to i radim. znači, pogledam jednog jutjubera šta ima za reć, ako mi se svidi i ima logike to šta govori, odem istraživat taj projekt da se i sam uvjerim u to. ako ništa drugo, imam smjernice od njih kako prepoznat dobar projekt. researchao sam malo njegove videe unazad 6 mjeseci od kad ih snima...sve njegove pretpostavke su bile dobre. dobro u start baš se nije proslavio i srao je gluposti, ali svi projekti koje je preporučivao prije 3-4 mjeseca, su dosad narasli bar za 4 puta, neki i 8 puta. znači, spominjao je cardano kad je bio na 0.11 dolara, u 12. mj je cardano bio na 1,1 dolar, onda stellar, neo na 30 (prošli mj 180 dolara, sad 130 cca), lisk na 4 dolara (sad 20-30$) icon, tak da ću ga i dalje pratit. zasad ga više ne gledam, nego proučavam "trading212" kanal, gdje se objašnjava kako se postavit i na koje pokazatelje gledat u svakom trenutku. taj kanal je za dionice, a one se kreću divljije od kriptovaluta, tako da, kad nešto je u tijeku, stignem taj video ponovo pogledat i ponovit. sve korisne videe spremam u wordov dokument gdje opisujem o čem se radi, tako da kad mi nešto treba mogu odmah nać. a i dobro će doć nekim prijateljima koji isto oće probat kriptovalute, ali oće prvo vidit đta ću ja izvest. nekako mi se čini da oni neće ić u dubinu ko ja
ne mislim samo uložit i čekat da naraste 3 puta. makar bih i stim bio zadovoljan, ali kako jedan drugi kaže, to je buy and hope (buy and hold) taktika. koliko sam primjentio, ta taktika za mene nije. trgam živce kad pada. baš sam neki dan išao vidit dal mogu izdržat pad, pustio sam portfelj za vrijeme pada i gledao 3 dana kako cijena pada i trgao živce. vidim da to nije za mene. prodo sam, i evo, sad 5 dana kasnije je još jedno 40% cijena pala. tako da sam utvrdio gradivo. ta taktika nije za mene. čim vidim da pada, odmah prodajem i tek onda gledam zašto je to tako
danas sam se s daytradingom zafrkavao 3 sata. to neću radit ubuduće. u 3 sata sam napravio sveukupno 4 trejda, na prva 3 sam zaradio nekih 2 kn po trejdu, a na zadnjem ispušio 24 dolara. komp ili spor internet me yebu. krivulja dođe di ja trebam prodat, komp ili internet zaštekaju, dok meni proda prođe 10 sekundi kad se krivulja opet pomakne u pad. tako da taj stil otpada. a i dosadan je. moraš imat mobitel u ruci i na njemu kratit vrijeme. možda budem opet u budućnosti kad nabavim bolji komp i internet. ali sistem je stvarno foolproof. svaki put kad znaš da će rast, raste, kad znaš da će padat, pada. samo sam ja uzeo ethereum za trejdat, u početku je rastao pa je počeo padat i tu sam popušio. nisam više mogo prodat po većoj cijeni. išlo je stalno na dole, malo po malo, ja sam mislio da će opet doć na moju kupovnu ali više nije. moja glupost, tipkao sam na mob i nisam obraćao pozornost. nije strašan gubitak
lutherus je napisao:
Pusti youtubere, većuna ih ima fejk trejdin račune da samo izgleda kak puno znaju. Ako se kužiš u tehnologiju pogledaj kod ili pogledaj ideju iza nekog projekta. Recimo na taj način je iota uspjela jer rade prekul stvar
gledam zasad crypto love kanal. znači, lik nije tipična seljačina. nikad ne govori koliko je zaradio. niti koliko ima uloženo. samo daje nove valute koje se njemu čine interesantne i zapravo priča u detalje o čem se zapravo radi. provede valiutu kroz 5 točaka ocjenjivanja, i ne daje svoje mišljenje. samo kaže could potetialy be a good project, do your own research.
znači ocjenjuje valutu kroz 5 točaka. ekipa koja radi na njemu jer ako nije dobra ekipa za backgroundom i iskustvom, projekt vjerovatno neće ispunit zacrtano. onda misiju i viziju projekta, ideju, te kako će taj projekt dobrinijeti čovječanstvu. ako je nešto dobro, reče. 3. mora imat working prototype, dal je u alfi, beti nebitno, samo da ga imaju. 4. kakav im je website i općenito koliko informacija nude, 5. da li će bit korisna ta valuta za plaćanje i potražnja za time. ako je sve ok onda je to to.