Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 23 kol 2017 10:19. Sada je: 23 kol 2017 10:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




 [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Turistička sezona, pogled s druge strane
PostPostano: 16 kol 2016 14:07 
Offline
Avatar

Pridružen: 09 pro 2013 20:21
Postovi: 435
Lokacija: Krk
Normalna cijena u spici sezone mi je 63€ na noc za 4 osobe. Apartman je 45 m2 ovu zimu preureden na nlvo. Znaci nova stolarija, kuhinja i podovi, lcd tv 127cm imam unutra sta malo koji app ima.Ovu zimu cu wc na novo napravit jer ovaj ima 10 godina. Ako pitaju na manje od 3 nlci cijena je 30% veca. I ne mogu zaradit od 2 apartmana za cijelu godinu jer imamo dosta kratku sezonu.

_________________
Mod: hcigar vt40, hcigar vt75 nano, lavabox dna75
Smpl v1,
Atty: UTA2, rose v2-s, doggy 2k16, 2x CloudOne, hussar,
RDA: anima, rda mini


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2016 15:21 
Offline
Avatar

Pridružen: 25 vel 2013 00:01
Postovi: 4058
Lokacija: Karlovac
Kaj se pravdas odma....uostalom,lako nofce potrosit,nekom to nije dost za tjedan dana a kamoli za cijelu godinu

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Turistička sezona, pogled s druge strane
PostPostano: 16 kol 2016 15:33 
Offline
Avatar

Pridružen: 31 lis 2015 21:31
Postovi: 198
Lokacija: Virovitica
Ja imam "sezonu" u firmi 12 mjeseci minus dva tjedna, i još uvijek ne mogu zaraditi dovoljno... ;)

NHF, no mislim da većina "iznajmljivača" nije realna, znao sam se ponekad jako ugodno iznenaditi za pristupačnu cijenu, no većinom je bilo da "deru kožu s leđa" za stari "šupu" od apartmana, bezobraznost (nemaju obzira da se netko došao tu odmoriti, već od ranog jutra lupa i galama (ne gostiju već iznajmljivača)) i vidiš ono, kao u vicu, šta ste došli, trebali ste poslati novce i ostati doma... a i stvarno sam naišao na ok izanjmljivače, savka pohvala...
Od tad uglavnom kod nas na more idem tjedan u podsezoni ili predsezoni, a u sezoni tjedan negdje "vanka" na jugoistok i prođem jeftinije i ugodnije, jel nije zlato sve što sja...

Kao što rekoh, NHF i čast izuzecima, samo viđenje jednog slavonca, koji bi po svemu nekad bio bar "srednja klasa", no danas mora paziti na svaku teško zarađenu kunicu, a uz to ne voli kad mu prodaju "rog pod sviću" ;)


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 16 kol 2016 22:18 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1828
Lokacija: sukošan
vulja je napisao:
Lako tak kad imas s cim zaradit za cijelu godinu u tri mjeseca....prosal sam desetak apartmana i nigdje nista nije ulagano sigurno 15-20 godina,izuzev jednog gdje je zena dignula cijenu studio apartmana sa 40 na 50€ jer je sve na novo preuredila,al to su dalje istih 20 kvadrata u kojima nemas nista vise mjesta

Hocu rec,derete cijene da boli glava i jos se zalite....drzite se onog,sto manje radit za sto vise novaca,i to iskoristavate maximalno,jer da sam ja stranac pa sam soma € place nebi gledal za 10€ razlike,al posto sam hrvat gledam i na 5€ i to mi puno....i ja bi tako da imam....


e moj vulja, da je lova kakva vi mislite svi bi mi ladili jaja ali nije tako. samo to niko ne razumi. svi misle imas apartmane i pun si para. volio bi da netko od vas proba izgradit apartmane, ulagat u njih, skakati kako koji gost hoce, doslovno raditi taj posao na nekom nivou. nemoj zaboraviti vracanje 2-3 kredita godinama itd itd. sve bi vam bilo puno jasnije. ali od nijedne nacije ka od nasih ljudi nisam nasa toliko sporke apartmane, toliko cjenkanja za cijenu, toliko debilizma ka od hrvata a napose purgera(tu ubrajam i karlovcane, kutinu, sisak, i sve ostale pripizdine). takodjer slazem se da svaka budala ima apartmane i to nama normalnim iznajmljivacima samo steti. em sto su im apartmani sporki npr. em sto s dampingom cijene idioti misle da ce vise zaraditi. nece. i nije nikakvo deranje cijena, apartman od cca 50kvadrata za 4 osobe je 50-65eur, plaza je na 10 sekundi od kuce, imas parking, i sve ostale pizdarije u apartmanu. sto bi da ti jos i popusim? jebeni hostel di si sa brdo debila i dijelis kupaonu ti je takva cijena. samo debIL-i to nemogu razumiti. zato deb-ili, ostanite kuci :)

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2016 22:44 
Offline
Avatar

Pridružen: 25 vel 2013 00:01
Postovi: 4058
Lokacija: Karlovac
Odi casti nekog drugog takvim izjavama,jer ja ti dobar čovjek nisam,to tvoje omalovazavanje je djecja prica,a ako nisi lagal kod prijave na forum imas malo vise godina,pa daj se ponasaj kulturnije,i djecu se da naucit vise manira...ladite vi jaja al ne onako kako bi htjeli,jer bi uvijek jos vise,jer kao sto rekoh lako te novce brzo spickat,a opet mogu bit i za cijelu godinu...tezak vam je rad,godinama ljetujem na jadranu i iz svojeg i tudjeg iskustva sam to vidio....jadran je pruzio priliku vama da oderete strance,al onda njemu prodavaj te price,nemoj meni domacem koji sam i vise nego upucen kako radite i koliko,to kaj si ti imal racunicu da ces zaradjivat duplo vise kad si dizal kredit to ti ja kriv nisam,al gladan kruha nebudes,nit ces ikad okusit kako je to,problem je kad vise zarada nije tolika pa se stil zivota mora spustit nivo nize,onda ljudi cendraju

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 16 kol 2016 22:47 
Offline
Avatar

Pridružen: 28 ožu 2014 15:35
Postovi: 1828
Lokacija: sukošan
vulja je napisao:
Odi casti nekog drugog takvim izjavama,jer ja ti dobar čovjek nisam,to tvoje omalovazavanje je djecja prica,a ako nisi lagal kod prijave na forum imas malo vise godina,pa daj se ponasaj kulturnije,i djecu se da naucit vise manira...ladite vi jaja al ne onako kako bi htjeli,jer bi uvijek jos vise,jer kao sto rekoh lako te novce brzo spickat,a opet mogu bit i za cijelu godinu...tezak vam je rad,godinama ljetujem na jadranu i iz svojeg i tudjeg iskustva sam to vidio....jadran je pruzio priliku vama da oderete strance,al onda njemu prodavaj te price,nemoj meni domacem koji sam i vise nego upucen kako radite i koliko,to kaj si ti imal racunicu da ces zaradjivat duplo vise kad si dizal kredit to ti ja kriv nisam,al gladan kruha nebudes,nit ces ikad okusit kako je to,problem je kad vise zarada nije tolika pa se stil zivota mora spustit nivo nize,onda ljudi cendraju

o cemu ti pricas? ili te iznerviralo sto sam te nazvao purgerom?

_________________
slika
slika
Glup si ko Karamarko
http://goo.gl/A9lj9A


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re:
PostPostano: 17 kol 2016 00:11 
Offline
Avatar

Pridružen: 09 pro 2013 20:21
Postovi: 435
Lokacija: Krk
vulja je napisao:
Odi casti nekog drugog takvim izjavama,jer ja ti dobar čovjek nisam,to tvoje omalovazavanje je djecja prica,a ako nisi lagal kod prijave na forum imas malo vise godina,pa daj se ponasaj kulturnije,i djecu se da naucit vise manira...ladite vi jaja al ne onako kako bi htjeli,jer bi uvijek jos vise,jer kao sto rekoh lako te novce brzo spickat,a opet mogu bit i za cijelu godinu...tezak vam je rad,godinama ljetujem na jadranu i iz svojeg i tudjeg iskustva sam to vidio....jadran je pruzio priliku vama da oderete strance,al onda njemu prodavaj te price,nemoj meni domacem koji sam i vise nego upucen kako radite i koliko,to kaj si ti imal racunicu da ces zaradjivat duplo vise kad si dizal kredit to ti ja kriv nisam,al gladan kruha nebudes,nit ces ikad okusit kako je to,problem je kad vise zarada nije tolika pa se stil zivota mora spustit nivo nize,onda ljudi cendraju
8

Da je tako nebi ja i zena jos imali svako svoj posao sa strane.
Inace znam iz iskustva da najvise placu oni koji imaju. Nikad se nisam zalio da nemam, hvala bogu ali isto tako nikad nismo ni na skijanje isli kao sta ide svaki 2. Kontinentalac. Znaci ti meni kazes da ja hladim jajca a ti radis 2. Dobra izleta godisnje. Kada je sezona ja sam na moru jer je tad sezona i svabi za koga radim, kada je zima pripremam jahtu za sezonu i opet ne mogu ic na godisnji. Ali dobro nemam namjeru nikome se pravdat.
Nemam u planu radit do 60. Godine pa moram sad zapet dok mogu pa izgradit jos par apartmana pa cu onda tek hladit jajca po ljeti ;) i da, pa nitko tebi ne brani da kupis teren i napravis par apartmana koji ce ti nosit lovu za cijelu godinu. Mozes to isto napravit kao i mi.

_________________
Mod: hcigar vt40, hcigar vt75 nano, lavabox dna75
Smpl v1,
Atty: UTA2, rose v2-s, doggy 2k16, 2x CloudOne, hussar,
RDA: anima, rda mini


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Turistička sezona, pogled s druge strane
PostPostano: 17 kol 2016 01:28 
Offline
Avatar

Pridružen: 06 srp 2014 19:56
Postovi: 2475
Lokacija: Vrbnik, Krk
razdor je napisao:
neda mi se citati sto ste pisali ali kakvi su to gosti koji traze apartman za 5 osoba, prvi red uz more, da obavezno bude pjescana plaza radi djece, za max 40EUR??? ma da mi treba za operaciju neces dobiti po toj cijeni mamlaze :finger:


na Krku...skoro svi. ovi koji ne rezerviraju nego dođu ko tupani, gledaju da je 50 eura skupo i misle na licu mjesta u 23h nać jeftinije. uletio mi takav tupan (ne samo jedan da se razumijemo :zu:), s ženom i troje djece, po najvećem pljusku i žica sobu. i yebe mi mater kad sam mu reko nek ide u hotel vidit jer je sve puno. zašto niste rezervirali? ovaj se još otresa da kakva je to država da je sve skupo da kod njega u Frankfurtu hotelska soba 100 eura kako ovdje može bit 60 u srcu sezone (početak 8. mjeseca). isprcao sam ga na kulturan način ko kretena, onda je i ženi došlo do glave da je s tootalnim škrtim idijotom, malo su se rječkali, na kraju nije htio ni taksi uzet, nego da će hodat do hotela (2km, lije ko iz kabla, s troje djece). da. takvi gopsti dolaze bez rezervacije.

Lima je napisao:
Da je tako nebi ja i zena jos imali svako svoj posao sa strane.
Inace znam iz iskustva da najvise placu oni koji imaju. Nikad se nisam zalio da nemam, hvala bogu ali isto tako nikad nismo ni na skijanje isli kao sta ide svaki 2. Kontinentalac. Znaci ti meni kazes da ja hladim jajca a ti radis 2. Dobra izleta godisnje. Kada je sezona ja sam na moru jer je tad sezona i svabi za koga radim, kada je zima pripremam jahtu za sezonu i opet ne mogu ic na godisnji. Ali dobro nemam namjeru nikome se pravdat.
Nemam u planu radit do 60. Godine pa moram sad zapet dok mogu pa izgradit jos par apartmana pa cu onda tek hladit jajca po ljeti ;) i da, pa nitko tebi ne brani da kupis teren i napravis par apartmana koji ce ti nosit lovu za cijelu godinu. Mozes to isto napravit kao i mi.

potpisujem. ali djelomično. nemože, veliki su troškovi ako živiš na kontinentu i radit si kuću da biš imao apartman na moru.

i ja sad gledam da si preuredim gornji kat u apartman, još se nisam odlučio, ali i s kreditom, na zaradi sam u 4. godini. Samo je problem taj, ako idem tuć novce u apartman, će mi teže bit recimo otić iz ove prčije u beli svet radit ono što volim. a što ovdje neće bit plaćeno tako da od toga mogu živit.

btw. ne živi se od 2 apartmana a to ti je neki prosjek tu. nego ljudi imaju stalan posao preko godine, a 2 apartmana ako imaš, ili jedan ti dobro dođe ako imaš djecu za podizat recimo ili poslat na školovanje, što ne biš mogao samo iz plaće. tu je sezona mjesec i pol dva, šta napuniš napuniš. koliko zvjezdica, tolika ti cijena. ali zvjezdice ne garantiraju ugođaj u apartmanu.

po meni, yebeš hotele, apartmani su zakon, puno više komfora, mjesta, većina je uređeno do jaja, u srcu sezone za 60eura. 5. i 10mj 35-45 eura. isplati se. čujem i da su hoteli s 200-500 eura noć puni, tako da ima svakakvih gostiju.. tko oće uštedit, nek nabavi šator i ide u kamp. i to neki koji nije uređen do jaja, jer će ga platit skoro ko i apartman :lol: . sad se sjetio, prije par godina jedna luda obitelj kampirala 7 dana ispred groblja u Vrbniku. ljudi dođu na groblje, majstori otvorili tendu i bigass stol i kampiraju 1o metara od groblja. i s kaznom koju su dobili, ako i jesu, ne sjećam se više, imali su super odmor. ponuda je tu. samo bi dosta njih htjeli apartman po cijeni šatora. i da je prvi ili drugi red do mora i da je tišina u noći i da imaju di izać itd itd

_________________
slika

Vtc mini + uta
dicodes dani + sfera v4


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Turistička sezona, pogled s druge strane
PostPostano: 17 kol 2016 18:12 
Offline
Avatar

Pridružen: 10 kol 2016 11:33
Postovi: 6
Lokacija: Otok Korčula
Imamo žena i ja 3 apartmana i godišnje napravimo prometa nešto preko 100 TKn, ostane čisto nakon poreza i troškova oko 10T€. Cijena je 55, 60 i 80€ dnevno po apartmanu, to su cijene na booking comu, dakle -15% ako netko rezervira nekim drugim putem. Svaki apartman ima svoj ulaz, svoju veliku terasu s roštiljem i sve điđa miđe unutra.
Kuću sam gradio, na donjoj etaži su ta tri apartmana, na gornoj stan u kojem živimo mi, parking za 7 automobila. Apartmani su isplatili cijelu kuću u nekih 15-16 godina iznajmljivanja. Bilo je tu par kredita, svašta nešto, ali se isplatilo. Sada apartmani vraćaju kredit za stan u Zagrebu kojeg smo kupili jer nam je najstarija kćer na faksu.
Bavljenje iznajmljivanjem nije baš lagan i tako jednostavan posao kako se čini na prvu. I žena i ja pričamo i pišemo dva strana jezika, računalno smo pismeni, znamo i s fotografijom nešto. Treba i živaca za rad s ljudima, ima svakavih zahtjeva i želja. Tu je čišćenje i održavanje okoliša koje sami radimo, jer da to plaćamo ostalo bi nam manje. Svake godine u apartmane se mora ponešto i uložiti. Uglavnom, dosta je tu rada, ali za ostvarenu dobit se isplati i te kako. Naravno, žena i ja imamo stalne poslove jer samo od apartmana bi preživljavali, a mi ipak hoćemo živjeti.
Obišli smo gotovo cijeli europski Mediteran, od Španjolske do Turske i vidjeli što je dobro, a što loše u iznajmljivanju, treba vidjeti i što drugi rade, što su prednosti, što mane. Ozbiljno bavljenje turističkim iznajmljivanjem zahtjeva neko iskustvo, ima milijun sitnica na koje treba paziti ..... npr. koje stolice na terasu, da su udobne, da traju i da je čišćenje lako. Kuhinja, veš mašina, repiteri za wifi, kakvi madraci.... sto čudesa.
Eto, to je moje iskustvo ..... dobar posao, ali nije baš eto na samo uzmi pare koje leže na cesti.


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Turistička sezona, pogled s druge strane
PostPostano: 17 kol 2016 18:43 
Offline
Avatar

Pridružen: 31 lis 2015 21:31
Postovi: 198
Lokacija: Virovitica
Svaka čast. Iskren post. Svaka sreća u daljnjem p
oslovanju. :nekismajlisapalcemgore: ;)


Povratak na vrh
  
 
 [ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club