Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 svi 2020 00:37. Sada je: 25 svi 2020 00:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Rusija
PostPostano: 19 srp 2013 17:20 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11050
Lokacija: Samobor
Sedam stvari koje nikako smijete uraditi u Rusiji

U razgovoru sa strancima jedna od omiljenih tema često je razgovor o raznim predznacima sreće ili nesreće i drugom praznovjerju. Što nikako ne smijete raditi u Rusiji da ne navučete nesreću na vrat?

Kao ne baš previše praznovjerna osoba, ne bih htjela puniti čitateljima glavu svakakvim praznovjerjima. No slučaj je riješio sve. Nekako poslije jakog pljuska zajedno sa svojim prijateljima Talijanima i Francuzima došli smo k meni u stan, gdje sam na nesreću otvorila kišobran da ga dobro osušim. Svi su skočili da ga zatvore. Tako sam prvi put saznala da kišobran otvoren u prostoriji u Europi sluti na nesreću. Riječ po riječ, i morala sam iznijeti na vidjelo naše ruske zabrane. A zatim je mistik i astrolog Vladislav Oblonski objasnio za Glas Rusije odakle ovi predznaci i praznovjerja.

1. Ne smije se ništa predavati preko praga

Ovo svi znaju od djetinjstva, ali zašto je to zabranjeno nije sasvim jasno. Vladislav Oblonski kaže:

U davna vremena u Rusiji je bilo uobičajeno prah predaka čuvati pod pragom. Stoga je to mjesto trebalo što manje uznemiravati. Zato se prag uvijek preskakao, nikad se nije sjedilo na njemu i nikad se ništa nije dodavalo preko njega. Prag je također smatran svojevrsnom granicom između svjetova, utočište zlih duhova. Zato su se trudili prolaziti što brže i nikad se ne zadržavati na njemu.

U svoje ime mogu dodati da moji roditelji i svi poznanici poštuju ovu zabranu i nikada ništa ne dodaju preko praga, nego ga preskaču kako bi što uzeli ili dali.

2. Ne treba se vraćati nazad ako ste krenuli iz kuće

Ako ste se već vratili, treba svakako pogledati u zrcalo tri puta preko lijevog ramena, inače vas na putu može sustići nesreća.

Vladislav Oblonski komentira:

Ma kako paradoksalno, ovo praznovjerje ima veze s prvim. Smatra se da ako se čovjek vrati natrag ne dosegnuvši cilj, njegove životne snage će oslabiti, a na pragu (sjetimo se da je on utočište demonskih snaga), uhvatit će ga zli duhovi. Drugo pitanje: zašto treba pogledati u zrcalo tri puta preko lijevog ramena? Zrcalo je kao što znamo granica svjetova. Po tradiciji smatra se da svaki čovjek ima anđela čuvara, on stoji iza vašeg desnog ramena, i demona koji vas iskušava, iza lijevog. Ako pogledamo u zrcalo preko lijevog ramena tri puta (tri je sveti broj u kršćanstvu), neutraliziramo negativno djelovanje zlih sila.

3. Noću ne treba izbacivati ​​smeće

Ne zna se odakle potječe ova zabrana. Zato je veoma vole ruski muškarci. Jer to je odličan izgovor da ne iznose smeće kada se navečer vrate s posla.

4. Prije nego što kreneš na dug put treba malo sjesti

U našoj obitelji to je također tradicija. Kada netko odlazi, pred sam izlazak svi ukućani trebaju sjesti na desetak sekundi, zatim ustati i reći „Zbogom“, i tek tad možete mirno napustiti dom. Mene je uvijek zabavljalo kako se kod Rusa divno slažu pravoslavlje i poganski obredi, jer običaj da se sjedne prije puta upravo je iz tih, pretkršćanskih vremena.

Vladislav Oblonski potvrđuje:

Ovo praznovjerje je čisto pogansko. Tu se radi o oklijevanju domaćih duhova da puste čovjeka iz kuće u strašni i opasni vanjski svijet, a kada sjednemo mi kao da prevarimo kućnog duha, kao da nigdje ne planiramo ići.

5. Ne poklanjajte noževe, satove ili šalove

Sve ovo nisu najbolji pokloni za Ruse. Šalovi, na primjer, predskazuju suze, noževi neprijatelje a satovi rastanak. Čak ako ste i naumili pokloniti Ruskinji skupocjeni Hermès šal, ona će ga radije kupiti sama, samo da se poštedi suza. Ako ipak nekom poklonite neku od ovih stvari, nemojte se iznenaditi ako vam zauzvrat daju novčić. To služi stvaranju iluzije da su kupili tu stvar. Svakako morate uzeti novčić, čak i ako vas začudi da vam za skupocjenu stvar plaćaju sitnim novcem.

6. Novac se ne smije uzimati u ruke

U Rusiji vam se može dogoditi da taksist ili trgovac odbije primiti novac koji im pružate u ruku, i inzistirati da ga stavite na vozačku tablu ili na pult kraj blagajne. Vjeruje se da novac prenosi energiju vlasnika pa i njegovu negativnu energiju. Jednom kada putnik izađe iz auta ili kupac ode s blagajne, veza s energijom se prekida i netko drugi može uzeti novac bez straha.

7. Ne smije se zviždati u kući

Ljubitelji zviždanja s povodom i bez njega vrlo su tužni kad saznaju da se u Rusiji to ne radi u kući. Smatra se da ako zviždite u kući, nećete imati novaca. Nitko u to ne vjeruje, ali iz nekog razloga i svi stranci kad čuju za to vjerovanje prestaju zviždati.

Vjerovati u praznovjerje ili ne stvar osobna je stvar. Naravno, bolje je ne vjerovati. Ja nisam praznovjerna. Ali za svaki slučaj gledam u ogledalo ako se vraćam po nešto u stan, sjedam prije puta i nikada ne iznosim smeće poslije zalaska sunca.

Anna Varjonova

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 23 srp 2013 14:15 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11050
Lokacija: Samobor
Rusija održava iznenadne, najveće vojne vježbe još od doba SSSR-a


slika
Ruski vojni lovac, Su-27


160,000 vojnika, 1000 tenkova, 130 zrakoplova i 70 brodova sudjeluje u najvećoj ruskoj vojnoj vježbi još od vremena Sovjetskog Saveza. Vojne vježbe se održavaju na istoku zemlje te će potrajati do 20-og ovoga mjeseca. Radi se o još jednom u nizu iznenadnih manevara koji imaju za cilj provjeriti stanje i pripravnost ruske vojske te otkriti potencijalne nedostatke u obrambenom programu.

Ruski ministar obrane, Sergej Šojgu, primio ja naredbu da se testira borbena spremnost Istočnog zapovjedništva - u kojem se nalaze ruske vojne snage Dalekog istoka i Trans-Bajkala. Naredba je došla direktno od vrha - ruski predsjednik Vladimir Putin iznenada je zatražio pokretanje vojnih vježbi u 1 sat ujutro ove subote.

Odmah nakon njegove zapovjedi, 160,000 vojnika je stavljeno na visoku razinu pripravnosti te su počeli napredovati prema trening zonama. Ovo nije prvi put da ruski predsjednik posve neočekivano i iznenadno pokreće velike vojne manevre - podsjetimo, u ožujku ove godine na isti način pokrenute su velike pomorske vojne vježbe ruske mornarice u Crnom moru.

Ništa se ne prepušta slučaju te se ovim iznenadnim manevrima također nastoji detektirati bilo kakav nedostatak unutar ruske vojne. Pritom svakako treba napomenuti kako su vojni zapovjednici na Dalekom istoku i Trans-Bajkalu saznali detalji vježbi tek nakon što su vježbe počele.

"Glavni cilj ovih aktivnosti je provjeriti spremnost vojnih jedinica po pitanju njihovog obavljanja dodijeljenih zadataka te procjena razine uvježbanosti kao i procjena stanja vojne opreme", stoji u poruci ruskog ministarstva obrane.

Također se ističe kako će neke jedinice proputovati i preko 3,000 kilometara od njihovih primarnih lokacija. Pritom će se i u više stotina vagona prebacivati vojska i vojna oprema. Kopnenim snagama dato je 2 dana da stignu do svoje destinacije. Po dolasku imaju zadatak podići kampove, zamaskirati svoju lokaciju te organizirati obrambenu strategiju.

Transfer kopnenih jedinica osiguravaju zračne snage - vojni lovci Sukhoi Su-27 poletjeli su iz baza Ussuriysk i Komsomolsk-on-Amur kako bi zaštitili prebacivanje na otok Sahalin i eskortirali Pacifičku flotu. Piloti će također vježbati gađanje meta na vodi.

Ruska mornarica sudjelovati će u vježbama na prostoru Ohotskog mora. U vježbama sudjeluju raketni kruzer "Varyag", veliki anti-podmornički brodovi "Maršal Šapošnikov" i "Admiral Vinogradov", brodovi za napad "Oslyabya" i "Nikolaj Vilkov", kao i razarač "Bystry" i brojni drugi brodovi. Uz zrakoplove Tupolev Tu-124 i Ilyushin Il-38, flota je već uspješno odradila prvi zadatak - potraga i detekcija simuliranih neprijateljskih podmornica.

Putin je također zatražio da se uvježbava spašavanje na moru, kao i spašavanje brodova, uključujući i podmornice. Slične iznenadne vojne vježbe već su do sada održane na prostoru južne, zapadne i centralne vojske. Predsjednik Vladimir Putin ističe kako su ovi manevri "izuzetno korisni i učinkoviti po pitanju identificiranja potencijalnih problema te njihovog uklanjanja".slika
Kruzer Varyag


advance.hr_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 21 kol 2013 18:20 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11050
Lokacija: Samobor
Big Brother is watching you: U Rusiji žele uvesti totalnu kontrolu internetaNa službenoj stranici Ministarstva veza i masovnih komunikacija Ruske Federacije pojavio se dokument „Teze koncepcije razvoja multiservisnih komunikacijskih veza za opću upotrebu Ruske Federacije“. Razradom tog projekta žele u Rusiji zapravo uvesti totalnu kontrolu interneta, piše Komsomolska pravda.

Tvorci projekta predlažu odvojiti sve ruske pružatelje internetskih usluga na federalne i obične. Federalni će imati slobodan pristup čitavom stranom internet prometu, a obični će se moći samo spajati na federalni. Taj projekt ostaje zasad samo projekt, no predstavnici ruske internet javnosti već su se izjasnili protiv njega, istaknuvši da takva shema u potpunosti isključuje neovisne pružatelje internetskih usluga.

Situacija u Rusiji sve više podsjeća na Orwellove antiutopijske fantazije i druge autore.

Podsjetimo da je 1. kolovoza u Rusiji počeo djelovati antipiratski zakon koji su korisnici Runeta prihvatili negativno. Do 10. kolovoza peticija protiv te inicijative skupila je 100 tisuća potpisa. Taj broj je dovoljan da bi se peticija ozbiljno razmotrila u vladi, no zasad nema odgovarajuće reakcija od strane ruske vlasti.

Российская газета

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 10 lis 2014 09:02 
Offline
Administrator
Avatar

Pridružen: 02 ožu 2011 14:18
Postovi: 11050
Lokacija: Samobor
Rusija se priprema za krah dolara i eura


Rusija je naglo povećala otkup zlata na svjetskom tržištu i tijekom posljednjih pet mjeseci značajno popunila zlatne rezerve, prenose ruski mediji, pozivajući se na informacije japanskog ekonomskog dnevnog lista NIKKEI.

Prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda, ukupna količina zlatnih rezervi RF krajem kolovoza iznosila je 1112,5 tona, što je za 77 tona više nego u siječnju. Prema količini zlatnih rezervi Rusija je već nadmašila Kinu (1 054 tone) i Švicarsku (1 040 tona). Pritom je udio ovog plemenitog metala u ukupnim rezervama zemlje porastao s 8,3% na 9,8%.

Trenutno više zlatnih rezervi od Rusije imaju samo SAD (8 100 tona), Njemačka (3 300 tona), Italija (2 450 tona) i Francuska (2 435 tona).

Prema podacima njemačkog dnevnog lista Die Welt, Rusija se otkupom zlata bavi već nekoliko godina, počevši od krize 2008., i to čini bez mnogo publiciteta.

Ovaj list piše da 70% rezervi Rusije čine dolari i euri. Prema mišljenju stručnjaka, povećavajući postotak zlata u ukupnim rezervama, Bank Rusije smanjuje udio američkog dolara i jedinstvene europske valute. Dugi niz godina isto to čini i Kina, koja ima najveće dolarske rezerve na svijetu.

Kako smatraju stručnjaci ovog lista, glavni razlog što Rusija dolare i eure zamjenjuje zlatom je nepovjerenje u američki dolar i neizvjesnost ekonomskog i političkog položaja SAD-a u cjelini.

Российская газета

_________________
Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi.
Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 21 vel 2015 12:14 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4005
Lokacija: ZG, Prexico City
Skup u Moskvi pod radnim nazivom "Moskva Majdanu ne vjeruje"


_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 09 svi 2015 14:32 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4005
Lokacija: ZG, Prexico City

_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Rusija
PostPostano: 12 svi 2016 08:47 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4005
Lokacija: ZG, Prexico City
Rusi ne žele GMO

http://slobodnimediji.com/svet/3188-rus ... -teroriste

_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club