Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 05:00. Sada je: 14 lis 2024 05:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 70 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Kriptovalute
PostPostano: 30 pro 2017 09:08 

Nasao sam temu samo o bitcoinu, pa da ne idemo u OT. Kupujete sta kriptovalute? Velika je pomama u zadnje vrijeme. Bacio sam se prosli tjedan malo u to, s malim uligom, al vidim da bi me to moglo zesce uhvatit od kladionice :zu: Trenutno ripple obara rekorde, al i dalje nemam previse vjere u to. Mesetarenje necim imaginarnim. Kako vi stojite oko toga? Moze i misljenje, s obrazlozenjem, ako ne ulazete i nemate namjeru.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Kriptovalute
PostPostano: 30 pro 2017 13:06 

Ništa virtualno za sada - nekako nemam baš povjerenja ni novaca za te imaginarne zajebancije. Za mene su još uvijek dobri stari Bečki filharmoničari od unce jedino ulaganje koje mi ima smisla.

Povratak na vrh

PostPostano: 01 sij 2018 12:08 

meni to nema smisla i ne razumijem kako to funkcionira. koga god sam pitao nitko mi nije mogao dati jednostavan odgovor.

znači ja kupim bitcoin ili neku dionicu vrijednosti 200 kn i ona za nekoliko dana odjednom ne vrijedi više 200 kn nego 150 kn. ja sam dao živu lovu i odjednom je nestalo 50 kn. gdje je tih 50 kn otišlo.

mislim da se tu neko jebeno igra sa tipkama.

Povratak na vrh

PostPostano: 01 sij 2018 12:22 
Administrator

macchiato je napisao:
meni to nema smisla i ne razumijem kako to funkcionira. koga god sam pitao nitko mi nije mogao dati jednostavan odgovor.

znači ja kupim bitcoin ili neku dionicu vrijednosti 200 kn i ona za nekoliko dana odjednom ne vrijedi više 200 kn nego 150 kn. ja sam dao živu lovu i odjednom je nestalo 50 kn. gdje je tih 50 kn otišlo.

mislim da se tu neko jebeno igra sa tipkama.

Zamisli da imas stand na placu i imas recimo 500Kg jagoda. I niko drugi nema jagode nego samo ti pa ih prodajes po 20Kn po kilogramu.
Drugo jutro stigne sleper jagoda i cijena im padne na 5Kn.

Sve je u ponudi i potraznji a novac je roba kao i svaka druga.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 sij 2018 09:13 

usao sam u tu igru prije cca mjesec i pol, i zadovoljan sam do sad, cca zaradenih 60 dolara i iz dana u dan raste. ne kupujem altcoine vec majnam virtualno i ulazem

koga zanima, evo moj refferal link https://bitconnect.co/?ref=neno46, minimalni ulog je 100 dolara, u bitcoinu naravno. kada se kupi bitcoin, treba prebaciti u bitconnect wallet, tamo kupiti bitconnect coine sa bitcoinom i lendat njima 100 dolara u bitconnectima. i tu igra pocinje. svaki dan na svotu koju ste ulozili dobivate odredeni postotak kamate, koji se vrti oko 1%, SVAKI DAN. nakon sto dobijete 10 dolara u lending wallet, mozete reinvestat pa vam se base invest penje na 110 dolara te samim time i veci casshout svaki dan. cilj je imati sto vise investanog novca da bi se doslo do sto veceg dnevnog cashouta. na vama je dali cete i koliko reinvestat, ili pustit da se novci gomilaju u lending walletu. tako sam u roku od mjesec i pol dana dosao do 55 dolara. sa ulogom od 100 dolara, dobivate garantirano natrag tih istih 100 i svaki reinvestirani iznos za 299 dana. za uloge vece od 1010-10010 dolara se taj period smanjuje do 120 dana.
ako se sa mojim refferal linkom prijavite i investate, javite se slobodno na pp, da vam sve objasnim. uglavnom, moje preporuke. :plus:

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh

PostPostano: 03 sij 2018 12:22 

ja sam ne budi lijen bacio 50 dolara na etoru na frendov acc dok se meni autentificira account. prvi dan dobio 13 dolara na rippleu, ubacio još 100 drugi dan, dobio 7$. onda sam bio malo glup iliti oprezan i vadio van po noći jer kao, po noći ne mogu reagirat and stuff. a to po noći nenormalno raste. pa ubacio još 100 dolara i kupio po prevelikoj cijeni i do jučer pušio 20$. na novu godinu uložio sve na ripple i evo od jučer na danas dobio 46$. e sad. to varira nenormalno. raste pada svašta. po mei, nije za neku veliku lovu osim ako niste informirani ili yebeno uvjereni da će to rast. taj etoro je zgodan, jer ima i aplikacija za mob i možete s puno stvari trgovat. zlato, srebro, nafta, dionice, valute i od kriptovalute ima bitcoin, ethereum, ethereum cash, bitcoin cash, ripple, dash i litecoin.

evo danas gledam, sve kripto valute u padu samo ripple 10% rast. opet pumpaju cijenu. tako su radili i zadnjih 5 dana 12. mjeseca. 15.12. cca je vrijedio 1 ripple 0.4$ sad je 2.55. samo mi žao šta nisam prije uložio, gledao sam ga kako raste od 0.6$ na gore a meni neautentificiran acc.

današnje stanje od 11 navečer do sad
slika

Povratak na vrh

Naslov: Kriptovalute
PostPostano: 05 sij 2018 08:31 

To me podsherilo na lanac sreće iz devedesetih.

Tapatalk

Povratak na vrh

PostPostano: 05 sij 2018 12:28 

bit će to lanac sreće jedino ako se sve kriptovalute pretvore u balon koji će puknut. neznam, nisam pametan, al kud svi tu i mali mujo. neću neku veliku lovu davat u to, zasad sam si odredio da nekih 600kn na mjesec mogu utuć u to. smanjit na pivama i vape opremi, pa vidit. zasad sam i više nego zadovoljan. prinosi enormni. ali koliko vidim, za živce, najbolje ne često gledat portfelj. kocka samo takva. na ove "popularne" pad i rast 30% dnevno. kako sam ja po prirodi hazarder, i kocka mi nije strana :zu: baš tražim ove visokorizične da dobijem "šus", "rush". novogodišnja odluka je bila riješit se kocke....hm...maknuo supersport iz bookmarka.... uf puno sam izdržao :zu: "rush" je zapravo i viši

Povratak na vrh

PostPostano: 05 sij 2018 14:30 

Ne ulažem i nemam namjeru (za sada)
Priče o ulaganjima su me godinama interesirale ali sam se prestao njima baviti prije 7 – 8 godina (otprilike kada se pojavio bitcoin :) ).
Mene je više zanimala teorija nego samo ulaganje, a proučavao sam Opcije i Dionice (ne Forex).
Pročitao brdo knjiga o Fundamentalnoj i Tehničkoj analizi i teoriji ulaganja. Na kraju mi sve to dosadilo :)

Tehnička analiza se zbog svoje prirode može (vjerujem) u potpunosti primijeniti i na kriptovalute jer bi se oslanjala na bivša i sadašnja kretanja vrijednosti valute, na sentiment (fear/greed) i sl. Odprilike kao i Dionice/Opcije/Forex
Malo je problem sa Fundamentalnom analizom. Navodno postoje neke metode fundamentalne analize ali potpuno drugačije nego kod klasičnih ulaganja gdje se ona oslanja na financijsku stabilnost firme ili čitavih sektora.
Koliko sam razumio iza kriptovaluta postoji neka virtualna vrijednost iz koje bi se ta analiza mogla izraditi (nisam proučavao, kak sam rekel, dosadilo mi :).

U svakom bih slučaju u osnovnu školu uveo osnove financija i upravljanje kućnim budžetom.

:hmm: mislim da sam sa kriptovalute zastranio u ulaganja :)

Povratak na vrh

PostPostano: 06 sij 2018 05:25 

Fosna je napisao:
Ne ulažem i nemam namjeru (za sada)
Priče o ulaganjima su me godinama interesirale ali sam se prestao njima baviti prije 7 – 8 godina (otprilike kada se pojavio bitcoin :) ).
Mene je više zanimala teorija nego samo ulaganje, a proučavao sam Opcije i Dionice (ne Forex).
Pročitao brdo knjiga o Fundamentalnoj i Tehničkoj analizi i teoriji ulaganja. Na kraju mi sve to dosadilo :)

Tehnička analiza se zbog svoje prirode može (vjerujem) u potpunosti primijeniti i na kriptovalute jer bi se oslanjala na bivša i sadašnja kretanja vrijednosti valute, na sentiment (fear/greed) i sl. Odprilike kao i Dionice/Opcije/Forex
Malo je problem sa Fundamentalnom analizom. Navodno postoje neke metode fundamentalne analize ali potpuno drugačije nego kod klasičnih ulaganja gdje se ona oslanja na financijsku stabilnost firme ili čitavih sektora.
Koliko sam razumio iza kriptovaluta postoji neka virtualna vrijednost iz koje bi se ta analiza mogla izraditi (nisam proučavao, kak sam rekel, dosadilo mi :).

U svakom bih slučaju u osnovnu školu uveo osnove financija i upravljanje kućnim budžetom.

:hmm: mislim da sam sa kriptovalute zastranio u ulaganja :)

Generalno dobro zboriš. No, tehnička analiza se ne može primjeniti na kriptovalute jer njihov progres je geometrijska progresija. Nemaju pravi S/R ili support/resistancea koju su temelji tehničke analize. Kriptovalute nisu regulirane.

Svako današnje tržište ičega (npr. valuta) ima informatičke (naravno jer je trgovanje računalno) kontrole. Da to ne postoji, short sell može dovesti vrijednost do nule (kaskadni efekt). Ako gledamo sranja tih centralnih banaka te šta se desi kad regulacija potone, imamo npr. švicarca.

Kriptovalute nemaju regulacija, nemaju tehničku analizu, nemaju fundamentalnu analizu.
One su žešća kocka. Sve što nema logike (zašto, kada, dolje gore, fundamentalno ili ne) je kocka.
Kriptovaute rastu vertikalno, ali isto tako mogu i padati. Ako nešto nema logike onda je kocka a ljudi vole kockati i misle da znaju sve o tržištima

Hehe, Hrvati saznaju za to kad je vrijeme za prodaju. Tako je bilo i s fondovima. Najveća reklama je bila na najgoroj točki.....

ATTYs: Crown, Cubis, Cerabis, Goon 22, Goon 24, Kennedy 25, Le Zephyr, TFV4, Serpent Mini, Marquis, Le Mirage, DDP One, Griffin 25, Avocado, Serpent Alto, Royal Hunter Mini, Rose 3, Mage RTA, Vapor Giant Mini Nano

Povratak na vrh

[ 70 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: