Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 12 ruj 2024 12:21. Sada je: 12 ruj 2024 12:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kriptovalute
PostPostano: 20 vel 2018 22:34 

lutherus je napisao:
Izmajnal eth kad jebil 45$ još držim 3 komada, prije 3 godine za 1000€ kupil btc kad mu cijena pala sa 1000 na 400$. Majnam electroneum, kupujem monero, u firmi primam sve osim ripple

genijalno. odlični potezi :D

šta misliš o rippleu? ja sam ko kreten, čuo o riplu i uložio na 2.20 i 2.60 tak da sam to kupio na vrlo glupo ali ako ništa drugo sam vidio potencijal pa sam se bacio u proučavanje. misliš da će se to opet dignut? zanima me dal ću ikad vratit uloženo

Povratak na vrh

PostPostano: 21 vel 2018 11:21 

Iskreno moje mišljenje o ripplu je jako negativno. Kao prvo nezna se točan iznos coinova koji su u opticaju, samo se pretpostavlja koliko ih ima, nezna se koliko ih se točno stvara novih svake godine i koji imaju zapravo inflacijski model ( 2,7, ili 11 ) i nezna se koliko founderi zapravo imaju postotaka ukupnih coinova. Plus kaj iz toga stoje banke i to me dodatno odvlači. Mada znam ekipu koja je kupila kad bil po par centa i prodala kad došel do 1,5$

Povratak na vrh

PostPostano: 21 vel 2018 12:05 

lutherus je napisao:
Iskreno moje mišljenje o ripplu je jako negativno. Kao prvo nezna se točan iznos coinova koji su u opticaju, samo se pretpostavlja koliko ih ima, nezna se koliko ih se točno stvara novih svake godine i koji imaju zapravo inflacijski model ( 2,7, ili 11 ) i nezna se koliko founderi zapravo imaju postotaka ukupnih coinova. Plus kaj iz toga stoje banke i to me dodatno odvlači. Mada znam ekipu koja je kupila kad bil po par centa i prodala kad došel do 1,5$

thnx. ja sam to već u glavi otpisao kao gubitak. otpis na učenje. tak da me to ne yebe toliko. ako bude šta će bit. do sad sam ga držao, sad idem s njim na kupi prodaj shemu probat kroz godinu dana povećat broj rippleova za iste pare, možda tako vratim investiciju kroz god dana. možda opet bude naglo povećanje vrijednosti kroz godinu dve. ne znam, nisam pametan. al volim čut drugo mišljenje, ripple niti jedan yutuber skoro ne spominje. neznam u čem je caka.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 vel 2018 17:06 

Pusti youtubere, većuna ih ima fejk trejdin račune da samo izgleda kak puno znaju. Ako se kužiš u tehnologiju pogledaj kod ili pogledaj ideju iza nekog projekta. Recimo na taj način je iota uspjela jer rade prekul stvar

Povratak na vrh

PostPostano: 21 vel 2018 17:55 

to i radim. znači, pogledam jednog jutjubera šta ima za reć, ako mi se svidi i ima logike to šta govori, odem istraživat taj projekt da se i sam uvjerim u to. ako ništa drugo, imam smjernice od njih kako prepoznat dobar projekt. researchao sam malo njegove videe unazad 6 mjeseci od kad ih snima...sve njegove pretpostavke su bile dobre. dobro u start baš se nije proslavio i srao je gluposti, ali svi projekti koje je preporučivao prije 3-4 mjeseca, su dosad narasli bar za 4 puta, neki i 8 puta. znači, spominjao je cardano kad je bio na 0.11 dolara, u 12. mj je cardano bio na 1,1 dolar, onda stellar, neo na 30 (prošli mj 180 dolara, sad 130 cca), lisk na 4 dolara (sad 20-30$) icon, tak da ću ga i dalje pratit. zasad ga više ne gledam, nego proučavam "trading212" kanal, gdje se objašnjava kako se postavit i na koje pokazatelje gledat u svakom trenutku. taj kanal je za dionice, a one se kreću divljije od kriptovaluta, tako da, kad nešto je u tijeku, stignem taj video ponovo pogledat i ponovit. sve korisne videe spremam u wordov dokument gdje opisujem o čem se radi, tako da kad mi nešto treba mogu odmah nać. a i dobro će doć nekim prijateljima koji isto oće probat kriptovalute, ali oće prvo vidit đta ću ja izvest. nekako mi se čini da oni neće ić u dubinu ko ja :zu:
ne mislim samo uložit i čekat da naraste 3 puta. makar bih i stim bio zadovoljan, ali kako jedan drugi kaže, to je buy and hope (buy and hold) taktika. koliko sam primjentio, ta taktika za mene nije. trgam živce kad pada. baš sam neki dan išao vidit dal mogu izdržat pad, pustio sam portfelj za vrijeme pada i gledao 3 dana kako cijena pada i trgao živce. vidim da to nije za mene. prodo sam, i evo, sad 5 dana kasnije je još jedno 40% cijena pala. tako da sam utvrdio gradivo. ta taktika nije za mene. čim vidim da pada, odmah prodajem i tek onda gledam zašto je to tako

danas sam se s daytradingom zafrkavao 3 sata. to neću radit ubuduće. u 3 sata sam napravio sveukupno 4 trejda, na prva 3 sam zaradio nekih 2 kn po trejdu, a na zadnjem ispušio 24 dolara. komp ili spor internet me yebu. krivulja dođe di ja trebam prodat, komp ili internet zaštekaju, dok meni proda prođe 10 sekundi kad se krivulja opet pomakne u pad. tako da taj stil otpada. a i dosadan je. moraš imat mobitel u ruci i na njemu kratit vrijeme. možda budem opet u budućnosti kad nabavim bolji komp i internet. ali sistem je stvarno foolproof. svaki put kad znaš da će rast, raste, kad znaš da će padat, pada. samo sam ja uzeo ethereum za trejdat, u početku je rastao pa je počeo padat i tu sam popušio. nisam više mogo prodat po većoj cijeni. išlo je stalno na dole, malo po malo, ja sam mislio da će opet doć na moju kupovnu ali više nije. moja glupost, tipkao sam na mob i nisam obraćao pozornost. nije strašan gubitak :lol:

lutherus je napisao:
Pusti youtubere, većuna ih ima fejk trejdin račune da samo izgleda kak puno znaju. Ako se kužiš u tehnologiju pogledaj kod ili pogledaj ideju iza nekog projekta. Recimo na taj način je iota uspjela jer rade prekul stvar

gledam zasad crypto love kanal. znači, lik nije tipična seljačina. nikad ne govori koliko je zaradio. niti koliko ima uloženo. samo daje nove valute koje se njemu čine interesantne i zapravo priča u detalje o čem se zapravo radi. provede valiutu kroz 5 točaka ocjenjivanja, i ne daje svoje mišljenje. samo kaže could potetialy be a good project, do your own research.

znači ocjenjuje valutu kroz 5 točaka. ekipa koja radi na njemu jer ako nije dobra ekipa za backgroundom i iskustvom, projekt vjerovatno neće ispunit zacrtano. onda misiju i viziju projekta, ideju, te kako će taj projekt dobrinijeti čovječanstvu. ako je nešto dobro, reče. 3. mora imat working prototype, dal je u alfi, beti nebitno, samo da ga imaju. 4. kakav im je website i općenito koliko informacija nude, 5. da li će bit korisna ta valuta za plaćanje i potražnja za time. ako je sve ok onda je to to.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 vel 2018 09:18 

Čuj kad odem do Crikve možemo na kofi. A i obečal frendu iz Rijeke da ću pogledati njegov novi tonski studio

Povratak na vrh

PostPostano: 22 vel 2018 09:22 

pazi se youtubea, znas sta se dogodilo sa bitconnectom. svi su zvucali na yt profesionalno i kao da imaju inside info o svemu, ljudi se poveli za time, ulozili masne novce i ode sve u skoljku... ja sam prosao liso, sa malim ulogom

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh

PostPostano: 22 vel 2018 11:02 

Problem sa influenserima, a to se vidjelo i na bitconnectu, je da su oni plačeni i sve budu rekli za lovu.

Povratak na vrh

PostPostano: 22 vel 2018 11:03 

Jutjub je dvosjekli mac. Moses dobit odlicne informacije, mises imat sranje. Bas sam jucer naletii na stariji video chrissa dunna gdje objasnjava te scam sheme. Bas je spomenuo bitkonekt. Jebiga... Da sam bar prije vidio daj video. Znaci, gledam tog lika jer lik je investitor duzi niz godina i kako on kaze samo 20 posto ulaganja mu je u kriptovalutama. Daje povijesne analize i ocekivanja. Daje i primjere tipicnih gresaka kako pocetnici misle i u dosta mjih se pronalazim. Savjeti su mu na mjestum i ne, dosad nije dao niti jedan savjet u sta ulozit. Na kraju krajeva, mizes ga pogledat i vidit dal to sto on govori je normalno ili nije. Ready set cripto sevbavi vise psiholigijom nego savjetima. Zasto zapravo vucemo piteze koje vucemo. To mi pimaze da se koji put suzdrzim od pizdarija. Isto daje zanimljive coinove koje on mislinda bi mogle bit dobri projekti. Bacit cu u svaki 10 dolara pa vidit jer ima covjek smisla ili ne. Trading 212 kanal objasnjava kako se pinasat i gledatbgrafove. Crypto live je zabavan lik. Ima svoj tecaj, kad namaknem jos 100 dolara cu ga kupit, ipaknje covjekbubtome 7 mjeseci. Ja sambtek 2 tjedna i mislim da mi je to pametna investicija. Necu srljat. Znam di grijesim najvise. Samokontrola me jebe zesce i ne radim promisljene stvati negonimpulzivno. Tako sambibjucer. Sve totqlno krivo napravio. Zato cu sad drukcije. Ostavit cu bitcoine na racunu, radit samo sa cetvrtinom portfelja, dok se ne naucim kontrolirat. Jos sambu plusu, jucer na glupostima isbrisao 0.01 btc a to je skoro 25 posto mog profita. I dalje mislim se ovime bavit, ali idem dosta opreznije dok se ne naucim samokontroli i dok samokontrolom ne napravim nesto vise.

Hvala na feedbacku, pomaze mi da realnije procijenim situaciju, ali imam i neku motivaciju od tog.

stvarno, više tražim ovakve videe sad jer smatram da su mi nekako najbolji za sadašnju situaciju

i da znam... bez truda nema nauke

dugoročni proces. ali ako mi uspije...bit će to rock and roll. za sad. pomalo. i naučit se samokontroli. kad naučim to, idemo dalje. neću diverzificirat portfelj. uložit samo u jednu valutu i pratit kretanja. kad sam digao onih 5%, bio je pad svega osim toga. cijeli tjedan je bio fokus samo na jednu valutu i zato sam i napravio dobre poteze. kupi nisko prodaj visoko, mobitel u ruci svakih 20 min. čim počne padat jače prodaj, kupi 30% niže. u 4 dana...evo reć ću točno. kupio ga za 100 dolara i mislio držat na duge staze jer je dobar projekt i smatrao sam da držanjem 3 mjeseca mogu na njemu utrostručit zaradu. u jednom danu skočio je 85%. tu sam malo počekao, još 10tak posto i prodao. za5 sati počeo je padat i pao 30 posto. tu sam zakucao svih 185 dolara. pa je opet narastao, ovaj put 50%, pa sam opet prodao. i tako par puta, sa 100 dolara došao na 390. ali je fokus bio samo na jednoj valuti. toga ću se za početak držat, a i to govore na trading 212 kanalu. za početak trgovat s jednom ili max 2 valute. za početnike. samo sad ne idem na visoko volativnu valutu kao red pulse nego nisku. lisk ili neo. to ću oš danas odlučit koju.

dosta sam naučio u 2tjedna...mogu mislit koliko ću naučit u sljedećih mjesec, 2, 3. cilj je i dalje isti. plivat godinu dana s ili minimalnim gubitkom ili minimalnim profitom. neću se ograničit na 1000kn mjesečno. idem sad s malim ulogom i vidit.

Rossi je napisao:
pazi se youtubea, znas sta se dogodilo sa bitconnectom. svi su zvucali na yt profesionalno i kao da imaju inside info o svemu, ljudi se poveli za time, ulozili masne novce i ode sve u skoljku... ja sam prosao liso, sa malim ulogom

hvala. ali ja ne mislim bez truda i učenja imat zaradu. mislim jebeno se posvetit ovome. dakle, samo ću prusmjerit vrijeme od wota i filmova u ovo. mislim da, ako uložim dovoljno truda, da će mi se za godinu dve to isplatit. jednom mi je jedan pametan čovjek rekao kad sam mislio upisat faks....ekonomija je čudna znanost. ili ćeš zaradit vrlo velike novce, ili ćeš cijeli život radit za bijedu. nema sredine. e pa ja ne mislim radit za bijedu. zasad mi je plaća ok, pokrijem sebe, ostane mi nakraju mjeseca 1000kn jer živim sa starcima. da ne živim...ne bi imo za na pivu ić. kažem, zasad sam zadovoljan...ali tko ne bi htio u budućnosti živjet bolje. i zato ću uložit trud i učit. možda se isplati možda ne. ja mislim da oće

Povratak na vrh

PostPostano: 22 vel 2018 11:56 

malo sam editirao post

lutherus je napisao:
Čuj kad odem do Crikve možemo na kofi. A i obečal frendu iz Rijeke da ću pogledati njegov novi tonski studio

može. trejd. ja tebi vaping ti meni...di sam budala :zu:

samo javi mi 2 dana ranije da se organiziram.

Povratak na vrh

[ 70 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: