, a kaj bi vam ja :finger:_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 21:37 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 tra 2011 14:28
Postovi: 3544
CHROMEX je napisao:
Znam svi ste protiv židova, a kaj bi vam ja :finger:

Ne protiv zidova nego protiv zidova-lopova,makedonca-lopova,hrvata-lopova.....protiv bitange uglavnom ;)

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 21:45 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 03 ožu 2011 19:03
Postovi: 683
Lokacija: Ispod Sljemena!
CHROMEX je napisao:
Znam svi ste protiv židova, a kaj bi vam ja :finger:


Opet nemam smajliće, ali znaš kaj hoću reči!

= Sent from my Mobikita! =

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 16 vel 2012 23:39 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11107
Lokacija: Samobor
D@DO je napisao:
CHROMEX je napisao:
Znam svi ste protiv židova, a kaj bi vam ja :finger:


Opet nemam smajliće, ali znaš kaj hoću reči!

= Sent from my Mobikita! =


Dado samo otkucaj dvije dvotocke i u sredinu upisi finger. Osjetit ce ga jako dobro.

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 23 vel 2012 11:06 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 ruj 2011 15:00
Postovi: 2310

_________________
Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike,
volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...


slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 18 lip 2013 09:30 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11107
Lokacija: Samobor
Goldman Sachs je na političkoj i gospodarskoj pozornici Starog kontinenta zauzeo sve ključne pozicije. Mario Draghi, bivši dopredsjednik Goldman Sachs Internationala, trenutno je čelnik Europske središnje banke, Mario Monti, međunarodni promatrač GS-a od 2001.-2005., premijer je talijanske tehničke vlade, a Lucas Papademos u Grčkoj, bio je premijer od studenog 2011., do svibnja 2012. Papademos "nije htio znati", za vrijeme premijerskog mandata, čime se Goldman Sachs bavi u Ateni, iako mu je to bila zadaća, obzirom na dužnost koju je obnašao. Na taj način Papademos je samo uživao u privilegijama koje su mu financijski moćnici omogućili, postavljajući ga na tako važno mjesto. Mjesto premijera je "zaslužio" iz samo jednog razloga: kako bi upravljao krizom u Grčkoj, a koju su uzrokovali upravo oni koji su ga na to mjesto i postavili.

Na sjeveru Europe su ministri njezinog kraljevskog visočanstva postavili Marka Carneya za čelnika Bank of England. On je prethodno bio broj jedan Kanadske središnje banke i cijeli jedan život suradnik sveprisutnog Goldman Sachsa.

Još jedan detalj povezuje mnoge od ovih financijskih moćnika atlantskog kapitalizma. Oni pokrivaju različite položaje na vrhu piramide europskog političkog i financijskog establishmenta, a istovremeno imaju slobodan pristup sastancima grupe Biedelberg, Trilateralne komisije, te uživaju neupitno povjerenje američke elite.

Previše je slučajnosti kako bi se o njima tako moglo govoriti. Obično nešto izgleda kao slučajnost iz razloga što netko ne uspijeva povezati najjednostavnije činjenice. Ti očigledni dokazi često navode ljude na razmišljanja o urotama i iracionalne teze glede ove naše Europe.

Ne treba gubiti kompas i ići u krivom smjeru, jer je problem mnogo veći. Multinacionalne korporacije se nameću kao gospodari i dozvoljavaju si luksuz određivanja proračuna i donošenja političkih odluka. Ovo je moguće stoga što su se zemlje članice "eurozone" (i ne samo one), dovele u stanje političke podređenosti u odnosu na europske financijske institucije, a geopolitička podređenost Europske Unije SAD-u ima za posljedicu njihov ogroman utjecaj na naše živote. Međutim, odabranici koji dobiju zadaću i ovakvim "političkim vratolomijama" dođu do vlasti (kao što je bio slučaj u Italiji), ne smiju odstupiti niti milimetar od zacrtanog smjera. Mnogi analitičari, nakon poduže oportunističke šutnje, napokon su se osmjelili progovoriti.

Piero Ostellino za talijanski Corriere della Sera piše: "Tehnička vlada Maria Montia nije "privremena suspenzija demokracije". To je državni udar. To nitko ne kaže i nitko ne primjećuje, obzirom da "državni udar" poimamo na drugi način. Talijani ne gube svoju stečenu slobodu i prava odjednom, kao što se to znalo događati u prošlosti, nego korak po korak u jednom stanju opće anestezije. Činjenice govore kako naš nedefinirani Ustav može dati legitimitet i liberalnoj predstavničkoj demokraciji, ali i totalitarizmu. Ukoliko je gospodarska situacija dobra, Ustav će dati legitimitet liberalnoj demokraciji i provoditi u djelo jednu velikodušnu financijsku politiku. U drugom slučaju daje legitimitet totalitarizmu i restriktivnoj socijalnoj politici. Naša prava nitko nam ne može jamčiti, isto tako ni političku dosljednost".

Za ovu optužbu, osim što kasni, može se reći da je i zastarjela. Ovih dana izgleda kako je vrijeme Maria Montia prošlo, a međunarodne financijske institucije, koje su ga podigle na tron, sad ga odbacuju kako bi imale odriješene ruke.

Američki analitičar Edward Luttwak kaže: "MMF odbacuje fiskalnu politiku Maria Montia. Izvješće o međunarodnoj financijskoj stabilnosti najoštrije osuđuje njegovu poreznu politiku, kojoj je posljedica recesija bez presedana. On je izdao one koji su učinili sve kako bi on došao do mjesta premijera. Za vrijeme krize Berlusconijeve vlade zvao sam mnoge prijatelje u Italiji, zamolivši ih da uskrate povjerenje Silviu Berlusconiu. Čak i SAD trpe posljedice Montievih odluka, obzirom na evidentan pad izvoza u Europsku Uniju i Kinu. Mario Monti nije obavio zadaću, za koju je bio predodređen", bio je jasan Luttwak.

Upada u oči kako, da bi uvjetovali živote ljudi u Europi, Amerikanci ne moraju izglasavati zakone i podzakonske akte. Dovoljno je podignuti slušalicu, zaprijetiti pravim ljudima na pravim mjestima. Mobilizirati veleposlanike, odrediti što će stajati u MMF-ovim izvješćima i tako obarati rejtinge pojedinim zemljama, podizati cijene obveznica na svojim tržištima kapitala. I sve je riješeno. Ako pak netko ne bi uspio razumjeti "poruku", uvijek je lako pokrenuti kakav sudski postupak.

U tom smislu SAD ne štedi nikoga. Svi imaju isti tretman. Bili oni iz redova ljevice ili desnice, uglavnom ovisi o interesima koji su u igri i brzini kojom se ti interesi moraju ostvariti. Kako bi se dobili željeni rezultati, odbacuju se "prijatelji", a postavljaju "neprijatelji" i obratno, ali uvijek oni koji će biti od koristi njihovoj hegemonstičkoj politici. Time se želi reći kako se ničim ne jamči ostanak odabranika na vlasti. Uvijek je trenutna situacija ta koja im nalaže razinu žrtvovanja i poslušnosti, ukoliko žele zadržati dodijeljeno im mjesto.

To zna Monti, a znao je i Romano Prodi, još jedan čovjek Goldman Sachsa. Prodi je, prema izjavama Sergia De Gregoria, morao odstupiti 2008. na zahtjev Bijele kuće.

Sergio De Gregorio (bivši predsjednik Povjerenstva za obranu u Prodievoj vladi) je svojevremno rekao novinarima: "Prije no napustim parlament, otići ću istražnim sucima u Napulj kako bi ispričao cijelu priču, a ponajprije cijelu istinu; zbog čega je pala Prodieva vlada?"

Na upit da li je to bilo zbog korumpiranih političara De Gregorio je odgovorio:
"Ne, nisu korumpirani političari bili razlog. Kad sam bio predsjednik Povjerenstva za obranu, svaki dan sam bio pozivan na sastanak u Američko veleposlanstvo u Rimu. Veleposlanik je na tome insistirao, a nekad je znao i doći u moju privatnu kuću. Bio je izuzetno zabrinut stanjem u zemlji. Želio je da se Berlusconi vrati na premijersko mjesto. Prodieva vlada je bila puna anti-militarista, a to je po mišljenju američkog veleposlanika ugrožavalo europsku sigurnost i obrambenu moć. Bio je zabrinut za vojnu bazu u Vicenzi, te za kompleks radarskog praćenja i navođenja u Niscemiu (Sicilija). Kada je Berlusconi pokrenuo kampanju, kako bi zamijenio Prodia, oni su bili izuzetno zadovoljni".

Iz ovih izjava može se doći samo do jednog zaključka: kako je ova naša demokracija na izdisaju. Prepuštajući svoje suverenitete Europskoj Uniji predali smo se u ruke međunarodnih financijskih institucija i Washingtona.

http://www.conflittiestrategie.it/da-go ... a-centrale


advance.hr

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 28 ožu 2014 19:54 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 23 svi 2013 20:01
Postovi: 4308
Lokacija: Zagreb, Šalata
Je li ovaj milijarder kriv za nestanak malezijskog zrakoplova?


Iako je trenutno najaktualnije pitanje kako je i gdje pao nestali malezijski zrakoplov MH370, malo tko pridaje pažnju tome tko je u njemu letio.

A kad se pogleda sastav putnika, vidi se kako je među putnicima bilo i 20 inženjera američke tehnološke tvrtke Freescale Semiconductor, koja se već 50 godina bavi razvojem mikroprocesora, senzora i druge tehnologije.

Nova teorija zavjere vezana je upravo uz njih 20 i njihovog kolegu Jacoba Rothschilda koji je zapravo njihovom smrću postao jedini vlasnik patenta navjerojatnog mikročipa KL-03 za koji se tvrdi kako će služiti za elektronsko ratovanje.
Jacob Rothschild (77) je britanski multimilijarder, navodni član masona i prikriveni vođa svijeta. Neki mediji pišu kako je upravo Rothschild iskoristio malezijsku aviokompaniju kako bi se riješio suvlasnika tog mikročipa te postao njegov jedini vlasnik.

Nakon ove konstatacije, odmah su se počela postavljati pitanja - zašto toliko mnogo Freescaleovih inženjera putuje zajedno... Gdje su krenuli... Jesu li oni razlog nestanka zrakoplova... Jesu li imali vrijedne informacije zbog kojih je zrakoplov otet... Jesu li znali neke tehnološke tajne...

Nakon svih ovih pitanja, čini nam se kao da je riječ o scenariju nekog hollywoodskog trilera. No, je li u pitanju teorija zavjere ili samo nazaobilazna realnost, još uvijek se ne zna jer zrakoplov nije pronađen.

ma ko nebi volio dobru teoriju zavjere.....

_________________
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rothschild
PostPostano: 28 ožu 2014 20:17 
Offline
Avatar

Pridružen: 10 vel 2014 16:22
Postovi: 934
Lokacija: Zadar
Ima nešto u tome. Jeste gledali zeitgeist?

_________________
Klon od klona.


Povratak na vrh
  
 
 [ 18 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club